Utbildningar till socialpedagog på distans

Bli en trygg punkt i en otrygg värld

Bli efterfrågad och populär på arbetsmarknaden - direkt från ditt vardagsrum. Du som är intresserad av att läsa till socialpedagog på distans väljer själv var, och ofta hur, du vill lägga upp din utbildning. 
Visar 1-8 av 8 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-8 av 8 träffar

Utbildning till socialpedagog/behandlingsassistent på distans

Om du vill ha ett socialt arbete där du verkligen gör skillnad genom att stötta barn, ungdomar och vuxna inom olika områden är en utbildning till specialpedagog eller behandlingsassistent ett passande val. Specialpedagogens och behandlingsassistentens arbetsuppgifter liknar varandra i högsta grad och utgår från samma grund, vilken titel som används beror därför på vad som är mest vedertaget på den aktuella arbetsplatsen.

Att studera till socialpedagog på distans är ett populärt alternativ, då det ibland kan det kännas svårt att få ihop vardagen när du behöver sitta i skolbänken under dagarna. Distansutbildningar går att läsa via en YH-utbildning eller med en privat utbildare. Fördelen med att välja det sistnämnda är att du läser i din egen takt och har frihet att lägga upp din studietid som du vill, exempelvis genom att själv bestämma när du skickar in dina studieuppgifter. Vissa utbildningar till socialpedagog har vissa fysiska träffar, medan andra är helt på distans.

Efter genomförd utbildning och godkända inlämningsuppgifter blir du Certifierad Socialpedagog och kan börja arbeta inom yrket. Längden på utbildningen varierar, men vid heltidsstudier rör det sig om från några veckor till två år. Vissa arbetsgivare kräver ettåriga eller tvååriga studier för att du ska vara aktuell för anställning, och det kan därför vara bra att på förhand undersöka vad potentiella arbetsgivare har för behörighetskrav.

Exempel på kursinnehåll: 

 • Socialpedagogik 
 • Självkännedom
 • Socialrätt 
 • Etik
 • Motiverande samtal
 • Problemsituationer
 • Socialt arbete
 • Kriminologi 
 • Missbruk och skaderisker 
 • Migration, integration och kulturmöten

Arbetsuppgifter som socialpedagog

Som socialpedagog engagerar du och stöttar personen i vardagen som exempelvis under fritidssysslor, i skolan eller på jobbet. Det långsiktiga målet är att hjälpa personen att förberedas för ett självständigt liv i samhället, utanför behandlingshemmet eller institutionen. Grunden i arbetet handlar om att finnas där, samtala och lyssna. Ofta har personen en bakgrund med missbruks- och/eller beroendeproblematik, svåra uppväxtförhållanden, kriminalitet eller liknande och därför är värdefulla egenskaper att vara engagerad och inlyssnande.

Som socialpedagog kan du bland annat arbeta inom: 

 • Kommun 
 • HVB-hem
 • Skola
 • Privat sektor
 • Behandlingshem

Framtidsutsikter och lön 

Enligt Arbetsförmedlingen är möjligheterna till jobb stora, både i nuläget samt inom de närmaste fem åren. Under 2020 låg den genomsnittliga månadslönen enligt SCB på 31 500 kr, där kvinnor i snitt tjänade 700 kr mer än männen i branschen. Högst löner återfanns hos de med en eftergymnasial utbildning på tre år eller mer, där månadslönen i snitt låg på 33 000 kr, jämfört med de med en eftergymnasial utbildning på mindre än tre år där motsvarande siffra låg på 31 400 kr. 

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Aila Mattila berättar om hur det...

Aila Mattila från Enköping har läst den ettåriga utbildningen Diplomerad Äldrepedagog hos Expressa Utbildningscenter. Hon arbetar idag som aktivitetsansvarig på ett särskilt boende, och stortrivs.

Läs mer
Anna Peterson har startat eget f...

Anna Peterson har studerat hos Expressa Utbildningscenter. Detta har lett till att Anna har startat ett eget företag och nu arbetar som diplomerad stressterapeut. Företaget heter "InBalance   ̶ stressterapeut och konsult". 

“Jag studerade till stressterapeut genom Expressa och tycker denna utbildning var mycket bra och gav mig all information för att kunna starta eget inom detta område.”

Läs mer
Yokhana berättar om hur der är a...

Yokhana Sargezi-Khosroabadi, som studerat till socialpedagog hos Expressa Utbildningscenter, berättar om varför han valde att byta yrke från programmering och byggbranchen till stödpedagog, och om både det utmanande och det roliga med sitt jobb. .

Läs mer
Maria blev mer attraktiv på arbe...
Cady Utbildningar

Maria Cronholm hittade socialpedagogutbildningen hos Cady som gjorde att hon kunde fördjupa sitt kunnande och bli ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden och i sin yrkesroll. Läs hela intervjun här!

Läs mer