Six Sigma Green Belt (Svenska)

Analysverkstan, Distans
Längd
40 timmar
Pris
12 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Börja utbildningen redan idag se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
40 timmar
Pris
12 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Börja utbildningen redan idag se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 12 800 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Six Sigma Green-Belt

Green Belt


Six Sigma är ett förbättringskoncept som har blivit väldigt populärt och förklaringen är enkel – konceptet har nämligen gett stora fördelar för många organisationer.

En kort beskrivning av konceptet är att man fokuserar kring variationer och att målet är att få kontroll på verksamhetens variationer så att processerna blir stabila och pålitliga. En verksamhet som har kontroll på de interna processerna löper mindre risk för felaktigheter och kan istället för att lägga sin kraft på att rätta till brister, fokusera på utveckling och optimering.

Man kan också säga att konceptet bygger på en väldigt tydlig struktur, både när det kommer till den effektiva projektmodellen DMAIC men även när vi tittar på tillgängliga metoder och verktyg.

Den här kursen ger dig kompetensnivån ”Green-Belt” vilket betyder att du får en bra förutsättning att dels kunna bistå verksamhetens förbättringsarbete men även kunna driva mindre förbättringsprojekt.

Du får lära dig hur konceptet fungerar och får dessutom kunskaper i den tillhörande projektmodellen. Detta tillsammans med dina nya statistiska kunskaper och den uppsättning av kvalitetstekniska verktyg gör att du kan känna dig bekväm i rollen som ”Green-Belt”.

I kursen ingår följande utbildningar och det står i den ordning som vi på Analysverkstan rekommendera ratt du genomför dem.

 1. Six-Sigma konceptet
 2. DMAIC
 3. Minitab grundkurs
 4. Rotorsaksanalys [grundkurs]
 5. SIPOC
 6. Statistikpaket 1
 7. Duglighetsstudie
 8. Minitab Styrdiagram
 9. Släktskapsdiagram + Träddiagram
 10. SWOT

Du kan läsa mer om vad som ingår i varje separat kurs på Analysverkstans hemsidan genom att gå in på den kurs du vill få mer fakta kring. Utbildningspaketet ”Green-Belt” är framtaget med hjälp av grundliga efterforskningar och efter genomförd utbildning har du de kunskaper som krävs för den aktuella nivån.

Den totala tiden för att genomföra detta utbildningspaket har beräknats till ca 40 timmar. Du som har köpt denna utbildning kommer att få tillgång till kursmaterialet i 130 dagar från och med det datum då du skrevs in, vilket ger dig gott om tid att planera och genomföra de olika delarna.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Börja utbildningen redan idag

 • Onlineutbildning
 • Distans

Kursinnehåll

 • Kursen innehåller frågeformulär
 • Innehåller datamaterial som får laddas ner och användas av kursdeltagaren
 • Kursen kräver registrering (vid fakturaköp hanteras registreringen av Analysverkstan)
 • Inga förkunskaper krävs
 • Efter avslutat kurs erhåller kursdeltagare ett diplom för varje enskild kurs samt ett Green Belt diplom.
 • Uppskattad tidsåtgång 40 timmar
 • Kursen är avdragsgill om den kan räknas som fortbildning i ditt företag.
 • Kursen är tillgänglig i 130 dagar från det att köpet har genomförts.
 • Allt kursmaterial och all media i utbildningen är på Svenska.

Investering

12 800 SEK exkl. moms

Examen, diplom m.m.

Kursdeltagaren erhåller ett diplom för varje enskild kurs som ingår i paketutbildningen samt ett för kompetensen som Green Belt.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Six Sigma Green Belt (Svenska), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 26 recensioner.
Skriv en recension
4/5
Robin Hagö, Alten
20 dec 2022

Bra uppbyggnad på kursen, gillade proven efter varje avlsutad del. 4 (väldigt nöjd)

5/5
Tove Persson, Copenhagen Malmö Port
23 nov 2022

Tyckte så mycket om att gå denna kursen! Tydlig struktur från början till slut, lätt att följa med i innehållet och att hitta tillbaka till delar som behövde repeteras, smidigt ...

Visa mer
5/5
Bijan Habibi, Ingenjör
04 nov 2022

Fantastiskt kurs. Många bra övningar för att få en bra grund inför kommande utmaningar i verkligheten. Betyg 5 (riktigt bra kurs som levde upp till alla mina förväntningar)

Analysverkstan
Bäckgatan 2
73635 Kungsör

Analysverkstan AB

Analysverkstan erbjuder utbildningar inom kvalitets- och verksamhetsutveckling. Vi erbjuder dokumenterade kvalitetsverktyg i form av elektroniska kurser med mycket konkurrenskraftiga priser. Vi skapar delaktighet i e-kurserna med hjälp av interaktivt kursmaterial, där variation av media är en viktig del för en...

Läs mer om Analysverkstan och visa alla utbildningar.

Highlights