Distansutbildning undersköterska

Utbilda dig så att du kan hjälpa andra

Som undersköterska har du en extremt viktig roll och ett stort ansvar över att människor får den hjälp de behöver. Nedan hittar du distansutbildningar för dig som undersköterska som resulterar i att du får viktig och relevant kunskap inom området.
Visar 1-17 av 17 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-17 av 17 träffar

Mer om undersköterskeutbildning på distans

Vill du jobba med andra människor och ha ett yrke där du gör stor skillnad i andra människor liv? Då är undersköterska ett yrke som passar dig! Som undersköterska har du ett varierat yrke och kan välja mellan flera olika inriktningar såsom akutvård, psykiatri, äldrevård och barn- och ungdomsvård. Efterfrågan på undersköterskor är stor, väljer du att utbilda dig till undersköterska kommer du ha mycket goda chanser att få jobb – undersköterskor med relevant utbildning är hett efterfrågade på arbetsmarknaden.

Det här lär du dig under distansutbildning till undersköterska

När du läser till undersköterska på distans får du enligt Skolverket lära dig om hälsa, ohälsa och funktionsnedsättning. Du får lära dig om biologiskt åldrande och får kunskap om människan ur psykologiska, sociala, kulturella och existentiella aspekter. Genom utbildningen får du dessutom lära dig vård- och omsorgsuppgifter som att ge stöd och hjälp vid medicinering, personlig vård och omsorg, hushållsuppgifter och socialpedagogiska uppgifter.

Du läser kurser som bland annat:

  • Hälsopedagogik
  • Medicin 1
  • Etik och människans livsvillkor
  • Psykiatri 1
  • Psykologi 1
  • Vård- och omsorgsarbete 1 + 2
  • Med flera

Att läsa en undersköterskeutbildning på distans skiljer sig inte rent innehållsmässigt från en utbildning som sker på plats.

Så blir du undersköterska

För att bli undersköterska kan du antingen gå vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet, komvux eller en YH-utbildning med inriktning undersköterska. Du behöver ingen legitimation för att arbeta som undersköterska. När du söker jobb kommer dina kompetenser att bedömas hos den aktuella arbetsgivaren. Med rätt utbildning, arbetserfarenheter och personliga erfarenheter ser din framtid som undersköterska ljus ut. För att bygga på dina praktiska erfarenheter inom yrket kan du välja att göra praktik. Om du läser till undersköterska genom en yrkeshögskola är en praktikperiod ofta en del av utbildningen. Läser du till undersköterska på distans bör du kolla upp hur skolan ser på praktikperioden innan du ansöker.

Att jobba som undersköterska

Jobbet som undersköterska är varierat. Du kan jobba på exempelvis vårdcentraler, äldreboenden, sjukhus och vårdhem. Vissa arbetar som personliga assistenter, med ASiH eller inom hemtjänsten. Vill du ha ett yrke där du får göra skillnad i andra människors liv kan undersköterska vara rätt för dig. Den inriktning du väljer på din utbildning avgör din framtida arbetsplats, men det finns gott om vidareutbildningar för undersköterskor. Är du osäker nu kan du alltid vidareutbilda dig i framtiden. Väljer du att läsa med inriktningen akutvård får du specialkunskaper för att kunna arbeta inom akutvården på ett sjukhus. Väljer du äldrevård som inriktning är det främst hemtjänst eller äldreboenden du kommer att arbeta på.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Eva bytte karriär till undersköt...
Cady Utbildningar

Efter att ha jobbat på kontor i princip hela sitt yrkesliv ville Eva Nihlén byta karriär och börja jobba med människor istället. Här berättar hon varför Cadys undersköterskeutbildning verkligen passade henne. Läs hela intervjun här!

Läs mer
Aila Mattila berättar om hur det...

Aila Mattila från Enköping har läst den ettåriga utbildningen Diplomerad Äldrepedagog hos Expressa Utbildningscenter. Hon arbetar idag som aktivitetsansvarig på ett särskilt boende, och stortrivs.

Läs mer
Ida utbildade sig till sitt dröm...
Cady Utbildningar

Idas framtida vision var att arbeta som HR-specialist, här berättar hon hur hon utbildade sig till sitt drömyrke på distans. Läs hela intervjun här!

Läs mer
Yokhana berättar om hur der är a...

Yokhana Sargezi-Khosroabadi, som studerat till socialpedagog hos Expressa Utbildningscenter, berättar om varför han valde att byta yrke från programmering och byggbranchen till stödpedagog, och om både det utmanande och det roliga med sitt jobb. .

Läs mer