Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Six Sigma Yellow Belt

Analysverkstan, Distans
Längd
20 timmar
Pris
5 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
E-learning (du tar kursen när det passar dig) (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska ( + mer )
Längd
20 timmar
Pris
5 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
E-learning (du tar kursen när det passar dig) (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska ( + mer )
Från 5 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Six Sigma Yellow Belt


Six Sigma Yellow-Belt är en kurs som är ämnad för dig som på ett eller annat sätt kommer att delta i verksamhetens förbättringsaktiviteter.

Många organisationer som arbetar med Six Sigma som koncept låter samtliga anställda genomföra en grundläggande utbildning för att öka förståelsen för konceptet. Denna kurs ger dig som kursdeltagare god inblick i vad Six Sigma är, hur det är uppbyggt och vilka förväntningar som ställs på de olika rollerna. 

Analysverkstans Yellow Belt utbildning består av ett antal separata kurser som tillsammans ger deltagaren rätt kunskapsnivå för vad som bör ingå i rollen som Yellow Belt, inom Six Sigma. Kurspaketet är väl avvägt för att säkerställa korrekt kompetensnivå.

Kurspaketet innehåller följande utbildningar:

 • Sex-Sigma [grundkurs]
  • I den här kursen får du lära dig konceptet från grunden med undantag från DMAIC modellen (som vi har valt att skapa en helt egen kurs för). Six Sigma handlar om så mycket mer än bara en projektmodell och detta kommer du att lära dig i denna kurs, då vi fokuserar på ledarskap, infrastruktur samt problemlösning.
 • DMAIC Modellen
  • Lär dig alla faserna inom den populära projektmodellen som har valts att användas inom Six Sigma. Vi förklarar steg för steg vad som är viktigt i varje enskild fas och hur man ska agera beroende på vilken roll man har i verksamhetens förbättringsarbete.
 •  SIPOC
  • Trots att Yellow Belt handlar om grundläggande förståelse för konceptet, har vi valt att bygga upp din kompetens när det kommer till grundläggande processkartläggning. Vi vet att kunskaper inom detta område ger bättre förutsättningar för dig. SIPOC är ett enkelt verktyg som kan ge stora fördelar för dig och din arbetsgrupp.
 • Rotorsaksanalys [grundkurs]
  • Utöver SIPOC utbildningen, väljer vi att inkludera kursen i rotorsaksanalys, eftersom problemlösning utgår ifrån att problemet i fråga är känt för att kunna lösa det. Rotorsaksanalys [grundkurs] består av tre mindre kurser, nämligen Ishikawa diagram (Orsak-Verkan diagram), 5W1H analys samt 5QFZD analysen. Tillsammans ger dessa kurser en bra grund och rätt förutsättningar när det kommer till att finna orsaken till ett givet problem.
 • Grunderna i Minitab
  • Sex Sigma handlar till stor del om struktur och faktabaserade beslut. För att skapa fakta kring data som finns i verksamheten använder man statistiska metoder och statistik blir en naturlig del i arbetet. För de som arbetar som “Green-Belt” eller “Black-Belt” är statistiska kunskaper nödvändiga och för att underlätta arbetet med statistik, finns det idag många mjukvaror som kan hjälpa till med beräkningar. Minitab är ett kompakt och enkelt statistikprogram och vi anser att det är bra att introducera dig för programmet redan i detta sked, så att du känner dig väl förberedd när du sedan får mer statistiska uppgifter att arbeta med.

Sammanfattat kan man säga att du som kursdeltagare kommer att få en stabil grund att utgå ifrån och att du snabbt kan komma in i arbetet med förbättringar. Med hjälp av den grundläggande information, både i DMAIC modellen men även i Six Sigma konceptet tillsammans med ett antal värdefulla kvalitetsverktyg kommer du att känna dig förberedd för kommande uppgifter i din verksamhet.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

E-learning (du tar kursen när det passar dig)

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

E-learning (you take the course when it fits you)

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Engelska

Kursinnehåll

Kursinformation:

 • Kursen innehåller frågeformulär
 • Innehåller datamaterial som får laddas ner och användas fritt
 • Kursen kräver registrering (vid fakturaköp hanteras registreringen av Analysverkstan)
 • Inga förkunskaper krävs
 • Efter avslutat kurs erhåller kursdeltagare ett diplom
 • Uppskattad tidsåtgång 20 timmar
 • Kursen är avdragsgill om den kan räknas som fortbildning i ditt företag.
 • Kursen är tillgänglig i 30 dagar från det att köpet har genomförts (möjlighet att förlänga vid behov).

Investering

5 900 SEK exkl. moms

Examen, diplom m.m.

Kursdeltagaren erhåller ett diplom för varje enskild kurs samt ett för kompetensen som Yellow Belt.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Six Sigma Yellow Belt , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 29 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Elin Palmquist, Alten
07 maj 2024

Framställningen av kursmaterialet har varit super! Jag uppskattar att titta på korta videos och sedan göra prov efter lektionen. Ett extra plus att power point slides fanns att ...

Visa mer
5/5
Oscar Aman Kylegård, Kvalitetsingenjör, SSAB
17 apr 2024

Bra upplägg som är väldigt simpelt att följa. Lagom korta videos som gör det enkelt att gå tillbaka i kursens innehåll. Tydlig struktur.
5 (riktigt bra kurs som levde upp till a...

Visa mer
5/5
Isac Saleh, Konsultchef, Alten
08 apr 2024

Väldigt bra upplägg, uppskattade speciellt videoupplägget då man kunde lyssna och göra annat samtidigt. Bra och tydlig kurs, bra takt på talet och bra längd på videoklippen för ...

Visa mer
Analysverkstan
Bäckgatan 2
73635 Kungsör

Analysverkstan AB

Analysverkstan erbjuder utbildningar inom kvalitets- och verksamhetsutveckling. Vi erbjuder dokumenterade kvalitetsverktyg i form av elektroniska kurser med mycket konkurrenskraftiga priser. Vi skapar delaktighet i e-kurserna med hjälp av interaktivt kursmaterial, där variation av media är en viktig del för en...

Läs mer om Analysverkstan och visa alla utbildningar.

Highlights