Generationsskifte – verktyg och möjligheter

BG Institute, i Stockholm
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
17 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
17 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till vår nya kurs om generationsskiften med advokat Marie Wessel.

Föreläsaren kommer under kursen, som i huvudsak omfattar de civilrättsliga delarna, att gå igenom hur man vägleder klienten genom generationsskiftet, vilka olika överlåtelser former som föreligger, dess fördelar och nackdelar, vilka klausuler som kan vara lämpliga eller olämpliga att avtalen innehåller samt upprättandet av erforderliga handlingar och slutligen genomförandet av generationsskiftet.

Under dagen belyser föreläsaren vidden av planering vid ett generationsskifte, värdering, avtal som berörs, gåva och villkor kring detta, eventuella kompensatoriska gåvor samt gränsdragningen mellan gåva och fång, hur man hanterar ensidiga rättshandlingar så som testamente samt förmånstagarförordnande vid försäkring.

Som deltagare får du kunskap om
  • Behovet av planering vid generationsskifte
  • Överlåtelseformer under livstiden
  • Gåva med villkor
  • Samägande/samäganderättsavtal/aktieägaravtal
  • Köp och liknande avtal
  • Ensidiga rättshandlingar, testamente med och utan villkor
  • Förmånstagarförordnande vid försäkring
Målgrupp

Kursen riktar sig till ägare, revisorer samt advokater och andra rådgivare som ger råd avseende överföring av egendom till nästa generation.

Syfte med utbildningen

Att kunna lämna förslag på olika lösningar vid ett generationsskifte beroende av kundens behov och vilken egendom som ska föras vidare.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

17 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Kursledare

Marie Wessel är advokat vid Lindskog Malmström Advokatbyrå. Marie är en av Sveriges främsta advokater inom familjerätt och försäkringsrätt. Hon har tidigare föreläst vid ett antal tillfällen tillsammans med kollegan Fredric Renström, och håller nu i flera kurser både själv och med Fredric. Hon är en mycket uppskattad och anlitad föreläsare, och har tidigare arbetat i försäkringsbranschen.

Jätteintressant utbildningsdag, och Marie har så härlig energi som gör det enkelt att sitta en hel dag framför skärmen. Gillar att hon tar input av de andra deltagarna, spännande med olika synvinklar.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Generationsskifte – verktyg och möjligheter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights