Livsmedelssäkerhet inom distribution

Gothia Logistics, Distans (+1 orter)
Längd
15 timmar
Pris
3 050 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss. se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
15 timmar
Pris
3 050 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss. se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Från 3 050 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Hantering av livsmedel vid rätt temperatur

Grunden i livsmedelslagstiftningen är att den som vill tillhandahålla livsmedel på marknaden också ansvarar för att dessa livsmedel är säkra och rätt märkta. Alla som på ett eller annat sätt hanterar livsmedel i kedjan från produktion till konsumtion är viktiga aktörer.

Med ett allt större avstånd mellan råvara, producent och konsument blir transporterna av livsmedel ett viktigt led i livsmedelshanteringen. Därför gör tillsynsmyndigheterna mer frekventa kontroller av transporterna då de utgör en risk i livsmedelskedjan

Utbildningsmål
Du lär dig att förstå betydelsen av en obruten temperaturkedja under transporten samt att lätt rengörbara lastutrymmen är viktiga förutsättningar för hygieniskt säkra livsmedel. Eftersom många livsmedelsprodukter har en begränsad och kort hållbarhet ska företagets egen kontroll tillgodose en god livsmedelssäkerhet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss.

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar eller avser att arbeta med försäljning, distribution, kundservice, inköpsfrågor och avrop inom livsmedelshantering och transporter.

Förkunskaper
Det finns inga formella kunskapskrav, däremot rekommenderas att du har en viss erfarenhet från hantering av livsmedel eller livsmedelshygienisk utbildning.

Kursinnehåll

Del 1

Livsmedel

Livsmedelskvalitet

Mätbar kvalitet på livsmedel

Livsmedelslagstiftning

Livsmedelsverksamhet

Livsmedelskedjan

Del 2

Översiktlig livsmedelslogistik

Hållbarhet hos livsmedel

Livsmedelstransporter

Obruten temperaturkedja

Temperaturkontroller

Livsmedelshygien

Egenkontroll för säker hantering av livsmedel

Riskanalys och kritiska styrpunkter

Verksamhetsanalys i arbetet med HACCP-principerna

Att göra en faroanalys

Att bestämma och hantera kritiska styrpunkter

Upplägg

Livsmedelssäkerhet inom distribution är en Premiumkurs som läses över internet via vår plattform för e-learning Instant Education.

Utbildningens längd är cirka 15 timmar aktiv studietid, beroende på förkunskaper. I kursen ingår även personlig handledning i obegränsad omfattning via e-mail och/eller telefon. Varje studerande har tillgång till sin kurs i 6 månader.

Investering

Fakturapris
3050 SEK exkl. moms/studerande.
För större utbildningsprojekt; begär offert.

E-handelspris
2 900 SEK exkl. moms/studerande

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Livsmedelssäkerhet inom distribution, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Gothia Logistics

Gothia Logistics arbetar med organisationsutveckling både på internet och genom möten. Vi är ett av Sveriges ledande utbildnings- och kunskapsföretag med inriktning mot industrins behov och har utbildat företag och privatpersoner över hela världen sedan 1992. Våra webbkurser har två...

Läs mer om Gothia Logistics och visa alla utbildningar.

Highlights