Visa utbildning.se som: Mobil

UGL – Utveckling Grupp och Ledare (internat)

Advantum Kompetens AB
Kort om utbildningen
5 dagar
17 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-25 - Stockholm
Båstad, Stockholm
Svenska
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-11-25  
17 900 SEK
2019-12-02  
17 900 SEK
2020-01-13  
17 900 SEK
Båstad
2019-12-02  
17 900 SEK
2020-01-13  
17 900 SEK
2020-02-03  
17 900 SEK
Advantum kompetens

Kursbeskrivning

UGL, som är en förkortning av Utveckling av Grupp och Ledare, är en utbildning som riktar sig till alla som önskar utveckla sitt ledarskap och sin kommunikativa förmåga. Förmågan att kommunicera och se sig själv som del i en grupp är en kunskap som alla har stor nytta av, oavsett om man är ledare eller ej.

UGL grundas på upplevelsebaserat lärande där praktiska erfarenheter varvas med feedback från både kursledare och deltagare. Du får tillfälle att reflektera och förstå både dig själv och andra och din självinsikt och förståelse byggs på under veckan.

Gruppen sätts samman så att deltagarna inte känner varandra sedan tidigare, i så kallade främlingsgrupper, vilket ger stor frihet för individen att förutsättningslöst utvecklas i en ny miljö.

UGL är en internatutbildning som börjar måndag förmiddag och slutar fredag eftermiddag, med totalt 48 timmars utbildningstid. Övningar, träningspass och utvärderingar av gruppens utveckling varvas med fakta och teoriavsnitt som berör ledarskap, kommunikation och grupputveckling.

Gruppstorlek 8 – 12 deltagare.

Logi tillkommer.
Pris för logi på de olika orterna är:

Stockholm: Bommersvik 10 100 kr

Skåne: Hovs Hallar 8 800 kr

Utbildningens innehåll

 • Gruppers och individers utvecklingsfaser
 • Att förstå behovet av olika ledarstilar
 • Att urskilja och hantera gruppens utvecklingsfaser
 • Susan Wheelans teori för effektiva team
 • Att öka förmågan att kommunicera tydligt och rakt
 • Att skapa högre grad av effektivitet i gruppen
 • Att hantera och vägleda i konflikter
 • Olika personlighetsstilar
 • Feedback som verktyg för utveckling
 • Aktiv feedbackträning
 • Reaktionsmönster och beteenden
 • Självinsiktsträning
 • Psykologi och reaktionsmönster under stress
 • Att reflektera över den egna rollen i grupp

Utbildningens mål

Att få förståelse för gruppers och individers utveckling och förstå behovet av olika ledarstilar och sätt att kommunicera.

Målgrupp

Alla som vill inspireras, utvecklas och stärkas i sin roll som chef/ledare eller medarbetare.

Förkunskaper

Inga direkta förkunskaper krävs. UGL kan upplevas som en krävande kurs, därför bör du vara utvilad och i god balans inför kursstart.

Video

Advantum Kompetens erbjuder utbildningar inom ledarskap, kommunikation, medarbetarskap, pedagogik och HR. Vår affärsidé är att leverera effektiva utbildningar med bestående resultat.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om UGL – Utveckling Grupp och Ledare (internat), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Zandra König
(5)
Det är en mycket givande och lärorik utbildning som alla har nytta av, oavsett yrke och befattning. Man får ta del av många olika studier och teorier om gruppers utveckling och dynamik, men deltagarnas aktiva medverkande är avgörande för att man ska få ut så mycket som möjligt av utbildningen. Jag gick ”Ny som chef” genom Advantum förra året,...
Visa mer
Linn
(5)
Under 5 dagar kom jag till insikt med många saker som för mig tidigare har funnits i mitt ovetande. Det var insikter och kunskaper som förändrade en del av mitt tankesätt men också bekräftade mig själv. Jag gillade kursens upplägg, bra variation mellan teori, grupparbete och individuellt arbete. Det var givande att de erfarenheter och kunskaper ...
Visa mer
Ulrica
(5)
Jag gick UGL för att jag ville få en större kunskap & förståelse för hur jag påverkar/påverkas av gruppen och utveckla mitt eget ledarskap. Det jag tog med mig hem som var särskilt bra var helheten och att verkligen få tid för reflektion av vad som händer i en grupp när den utsätts för stress, moraliska dilemman mm.

Advantum Kompetens AB

Advantum Kompetens AB

Advantum Kompetens AB erbjuder både öppna utbildningar och företagsinterna lösningar inomLedarskap, Kommunikation, Pedagogik,Medarbetarskap,Affärsmannaskap och HR. Vårt öppna program finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Företagsinterna lösningar levererar vi i hela Norden. Just nu bygger vi även upp ett bibliotek av e-learning-moduler inom dessa områden. Vår pedagogik är unikoch vår...


Läs mer om Advantum Kompetens AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Advantum Kompetens AB

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,3)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 221 recensioner.
Alla recensioner för arrangören