Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Företagsekonomi för chefer och ledare – värdeskapande affärsutveckling

Längd
8 dagar
Pris
79 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
8 dagar
Pris
79 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 79 000 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Den höga förändringstakten i näringslivet gör det viktigare än någonsin att som chef snabbt kunna analysera och förstå sin och andra verksamheters ekonomiska förutsättningar och agera på de behov man ser.

I detta ingår att: 

  • Förstå den externa rapporteringen, d.v.s. kunna läsa och analysera egna och andras finansiella rapporter och förstå sambanden mellan olika nyckelbegrepp.
  • Känna till och kunna använda finansiella verktyg internt för att styra och agera på det som de olika siffrorna visar.
  • Förstå hur de externa och interna finansiella aspekterna samspelar och hur man kan använda dem för att hitta balans i verksamhetsutvecklingen på sikt.

Du kommer att ”tala det ekonomiska språket” och vara bekväm med ekonomiska begrepp som: balans- och resultaträkning, kassaflödesanalys, finansiella effekter av strategiska och operativa beslut, lönsamhet och räkenskapsanalys, finansiella effekter av företagsförvärv, ekonomi- och verksamhetsstyrning, produkt- och investeringskalkylering, budget och internprissättning, styrning med finansiella nyckeltal, balanserade styrkort och belöningssystem.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Målgrupp

Det här programmet är till för chefer och ledare som vill utveckla sina ekonomiska och finansiella kunskaper, alltifrån att förstå det ekonomiska språket till hur det integreras i affärsmässiga beslut i vardagen. Vanliga befattningar är VD, marknadschef, försäljningschef, projektledare för större projekt (till exempel inom byggsektorn), produktchef, IT-chef och affärsområdeschef.

Kursinnehåll

Programmet Företagsekonomi för chefer och ledare – Värdeskapande affärsutveckling innefattar åtta dagar uppdelade på fyra moduler om två dagar.

Modul 1 – Extern rapportering – Förstå rapporter och nyckeltal (2 dagar)
Kopplingen mellan affärerna och rapporteringen är kärnan i den första modulen. Målet är att du ska kunna läsa, förstå och prata om årsredovisningar och kvartalsrapporter på ett insatt sätt.

Modul 2 – Finansiell analys – Mäta och utvärdera (2 dagar)
I modul två går vi igenom verktyg för att utvärdera hur det går för verksamheten. Vi använder oss av olika nyckeltal och tittar på hur man med deras hjälp kan mäta likviditet, finansiell styrka och lönsamhet.

Modul 3 – Ekonomisk styrning – Agera och utveckla (2 dagar)
I modul tre kommer vi att lyfta fram de möjligheter du som chef har att agera utifrån de behov som analyserna identifierar. Här ingår t.ex. delar som; produktkalkyler, belöningssystem för anställda, prestationsmätning och modeller för att hantera flera perspektiv samtidigt.

Modul 4 – Fortsättning ekonomisk styrning och redovisning projektarbete – Sätta kunskaperna i arbete (2 dagar)

Fortsättning på modul tre samt fokus på hur man omsätter sina kunskaper till sin egen vardag och verksamhet.

Genom programmet kommer du att få arbeta med ett projektarbete så du snabbt kommer igång med att överföra dina kunskaper till verksamheten. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Företagsekonomi för chefer och ledare – värdeskapande affärsutveckling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SSE Executive Education – tidigare IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
Sveavägen 65, Box 45180
104 30 Stockholm

SSE Executive Education – tidigare IFL vid Handelshögskolan i Stockholm

Vi erbjuder ledarskapsutbildningar, affärsutvecklingsprogram och finansutbildningar för chefer, ledare och specialister inom svenskt näringsliv och offentlig sektor. Vi har blivit utsedda som bäst leverantör i Norden och Baltikum sedan 2001 i Financial Times årliga branschrankning.    Våra ledarskapsutbildningar och affärsutvecklingsprogram finns som öppna program med...

Läs mer om SSE Executive Education – tidigare IFL vid Handelshögskolan i Stockholm och visa alla utbildningar.

Highlights