Visa utbildning.se som: Mobil

Chefen och den psykiska ohälsan

Chefshuset
Kort om utbildningen
3 timmar
3 450 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-02 - Stockholm
Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-10-02  
3 450 SEK
2019-12-04  
3 450 SEK

Kursbeskrivning

Chefen som kravställare och medmänniska

Som chef kommer du att behöva leda personer med stress- och utmattningsproblematik, depression, ångest, bipolaritet eller som har någon form av neuropsykiatriska funktionsvariationer som autism och adhd – idag eller i framtiden. Då är det en sann chefsutmaning och svår balansgång att å ena sidan vara förstående och stötta, men att också kunna tillrättalägga och ställa krav på arbetsprestation. 

"Kursen gav en bra översikt för när man ska bli orolig över att en medarbetare visar tecken på ett "annorlunda" beteende. Vilka varningssignaler är det som jag behöver ta på allvar? Det fanns även tid för diskussion och utbyte av erfarenheter på kursen. Ett tänkvärt citat som jag tar med mig är "vi är inte lika innerst inne, vi är lika ytterst ute". Jag rekommenderar kursen inte bara till chefer utan till alla typer av ledarroller." Anna Axelson, Head of Problem Management, Nordea

Chefsrollen idag kräver viss kunskap om psykisk ohälsa, då runt en miljon svenskar i arbetsför ålder drabbas varje år. Sjukfrånvaron kostar, men lägre produktivitet medför en ännu större ekonomisk belastning för våra verksamheter. Och dessutom är det enligt lagkrav chefens uppgift att både förebygga och rehabilitera arbetsrelaterad psykisk ohälsa.

Medarbetare med psykiatriska diagnoser eller ”tillstånd” kan ha många och olika symptom. Med mer kunskap blir det lättare för oss chefer att förstå vad en medarbetares ibland oväntade beteende beror på, och att hantera situationer som uppstår.

Kursens mål

Under kortkursen ger Magnus Adell – leg psykolog och leg psykoterapeut med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning – en introduktion till stress- och utmattningsproblematik samt psykiatriska diagnoser och "tillstånd", samt guidning till hur du som chef på bästa sätt kan leda, ställa krav och samtidigt vara en god medmänniska.

Målgrupp

Chefen och den psykiska ohälsan vänder sig till dig som har chef- och personalansvar samt till dig som arbetar inom HR.  

Programinnehåll

Innehåll

  • Beteenden och symptom som karaktäriserar stressrelaterad psykisk ohälsa.
  • Stress, prestation och återhämtning samt utmattningsprocessen.
  • Beteenden och symptom som karaktäriserar depression, ångest, bipolaritet, ADHD och autism/Asperger.
  • Hur leda medarbetare stress- och utmattningsproblematik eller annan psykisk ohälsa
  • Chefens förebyggande och rehabiliterande insatser vid psykisk ohälsa på arbetet
  • Kommunikation vid psykisk ohälsa

Tid & plats

Datum

2 oktober 2019 kl 09.00-12.00
4 december 2019 kl 09.00-12.00

Plats

Chefshuset, Nybrogatan 58, Stockholm

Investering

Pris

3 450 SEK exklusive moms. Frukost, förmiddagsfika samt material ingår. För dem som vill stanna kvar efter seminariet bjuder vi på lunchsallad.

Kursledare

Programledare

Magnus Adell är leg psykolog och leg psykoterapeut med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning, och verksam som organisationspsykolog. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Chefen och den psykiska ohälsan, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Anna Axelson, Head of Problem Management, Nordea
(5)
Kursen gav en bra översikt för när man ska bli orolig över att en medarbetare visar tecken på ett annorlunda beteende. Vilka varningssignaler är det som jag behöver ta på allvar? Det fanns även tid för diskussion och utbyte av erfarenheter på kursen. Ett tänkvärt citat som jag tar med mig är vi är inte lika innerst inne, vi är lika ytterst ute. ...
Visa mer

Chefshuset

Chefshuset

Chefshuset – Goda ledare är lösningen på allt

Chefshuset erbjuder ett brett spektrum av chef- och ledarutbildningar. Helhetsgrepp på chefsuppdraget eller en specifik chefsfråga. Dagar eller timmar. Nu eller senare. Omedelbart eller över tid. Vi anser att alla chefer behöver och ska få stöd, inspiration och utveckling utifrån sina...


Läs mer om Chefshuset och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chefshuset

Nybrogatan 58
11440 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Chefen och den psykiska ohälsan
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 39 recensioner.
Alla recensioner för arrangören