Grafisk designutbildning på distans

Design och grafisk formgivning – på dina villkor

En utbildning i grafisk design ger dig verktyg för att kunna arbeta med visuell kommunikation inom reklam och marknadsföring, eller inom konst och kreativt skapande. Här finns distansutbildningar i grafisk design!
Visar 1-15 av 15 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-15 av 15 träffar

Mer om distansutbildningar i grafisk design

Grafisk design handlar om visuell kommunikation. När du går en utbildning i grafisk design får du lära dig att genom bilder, färger, former och typografi kommunicera känslor och budskap. Du lär dig använda designprinciper i flera typer av medier såsom trycksaker, förpackningar, bildskärmar och på webben. Du får även kunskap om vilken roll design spelar för användarupplevelsen på webbsidor och andra digitala plattformar. Du lär dig teorier för effektiv kommunikation samtidigt som du får grundläggande kunskaper i de program och verktyg som är tongivande i branschen. Du arbetar huvudsakligen i Adobe Creative Cloud med program som Illustrator, Photoshop och InDesign.

Att gå en utbildning i grafisk design på distans

Distansutbildningar i grafisk design kan vara allt ifrån kortare kurser i ett specifikt program till längre certifieringsutbildningar till Art Director eller grafisk designer. Oavsett om du vill sadla om helt eller kompetensutveckla dig själv med en enstaka kurs finns det något för dig. Vad är du intresserad av att lära dig? En del utbildningar kräver att du visar upp arbetsprov eller att du har vissa förkunskaper för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Kontakta arrangören för den specifika utbildning du är intresserad av för att ta reda på vad som gäller.

Läser du grafisk design på distans behöver du ha tillgång till en dator som klarar av att köra de program som används under utbildningen. Ibland behöver du dessutom se till att ha en licens för de programvaror som används. Kursarrangören kan svara på frågor gällande tekniska specifikationer. När du går en utbildning på distans får du ofta uppgifter att arbeta med som din kursledare sedan ger feedback på. Många utbildningar går även att företagsanpassa vilket gör det möjligt att styra över innehåll och nivå om ni är ett företag där flera ska utbildas inom samma område.

Exempel på distansutbildningar inom grafisk design:

  • Grundkurser i Photoshop, Illustrator och InDesign
  • Certifierad Art Director
  • Certifierad grafisk designer
  • Grundkurs inom UX
  • Digital visualisering
  • Interaktionsdesign
  • Webbutveckling
  • Med mera

Vem kan gå en utbildning i grafisk design?

Utbildningarna passar dig som är intresserad av kommunikation och design samt grafisk formgivning. Du kanske arbetar med kommunikation och vill bygga på dina kunskaper? Eller så arbetar du redan med grafisk design men vill utveckla dina kunskaper inom något område. Vill du bli en mer van beställare av grafiska tjänster, eller helt enkelt känna på om det kreativa yrket kan vara något för dig? Oavsett vilka mål eller förkunskaper du har finns utbildningar i grafisk design som passar dig. På distans är du dessutom fri att utbilda dig när du vill, var du vill. Förkunskapskraven kan skilja sig mellan olika utbildningar, så läs på och hitta det som passar dig.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer