Topp 5 inom produktutveckling

Utveckla dig själv för att kunna utveckla produkten! Här har vi listat de fem mest populära utbildningarna inom produktutveckling på utbildning.se just nu. 

Några personer pratar vid ett skrivbord

Alla företag har som mål att erbjuda konkurrenskraftiga varor och tjänster, vilket i sin tur ställer stora krav på produktutvecklingen. Idéerna ska omsättas till konkreta produkter under ständig utveckling. En produktutvecklare har därför en viktig roll med stora ansvarsområden. Kanske finns din nästa utbildning på topplistan? 

1

Simatic TIA Portal Service 1

Siemens-Sitrain utbildningscenter

📍    Plats: Solna, Malmö, Mölndal, Skövde

⏱️   Längd: 4 dagar

💰   Kostnad: 22 300 SEK

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 2 recensioner)


För dig som arbetar med montage, drift och underhåll

Tia Portal är ett utvecklingsverktyg för integrerad programmering med Simatic Step 7 och Simatic WinCC. Här du får du bland annat lära dig grunderna i hanteringen av programvaran TIA Portal och automationssystemet Simatic S7. Du får även lära dig att diagnosticera och åtgärda enklare hårdvaru- och mjukvarufel.  

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med montage, drift och underhåll och som även behöver kunna göra programändringar i anläggningar som är projekterade med TIA Portal. För att gå kursen bör du ha grundläggande kunskaper i automatiseringsteknik.

Läs mer om utbildningen här


2

Kundresan – Customer Experience and Customer Journey Mapping

Siemens-Sitrain utbildningscenter

📍    Plats: Stockholm, rikstäckande

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 18 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 120 recensioner)


Få nöjdare och mer lojala kunder

Customer Experience, (CX,) är en affärsdisciplin, strategi och mindset där du arbetar kundcentrerat för att utveckla tjänster och verksamheter för nöjdare och mer lojala kunder – och därmed även ökad lönsamhet. Under utbildningen får du lära dig hur du konkret kan arbeta med CX och Customer Journey Mapping i din verksamhet. Du får lära dig hur du skapar en Customer Journey Map och hur du med hjälp av den arbetar med förändringar i orgranisationen. 

Kursen passar flera olika yrkesroller – från ansvariga för kundupplevelser till dig som vill arbeta mer systematiskt och strategiskt för att öka kundcentrering. Du kan exempelvis har en roll som vd eller tillhöra kommunikation, marknad eller HR.   

Läs mer om utbildningen här


3

Simatic S7 programmering 1 (ST-PRO 1)

Siemens-Sitrain utbildningscenter

📍    Plats: Solna, Skövde

⏱️   Längd: 4 dagar

💰   Kostnad: 22 700 SEK

💬   Snittbetyg: 4,0 (baseras på 1 recension)


För vana programmerare inom PLC

Kursen lägger grunden för specialinriktade och fördjupande kurser inom Simatic. Du får bland annat lära dig mer om programmeringsverktyget Step 7 och hur den elektriska och mekaniska uppbyggnaden av styrsystemet fungerar. Kursen går även igenom kommunikation via MPI-gränssnittet och Profibus DP.  

Kursen vänder sig till dig som har erfarenhet av projektering, programmering och driftsättning av styrsystem. Ett förkunskapskrav är att du ska ha vana från PLC-programmering.  

Läs mer om utbildningen här


4

Simatic PCS7 system grund standard (ST-PCS7SYS)

Siemens-Sitrain utbildningscenter

📍    Plats: Solna

⏱️   Längd: 7,5 dagar

💰   Kostnad: 41 200 SEK

💬   Snittbetyg: -


För dig som är nybörjare inom processautomation

Här får du en grundläggande genomgång av processystemet Simatic PCS 7 som även innehåller övningsuppgifter och praktiska exempel. Kursen går igenom Simatic systemets alla delar – från decentral periferi med Profibus till PCS 7:s automationssystem, AS, PCS 7:s speciella funktionsbibliotek, PCS 7:s HMI-system till OS för övervakning, operatörsstationer via Ethernet och samordnade system.  

Kursen vänder sig till projektingenjörer och programmerare av processautomationssystemet Simatic PCS 7. Kursen passar även dig som är nybörjare inom processautomation. Det är fördelaktigt om du har kunskap om processautomatisering och datorvana, speciellt i Microsoft Windows-miljö.  

Läs mer om utbildningen här


5

Simatic TIA Portal programmering 1 för plc (TIA-PRO1)

Siemens-Sitrain utbildningscenter

📍    Plats: Solna, Malmö, Mölndal, Skövde

⏱️   Längd: 4 dagar

💰   Kostnad: 22 700 SEK

💬   Snittbetyg: 3,0 (baseras på 1 recension)


För dig som vill lära dig grunderna i Simatic PLC med Step 7

Utbildningen passar dig som vill lära dig grunderna i hur man programmerar Simatic PLC med Step 7 under plattformen TIA Portal. Kursen vänder sig till dig som har erfarenhet av projektering, programmering och/eller driftsättning av styrsystem. Förkunskapskrav är att du måste ha vana av att jobba med PLC och PLC-programmering.

Läs mer om utbildningen här


Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se inom kategorin produktutveckling och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2022-10-01 till 2023-09-30. Observera att utbildningsinformationen kan ändras hos respektive arrangör över tid.  

Letar du efter andra utbildningar inom produktutveckling?

Du kan söka fritt och hitta över 50 utbildningar inom produktutveckling på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar

Josephine Lindgren

Josephine Lindgren

Digital Project Manager (Visa mer)
Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på utbildning.se. Med en bakgrund som journalist tycker hon om att skriva och producera grafiskt material, men även att leda projekt och arrangera events. Josephine har en kandidatexamen från Luleå tekniska universitet med inriktning journalistik och har förutom journalistyrket arbetat för olika näringslivsorganisationer. Med inställningen att det aldrig är för sent att utbilda sig får hon en kick av att lära sig nya saker, både privat och i yrkeslivet. Nästa kompetensutvecklingsmål är en fortsättningsutbildning inom projektledning! (Mindre)

Om

Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på utbildning.se. Med en bakgrund som journalist tycker hon om att skriva och producera grafiskt material, men även att leda projekt och arrangera events. Josephine har en kandidatexamen från Luleå tekniska universitet med inriktning journalistik och har förutom journalistyrket arbetat för olika näringslivsorganisationer. Med inställningen att det aldrig är för sent att utbilda sig får hon en kick av att lära sig nya saker, både privat och i yrkeslivet. Nästa kompetensutvecklingsmål är en fortsättningsutbildning inom projektledning!

Annonser

Du kanske också är intresserad av: