DevOps-utbildningar

Snabbare utveckling och bättre kvalitet

Utbildningarna ger dig möjlighet att få en grundläggande förståelse för DevOps-filosofin och lära dig hur du kan implementera DevOps-principerna i din organisation. Gå en utbildning inom DevOps och öka produktiviteten, minska ledtiderna och öka kvaliteten på ditt mjukvarusystem
Visar 1-25 av 80 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 80 träffar
1
2
3
4

Ökad leverans med DevOps

Development (utveckling) Operations (drift), eller DevOps, är en yrkesgrupp som vuxit i och med digitaliseringen. DevOps grundpelare och syfte handlar om att förena utveckling och drift för att skapa ett mer integrerat och effektivt flöde. DevOps är en metodik som syftar till snabbare och med högre kvalitet kunna leverera tjänster, mjukvara och uppdateringar. 

DevOps-yrket har vuxit fram som en produkt av att tidigare traditionella metoder inte varit tillräckligt effektiva. Tidigare har utvecklare och driftpersonalen arbetat isolerat från varandra. Exempelvis har utvecklare skrivit och ändrat kod och driftpersonalen fokuserat på att underhålla och hantera infrastrukturen som koden körs på. Att arbeta isolerat kan leda till stora missförstånd när kod ska gå från utveckling till produktion och det är där kommer DevOps-rollen in. En DevOps-medarbetare ser till att reducera missförstånden mellan utveckling och drift bland annat genom att skapa starkare samarbeten och kommunikation mellan separata utvecklings- och driftsteam. 

Målet med DevOps är att skapa en kultur och en miljö där bygga, testa och släppa programvara kan ske snabbare, mer pålitligt och med högre kvalitet. Detta syftar till att bidra till kortare tid till marknaden, lägre felprocent, snabbare korrigeringar av problem och högre kundtillfredsställelse.


Utbildningar för DevOps

Du hittar flera olika utbildningar inom DevOps och det är vanligt att personer med olika arbetsbakgrunder söker sig till utbildningarna. Inom stora organisationer är DevOps en förutsättning för att kunna levererar snabbare och med hög kvalitet. DevOps är dels en teknisk resa men även en genomgång av en metodik och kultur. Detta betyder att du som är intresserad av att lära dig mer behöver nödvändigtvis inte ha en bakgrund inom utveckling utan det finns utbildningar som syftar till att lära flera inom organisation om hur en kulturförändring kan leda till ökad leverans.  

Vem som kan gå en utbildning inom DevOps varierar alltså från utbildning till utbildning. Många utbildningar riktar sig till alla funktioner inom en organisation, allt från utvecklare och testare till ledare och arkitekter som vill bättra på sin förståelse mot en mer lättrörlig DevOps-organisation.  

Vad innehåller en utbildning? 

En utbildning inom DevOps kan vara utformad lite olika beroende på vem som arrangerar utbildningen och dess syfte. Vanligt förekommande innehåll är bland annat: 

  • Introduktion till DevOps 
  • Verktyg och tekniker 
  • Kontinuerlig integration och kontinuerlig leverans (CI/CD) 
  • Infrastruktur som kod 
  • DevOps-kultur och –metodik 
  • Säkerhetspraktiker i DevOps 

Utbildningar inom DevOps finns både på en platsbunden ort men även som distansutbildning. För dig som söker en introduktion inom området hittar utbildningar som i regel tar ett par dagar att genomföra samtidigt som det finns fortsättningskurser och fördjupande utbildningar som också tar en till tre dagar att genomföra. 

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer
BiTA Success story
BiTA Service Management

Wise IT ger BiTA ett uppdrag att ta fram ett utbildningsprogram för Servicedesk agenter – Ett mycket lyckat samarbete!

Läs mer