Visar 1-22 av 22 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-22 av 22 träffar

Mer om samtalsterapeut

Som samtalsterapeut träffar du olika människor med olika problem och behov. Det kan vara utbrändhet, sorg, dålig självkänsla, ångest eller relationsproblem och kan både handla om enskilda individer men även par eller grupper. Genom samtal är din uppgift att ge rådgivning, vägledning, coachning eller teambuilding för att vara där som stöd oavsett vad individen eller individerna går igenom.

Utöver att hjälpa andra har en utbildning till samtalsterapeut fokus på dina egna tankar, reaktioner, känslor och mönster för att du ska förstå vem du är och varför. Det skapar trygghet i din egen erfarenhet och stärker din roll som samtalsterapeut, vilket i sin tur gör att du kan sätta dig in i andras psykiska resa. 

Kompetensen du tar med dig är till väl användning inom vården, olika behandlingshem, frivilligorganisationer eller skolor. Du kan även starta egen mottagning och ta emot klienter. 

Vem passar en samtalsterapeututbildning?

En utbildning till samtalsterapeut passar dig som är en god lyssnare och tycker om att arbeta med och hjälpa människor. En viktig del av arbetet är att du har förståelse för olika situationer och relationer och kan bygga förtroende hos klienten. Stämmer detta in på dig? Då kan samtalsterapeut vara något för dig!

Varför gå en utbildning till samtalsterapeut på distans? 

Det finns många anledningar till att gå en utbildning till samtalsterapeut på distans. Utbildningen ger dig personlig utveckling likaså förståelse över vem du är, vilket du har god nytta av i din vägledning och rådgivning för dina klienters personliga utveckling.

En distansutbildning till samtalsterapeut kommer lära dig att förstå hur du kan handskas med olika situationer och relationer. Det är när du själv vet hur du kan genomföra förändringar som du kan hjälpa andra. En samtalsterapeututbildning kan vara en bra vidareutveckling för flera olika yrkesroller, bland annat psykoterapeut, psykologer, beteendevetare eller vårdpersonal. 

Vad lär du dig på en utbildning till samtalsterapeut på distans?

På en samtalsterapeututbildning får du bland annat lära dig:

  • Samtalsmetodik
  • Rådgivning, vägledning och behandling
  • Teorier om stödsamtal
  • Hjälpprocessen
  • Konflikter och konflikthantering
  • Tystnadsplikt
  • Ökad kunskap om sorg, stress och kris
  • Välutvecklad kommunikationsförmåga
  • Praktiska övningar

Utbildningarna till samtalsterapeut på distans varierar i pris och studietid. Du kan gå in på de olika utbildningarna för att läsa mer och se vilken som skulle kunna passa dig. 

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Mer inom området
Reportage
Anna Peterson har startat eget f...

Anna Peterson har studerat hos Expressa Utbildningscenter. Detta har lett till att Anna har startat ett eget företag och nu arbetar som diplomerad stressterapeut. Företaget heter "InBalance   ̶ stressterapeut och konsult". 

“Jag studerade till stressterapeut genom Expressa och tycker denna utbildning var mycket bra och gav mig all information för att kunna starta eget inom detta område.”

Läs mer
Yokhana berättar om hur der är a...

Yokhana Sargezi-Khosroabadi, som studerat till socialpedagog hos Expressa Utbildningscenter, berättar om varför han valde att byta yrke från programmering och byggbranchen till stödpedagog, och om både det utmanande och det roliga med sitt jobb. .

Läs mer
Aila Mattila berättar om hur det...

Aila Mattila från Enköping har läst den ettåriga utbildningen Diplomerad Äldrepedagog hos Expressa Utbildningscenter. Hon arbetar idag som aktivitetsansvarig på ett särskilt boende, och stortrivs.

Läs mer
Eva bytte karriär till undersköt...
Cady Utbildningar

Efter att ha jobbat på kontor i princip hela sitt yrkesliv ville Eva Nihlén byta karriär och börja jobba med människor istället. Här berättar hon varför Cadys undersköterskeutbildning verkligen passade henne. Läs hela intervjun här!

Läs mer