Omställningen till hållbar affärsverksamhet - lagar, kontrakt och investeringar

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
29 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
29 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till denna kurs som går igenom din organisations omställning till hållbar affärsverksamhet och hållbara investeringar. Kursen ger dig perspektiv, modeller och verktyg för att förstå vad hållbarhet handlar om och vad det innebär att bedriva en hållbar affärsverksamhet. Vi går även igenom vilka krav som EU-lagstiftningen ställer på finansmarknadsaktörer och företag avseende rapportering och omställning. Genom kursen får du den översikt som du behöver för att undvika att drunkna i detaljerna i det omfattande hållbarhetsområdet.

Föreläsare är advokat David Frydlinger vid Cirio advokatbyrå, författare till boken ”Spelregler för hållbar affärsverksamhet – lagar, kontrakt och moral” (Norstedts Juridik 2023).

Detta är en kurs för dig om inte bara vill vara en del av problemet med bristande hållbarhet utan också vill vara en aktiv del av lösningen. I takt med den växande kombinerade krisen för klimat, miljö och samhälle och den stora mängden lagregler om hållbarhet som kommer från EU tvingas alla affärsverksamheter ställa om till hållbara affärsverksamheter och investerare tvingas integrera hållbarhet i sina investeringsbeslut. Att beakta hållbarhet håller snabbt på att bli avgörande för fortsatt konkurrenskraft, samtidigt som det också är nödvändigt för att göra det möjligt att nå de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 och 2-gradersmålet i Parisavtalet. Hållbarhet berör alla affärsverksamheter och en mängd funktioner i dessa, från styrelse och ledning till juristfunktionen, ekonomi, HR, marknad, inköp, produktion, logistik, försäljning, forskning och utveckling och så vidare.

Men hållbarhetsområdet är svåröverblickbart. Det innehåller en mängd begrepp (taxonomi, dubbel väsentlighet, hållbarhet, hållbar investering och så vidare), akronymer (CSRD, GHG, GRI, SFDR, TCFD, TNFD, SBTi m.fl.), ramverk (Agenda 2030, OECD:s riktlinjer för multinationella företag, FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter m.fl.), organisationer (FN, EU m.fl.), rättsområden (miljörätt, arbetsrätt, marknadsrätt, anti-korruption m.fl.) och så vidare. Denna komplexitet är i sig ett hinder för omställning till en hållbar affärsverksamhet.

Syftet med den här kursen är att hjälpa dig som deltagare att dels få en överblick i denna komplexitet och samtidigt få konkreta perspektiv och verktyg för att omedelbart kunna börja med de viktigaste områdena i din organisations omställningsarbete och samtidigt anpassa sig till lagens ökande krav.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

29 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

29 maj, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Omställningen till hållbar affärsverksamhet - lagar, kontrakt och investeringar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights