Elsäkerhet vid arbete | Kravkurs

FA-Kurs, Distans (+1 orter)
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Denna kurs vänder sig till alla som befinner sig på en arbetsplats där elektrisk utrustning med starkström förekommer med huvudsyfte att lära sig att undvika elfaror samt vad aktuella lagar och föreskrifter säger. Kursen är anpassad efter branschens krav och därmed möjlig att registrera på ditt SSG och/eller ID06 kompetenskort.

Kursen utgår från Arbetsmiljöverkets föreskrifter, Elsäkerhetsverkets krav samt Arbetsmiljölagen. Efter avslutad kurs så ska du som du som inte är elektriker men som befinner dig på områden med elektrisk utrustning tillgodoses baskunskaper för att lära dig att undvika faror och vikten att säkerheten kommer i första hand när det kommer till el. Du kommer också känna till det mest grundläggande gällande vad lagstiftningen säger. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Distans

Målgrupp

All personal som kommer i kontakt med elektriska starkströmsanläggningar har nytta av denna kurs för att skapa en säkrare arbetsplats och följa svenska föreskrifter och standarder. Kursen vänder sig till alla som av arbetsgivare eller uppdragsgivare behöver genomföra den nya kravkursen "Elsäkerhet".

Kursinnehåll

Del av kursinnehåll

  • Vad lagen säger – aktuella lagar, föreskrifter och förordningar

  • ELSÄK-FS 2006:1

  • SS-EN 50110-1

  • Elfaran och olycksfall

  • Skriftligt prov

  • Utbildningen anpassas efter Er utrustning och förkunskaper genom avstämningmed kursledaren.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad kurs så ges varje deltagare ett personligt kursintyg som styrker dennes kunskaper i ämnet samtidigt som ert företag får ett företagsintyg som påvisar att ni utbildad er personal i Elsäkerhet.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Elsäkerhet vid arbete | Kravkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
FA-Kurs
Rörstrandsgatan 62
113 40 Stockholm

Aktuella och uppskattade kurser med Sveriges bästa föreläsare! 

Hos oss är du i trygga händer! Samtliga av våra föreläsare är seniora med mångårig ämnesexpertis, branscherfarenhet och god pedagogisk förmåga. När du deltar i en kurs så är det en investering där vi tar fullt ansvar över att du...

Läs mer om FA-Kurs och visa alla utbildningar.

Highlights