Blended learning-utbildning

Framtidens klassrum

Blended learning är utbildningsmetoden som gjort stora framsteg på utbildningsmarknaden de senaste åren. Här kombinerar man e-learningmetoder med fysiska lärarledda klassrumslektioner. Lär dig allt om de många fördelarna här!
Visar 1-25 av 44 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 44 träffar
1
2

Mer om Blended learning

Vad är Blended learning?

Med Blended learning menas en blandning av lärmiljöer. Ofta är det traditionella klassmetoder som kombineras med digitala självinlärningsdelar som deltagaren gör utanför klassrummet på en passande tid.

Från början var det vanligt inom Blended learning att lärare kombinerade den traditionella klassrumsinlärningen med att exempelvis låta kursdeltagarna se en video hemifrån. Vilket blev en förberedelse inför nästa utbildningstillfälle i klassrummet. Det ledde i sin tur till mer pålästa deltagare och en effektivare utbildningsmetod. Det finns många andra exempel på hur självinlärningsdelar har ökat nivån och förståelsen för utbildningen redan innan deltagarna i kursen haft en klassrumsföreläsning. 

Utvecklingen av Blended learning

I takt med den digitala utvecklingen skapas även nya möjligheter för kompletterande inlärning. Avancerade metoder såsom utbildningsmiljöer i form av onlinespel används allt mer. Där utmanas kursdeltagarna till ett engagemang som inte hade uppnåtts med bara en film. Blended learning är under ständig förändring och teknologin utvecklas hela tiden. De som utbildas via Blended learning anses ofta mer engagerade än de som lär sig via traditionella föreläsningar. 

Vad är Flipped classroom?

Flipped classroom är en särskild form av Blended learning där läraren låter kursdeltagarna utföra praktiska uppgifter, istället för att lyssna under en traditionell föreläsning. Föreläsningar går ofta ut på att läraren förklarar och visar exempel på teorier, utan att låta deltagarna själva testa sig på dem. Flipped classroom, precis som namnet antyder, gör helt enkelt tvärtemot den traditionella inlärningsmetoden. Vid denna form av inlärning kan kortare föreläsningar hållas, men mestadels har deltagarna i kursen ett eget ansvar över sin kunskapsinlärning.  

Vid Flipped classrom får deltagarna ofta webbaserade genomgångar som förberedelser till nästa lektion. Där ingång exempelvis filmer, podcasts eller att läsa bloggar. kursdeltagarna ansvarar själva för att utföra dessa hemläxor så de har rätt kunskap inför nästa träff i klassrummet. Där får de sedan arbeta aktivt med experiment, problemlösningar och uppgifter. Läraren agerar handledare, som hjälper till och vägleder, men själva arbetet utförs av kursdeltagarna.  


Varför välja Blended learning?

Det finns många fördelar med att blanda olika inlärningsmetoder. Många fler får tillfälle att utöva sina starkare sidor, istället för att försöka lära sig på ett och samma vis. Här är några av de bästa fördelarna med Blended learning: 

  • Mer engagerade kursdeltagare
  • Olika lärmiljöer gör undervisningen mer pedagogisk
  • Högre engagemang innebär ökad prestation
  • Mer ansvar läggs på kursdeltagare
  • Kursdeltagare får både praktisk och teoretisk kunskap

Läs mer om Blended Learning här

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Att arbeta som registrator kan v...

Vi på SIPU har fått förmånen att intervjua Sophia Ulfstedt på Myndigheten för Yrkeshögskolan. Sophia är sedan flera år en återkommande kund till SIPU. Vi bad om att få intervjua henne i syfte att berätta om yrket registrator.

Läs mer
Skräddarsydd satsning på kommune...
SIPU

Norrköpings kommun valde att satsa på sina registratorer – och vilken utdelning det gav. Kompetensutveckling i sitt esse!

Läs mer