SE HIT! 😀 Sista chansen att ansöka till SSE MBA-stipendiet 2024, värt 645 000 kr. Årets ansökan stänger fredag 2024-05-31.

Certifierad Stressterapeut

Längd
2 terminer
Pris
20 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande intagning se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
2 terminer
Pris
20 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande intagning se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Stress- och återhämtningsterapi

Certifierad Stressterapeut 

Utbildningen till stressterapeut passar dig som vill vägleda andra till att utvecklas och göra långsiktiga och hållbara förändringar i livet.

Detta är en digital integrativ 1-årig yrkesutbildning som utgår från sambandet mellan psykisk stress och kroppslig ohälsa. Utbildningen bygger på terapimetoder som Acceptance Commitment Therapy (ACT), KBT, Mindfulness och Transaktionsanalys.
Teori kombineras med inlämningsuppgifter och handledningssamtal. Detta är också en basutbildning för dig som vill läsa vidare till Certifierad Anhörigterapeut.

Undervisningen sker online och är uppbyggd i 10 moduler. Du jobbar självständigt med dessa moduler i din egna takt och gör inlämningsuppgifter efter varje modul som du sedan får feedback på av din handledare. En gång i månanden får du grupphandledning online via Zoom med din handledare. Som elev på Confidenca Academy kommer du också ingå i ett elevnätverk med Zoom-träffar 10 gånger per år där det diskuteras olika temaområden tips och råd.  Du kommer i slutet av utbildningen att ha egna träningssamtal med provklienter.

Efter att du slutfört utbildningen och examinerat, blir du Certifierad Stressterapeut.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande intagning

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

Målgrupp

För att gå denna utbildning  behöver du ha tagit en gymnasieexamen. Du behöver också ha goda kunskaper i svenska språket för att kunna genomföra och tillgodogöra dig utbildningen samt  ha tillgång till dator och internetuppkoppling.

Kursinnehåll

Följande moduler ingår:
1.Personlig utveckling
2. Stresskunskap
3. Mindfulness
4. Acceptans
5. Livsbalans
6. Samtalsmetodik och etik
7. Kommunikationsteori
8. Anhörigproblematik och medberoende
9. Hitta din roll som terapeut
10. Examensarbete

Upplägg

Undervisningen sker online och är uppbyggd i 10 moduler. Du jobbar självständigt med dessa moduler i en lärplattform. Efter varje modul gör du en inlämningsuppgift som du sedan får feedback på av din handledare. Grupphandledning online ingår varje månad och du kommer också ingå i ett elevnätverk. Andra terminen kommer du kommer i ha egna träningssamtal med provklienter. Efter att du slutfört samtliga moduler och examinerat, blir du Certifierad Stressterapeut.

Investering

Total investering: 25.000 kr inklusive moms

Kursledare

Våra utbildningsledare på Confidenca Academy består av handplockade specialister inom olika områden. Dessa kommer att fungera som för stöd för dig genom hela utbildningen.

Josefine Josefsson

Beteendevetare, Certifierad Transaktionsanalytiker med psykoterapeutisk inriktning, Samtalsterapeut och Stressterapeut.

Pia Marie Keanius

Socionom, Legitimerad Psykoterapeut
och Familjecoach

Ingela Gullberg

Livs-och karriärcoach, Samtalsterapeut, Certifierad  MCOG-coach, Sorgeterapeut och Mindfulnessinstruktör 

Examen, diplom m.m.

Efter att du slutfört utbildningen och examinerat, blir du Certifierad Stressterapeut. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Stressterapeut, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Jeannette Audirell
21 nov 2022
Berikande på alla plan

Jag är mycket nöjd med min kurs som Stress terapeut. Jag var i en personlig kris och var mycket tveksam om jag med min hjärntrötthet skulle klara att genomföra den. Men med Jo...

Visa mer
5/5
B.K.
28 jan 2022

Vilken fantastisk utbildning ni har gett mig. På ett tryggt, varmt och inspirerande sätt har ni lärt ut er klok-skap och jag har längtat efter varje helg vi haft. På riktigt kän...

Visa mer
5/5
Lina
28 jan 2022

Denna utbildning har gett mig mer än jag kunnat ana. Känner glädje att få jobba med hållbara medarbetare, stresshantering och coachande samtal i framtiden. Ångrar inte att jag v...

Visa mer
Confidenca Academy
Triewaldsgränd 2
112 29 Stockholm

Confidenca erbjuder utbildningar och kurser inom personlig utveckling och ledarskap för dig som vill utveckla dig själv och dina relationer eller för dig som vill hjälpa andra utvecklas. Confidenca Acedmys utbildningar utgår från ett integrativt förhållningssätt och vetenskapligt förankrade metoder...

Läs mer om Confidenca Academy och visa alla utbildningar.

Highlights