Sofie utbildade sig till behandlingspedagog och fick bättre lön

Sofies utbildning gav henne en bättre lön

På Cadys utbildning till behandlingspedagog får du lära dig att arbeta med olika utsatta grupper i samhället, framför inom allt missbruksvård och -prevention bland annat genom stöd, rådgivning och samtal. En utbildning som passade Sofie Persson perfekt, eftersom hon vill hjälpa människor som är i en situation med missbruk. Studierna gav henne inte bara de kunskaper hon ville ha, utan Sofies utbildning gav henne bättre lön.

På jakt efter en givande utbildning

Sofie har själv sett hur missbruk påverkar människor och därför vill hon kunna hjälpa de som har den typen av problem till ett bättre liv. Som ett första steg i den karriären sökte hon och fick ett vikariat på ett behandlingshem. Att jobba med och hjälpa människor kändes helt rätt och efter vikariatet började Sofie arbeta på ett utslussningsboende för ungdomar. Hon kände att hon ville ha en utbildning inom sitt yrkesområde för att kunna hjälpa människor bättre samt för att kunna få fler och bättre möjligheter till jobb.

Efter att ha letat runt på nätet hittade Sofie Cadys distansutbildning till behandlingspedagog. En utbildning som passade henne både gällande innehåll och studieformat.

Ett bra studiesätt att kombinera med arbete och barn

Innehållet i utbildningen till behandlingspedagog motsvarar en 2-årig yrkesutbildning men när du läser den på distans påverkar du själv din studietid. Du studerar i din egen takt och kan variera hur mycket du läser beroende på hur livet ser ut, något som passade Sofie perfekt eftersom hon inte bara jobbade heltid under studierna, utan även tar hand om två barn själv. Hon fick även ett bra stöd från sin arbetsgivare eftersom studierna gjorde henne till en mer kompetent medarbetare.

”På kvällarna var det lugnare på boendet där jag jobbade och jag fick klartecken av min chef att plugga när det inte fanns så mycket att göra. Det var ju bra för oss båda och det var till stor hjälp för mig som också har två barn att ta hand om. Det blev lättare att få ihop studierna.”

Den praktik på 6 – 8 veckor som vanligtvis ingår i utbildningen behövde inte Sofie göra eftersom hon redan hade yrkeserfarenhet som kunde valideras. På Cady’s utbildningar går det alltid att validera delkurser som man har läst tidigare eller validera praktiken om man har tidigare arbetslivserfarenheter som är relevanta för utbildningen.Sofies utbildning gav henne en bättre lön.

Efter ungefär ett års studier var Sofie klar och hon fick snabbt ett jobb på ett HVB-hem för killar i åldern 9 – 13 år, ett arbete som hon tycker är jätteroligt. Eftersom hon var klar med sina studier sattes hennes lön efter den utbildning som hon nu har med sig. Hon hoppas också att hon ska få fast jobb tack vare sina studier, men än är Sofie inte mätt på kunskaper.

”Jag vill fortsätta att vidareutbilda mig, till exempel läsa tilläggsutbildningar så att jag kan utföra fler uppgifter inom mitt yrke.”

Sofies tips till dig som tänker läsa på distans:

Att läsa på egen hand och i egen takt var perfekt för Sofie men hon menar att det inte hade gått utan självdisciplin.

”Jag har alltid helst velat pluggat ensam och styra över mina studier själv, så det här sättet att läsa har varit helt rätt för mig, men det kräver att man tar ansvar för sina studier och för sina resultat. Känner man att man inte har den självdisciplinen kanske man ska fundera på om det är rätt studieform.”

Sofie är väldigt nöjd med det stöd som hon har fått från Cady. Just webbinarierna var kanske inte var hennes favoritmoment men hon uppskattade verkligen stödet från sin mentor.

”Studierna har gått jättebra och jag har haft en bra mentor som har hjälpt mig och svarat på alla mina frågor. Det är ju också viktigt att man själv tar initiativ som elev att nyttja sin mentor för att få ut så mycket som möjligt av studierna.”
Läs mer om Behandlingspedagog

Beställ mer information


Beställ information

Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Cady Utbildningar och veta mer om deras utbildningar.
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!