Visa utbildning.se som: Mobil

Diplom - Personskadereglering - akutskador

IFU (En del av SSE Executive Education, tidigare IFL)
Kort om utbildningen
18 dagar
122 000 SEK exkl. moms
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Diplom - Personskadereglering - akutskador

Utbildningen syftar till att lära ut hur alla typer av personskador på skadeståndsrättslig grund skall regleras så länge de inte föranleder nämndprövning.

BESKRIVNING

IFUs diplomutbildning för akutskadereglerare ger dig goda försäkringskunskaper och verktygen för att kunna göra en effektiv skadereglering.
Att vara personskadereglerare och reglera av akuta personskador på skadeståndsrättslig grund kan ofta handla om att bedöma och reglera arbetsskador eller trafikskador. Det kan vara både enklare ärenden där man fattar snabba beslut till svårare ärenden som kräver utförligare utredningar.

För att hantera detta krävs en god skaderegleringsprocess, kunskap i akutskadereglering med kostnader, sveda och värk, särskilda olägenheter, lyte och men samt medicinska frågor, skadeförsäkringsinriktad juridik, social- och avtalsbunden försäkring och vidare god förmåga att kommunicera med kunder så att de upplever en enkel och smidig skadehantering. Dessa delar är också vad som format IFUs diplomutbildning för akutskadereglerare.

MÅL OCH RESULTAT

IFUs diplomutbildning för akutskadereglerare ger verktyg för en effektiv och kundorienterad skaderegleringsprocess och en god kunskapsbas för regleringen av akuta personskador på skadeståndsrättslig grund.  Du får även ett nätverk inom försäkringsbranschen som du kan ha stor nytta av i ditt arbete.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Programmet riktar sig främst till dig som idag arbetar som personskadereglerare, skadechef eller försäkringsombud.

Kursinnehåll

Diplomprogrammet består av fyra olika delkurser:

  • Akutskadereglering
  • Medicinsk orientering
  • Kundkommunikation för skadereglerare
  • Juridik sakförsäkring

Upplägg

Under utbildningen varvas föreläsningspass med workshops och arbete med praktikfall. Litteraturstudier och andra förberedande uppgifter krävs för delar av utbildningen. Utbildningen ger också tillfälle för erfarenhetsutbyte med föreläsare och andra deltagare.

Examen, diplom m.m.

När du genomfört utbildningen med godkänt resultat på de skriftliga tentamina kommer du erhålla ett diplom och titeln IFU Diplomerad Skadereglerare – Akutskadeförsäkring.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplom - Personskadereglering - akutskador, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

IFU (En del av SSE Executive Education, tidigare IFL)

Vässa dina specialistkunskaper hos försäkringsbranschens mest erfarna och självklara utbildningspartner

IFU är Sveriges ledande leverantör av utbildning för yrkesverksamma inom försäkring, finans, compliance och risk management. Hos oss kan du gå allt från mer omfattande diplomeringsprogram och kortare specialistutbildningar samt även e-learningmoduler. Vi erbjuder både öppna program och anpassade lösningar...


Läs mer om IFU (En del av SSE Executive Education, tidigare IFL) och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

IFU (En del av SSE Executive Education, tidigare IFL)

Sveavägen 65 (Box 45180)
104 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplom - Personskadereglering - akutskador!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplom - Personskadereglering - akutskador från IFU (En del av SSE Executive Education, tidigare IFL), fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar