Topp 10 inom kommunikation

Här är topplistan för dig som letar efter kompetensutveckling inom kommunikation – de tio mest populära kommunikationsutbildningarna på utbildning.se.

Kontorslounge med fyra medarbetare

Att jobba inom kommunikation kräver ofta en bred kompetens inom såväl språk och retorik som olika plattformar och digitala verktyg. Genom kompetensutveckling håller du dig och dina anställda uppdaterade – och ser till att ligga steget före.  

I den här listan hittar du allt ifrån längre utbildningar för certifierade yrkesroller till kortare seminarier om de viktigaste plattformarna för kommunikation just nu. Listan visar vilka utbildningar inom kommunikation som besöks mest hos oss på utbildning.se. Du kan läsa mer om utbildningarna och boka eller göra en intresseanmälan genom att klicka dig vidare till respektive utbildning under beskrivningen.  

1

Certifierad digital kommunikatör

Grensman & Grensmans AB

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 80 timmar

💰   Kostnad: 15 000 SEK

💬   Snittbetyg: 4,2 (baseras på 5 recensioner)

Allt du behöver veta för att bli digital kommunikatör

Under 10 lektioner går du igenom 40 avsnitt där du lär dig om olika områden du kommer jobba med som digital kommunikatör. I kursen ingår allt från marknadsföringens grunder, begrepp och terminologi till SEO, SEM och digitala verktyg. Upplägget är flexibelt och du kan gå igenom lektionerna i din egen takt. Utbildningen passar både dig som har grundkunskaper inom kommunikation och vill ha kompetensutveckling, och dig som är nybörjare på området. 

Efter avklarade lektioner och en större praktisk uppgift blir du godkänd som certifierad digital kommunikatör. 

Läs mer om utbildningen här


2

Kommunikativt ledarskap med Elaine Eksvärd

Snacka Snyggt

📍    Plats: Stockholm, Göteborg

⏱️   Längd: 1 dag

💰   Kostnad: 9 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,6 (baseras på 234 recensioner)

Resultatinriktad ledarskapsutbildning med fokus på kommunikation

Under den här utbildningen får du värdefulla kunskaper om kommunikationens betydelse i ledarskap. I kursinnehållet ingår bland annat avsnitt om värdegrund och värderande, hur du skapar en feedbackkultur samt hur du hanterar informella ledare och mellanchefsproblematik. 

Utbildningen passar för likväl nya som etablerade chefer och ledare. 

Kursledaren Elaine Eksvärd, grundare av Snacka Snyggt, är en väletablerad föreläsare och har mångårig erfarenhet av ledarskap. 

Läs mer om utbildningen här


3

Certifierad kommunikatör

Grensman & Grensmans AB

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 80 timmar

💰   Kostnad: 15 000 SEK

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 4 recensioner)

Nå ut med rätt budskap, till rätt målgrupp, på rätt sätt

För att lyckas som kommunikatör krävs en omfattande förståelse för vad, hur och till vem du kommunicerar. Den kunskapen får du under den här utbildningen, som efter godkänt genomförande leder till en titulering som certifierad kommunikatör. Under kursens 10 lektioner lär du dig om målgruppsanpassning, content marketing, internkommunikation och mycket mer. 

Utbildningen passar både dig med tidigare erfarenhet och dig som är ny på området. 

Läs mer om utbildningen här


4

Digital marknadsföring på distans

Nordic Tech Institute – Utbildningar på distans

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 40 timmar

💰   Kostnad: 3 996 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 72 recensioner)

Yrkesutbildning inom digital marknadsföring

Den här distansutbildningen består av 10 moment där du genom video, inläsningsmaterial, quiz och praktiska övningar får fördjupa din kunskap om den digitala marknadsföringens olika områden. I kursinnehållet ingår bland annat marknadsanalys, sökmotoroptimering, sociala medier och e-postmarknadsföring. Under utbildningens gång får du själv testa hur olika verktyg används i praktiken. 

Kursen kräver inga förkunskaper och riktar sig till dig som vill börja jobba med digital marknadsföring, driver eget företag eller dig som har jobbat med marknadsföring och vill utveckla din kompetens med fokus på den digitala arenan. Efter utbildningen kan du göra ett test och få ett certifikat. 

Läs mer om utbildningen här


5

Härskarteknik med Elaine Eksvärd

Snacka Snyggt

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 1 dag

💰   Kostnad: 7 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,6 (baseras på 330 recensioner)

Lär dig identifiera och eliminera härskartekniker

Härskartekniker på arbetsplatser påverkar såväl medarbetarnas mående som deras prestation negativt. Under den här kursen lär du dig hur du identifierar, hanterar och får bort härskartekniker från din arbetsplats. Utbildningen riktar sig till både chefer och anställda och ger dig verktyg för att utveckla din kommunikation och undvika att härskartekniker används både av dig själv och andra.  

Du lär dig bland annat hur du hanterar passiv aggressivitet och konflikter, hur du ger medarbetare mod att säga ifrån och hur du får bort till exempel sexistiska eller rasistiska jargonger. 

Läs mer om utbildningen här


6

Framgångsrika Samtal

Snacka Snyggt

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 15 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,7 (baseras på 28 recensioner)

Bemästra samtalskonsten

Samtal är en viktig kommunikationsform på arbetsplatsen. Under den här kurser får du verktyg för att lyckas bättre med att bland annat styra samtal, agera ledare, leverera negativa besked och undvika missförstånd. 

Kursen passar dig som vill öka ditt inflytande, beslutsfattande eller vässa dina kompetenser i samtalsmetodik och förmåga att leverera feedback.

Läs mer om utbildningen här


7

Social selling LinkedIn gratis webinar

Stjärnsäljarpodden

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 0,5 timmar

💰   Kostnad: Kostnadsfritt

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 7 recensioner)

Konkreta tips för marknadsförare och säljare

Det här webbinariet hålls månadsvis av Stjärnsäljarpodden och bjuder på olika teman med koppling till marknadsföring och försäljning genom LinkedIn. Du får handfasta tips på hur du till exempel bygger ditt personliga varumärke, skapar den bästa LinkedIn-profilen och hittar de bästa sätten att interagera med andra på plattformen. 

Du behöver inte ha några förkunskaper för att boka en plats på webbinariet, och du behöver inte heller betala någon avgift.

Läs mer om utbildningen här


8

Certifierad Grafisk Designer på Distans 100%

Mediakurser

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 7 995 SEK

💬   Snittbetyg: –

Lär dig grunderna i grafisk design i din egen takt

Den här kursen riktar sig till dig som vill ha gedigna grundkunskaper inom grafisk design. Inga förkunskaper krävs. Under utbildningens gång får du lära dig om allt från teori till specifika programvaror. Du går bland annat igenom färgmodeller, typografi, texter, satsyta och jobbar i programmen InDesign, Photoshop och Illustrator. 

Kursen sträcker sig över ungefär 20 veckor om du lägger ner cirka 15–20 timmar i veckan. Du studerar på distans i egen takt och kan därför även genomföra den på både kortare och längre tid än så. Efter avklarad utbildning med tillhörande inlämningar och övningsuppgifter får du ett diplom. 

Läs mer om utbildningen här


9

AI Visual Content creator

House of Minds

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 6 veckor

💰   Kostnad: –

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 5 recensioner)

AI-utbildning för kreatörer

Genom att lära dig att använda AI-verktyg för att skapa visuellt innehåll kan du ligga steget före och ta din produktivitet till nästa nivå. Utbildningen riktar sig till kommunikatörer och kreatörer inom alla områden. Du kommer att kunna applicera dina kunskaper i allt från speldesign till webbsidor. Kursen innehåller bland annat en masterclass i Midjourney, avancerad prompt-teknik och framtagning av hyperrealistiska bilder och porträtt. 

Du har tre timmars lärarledd undervisning varje vecka, plus en timmes handledning. Utöver det jobbar du individuellt med dina produktioner och projekt.

Läs mer om utbildningen här


10

Våga tala inför grupp

Retorikutbildning.se

📍    Plats: Stockholm, Malmö, Göteborg, distans

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 9 800 SEK

💬   Snittbetyg: 4,7 (baseras på 19 recensioner)

Låt inte din nervositet hindra dig

Den här utbildningen riktar sig till dig som vill kommer över din talängslan och lära dig hantera oro och nervositet i en situation där du ska tala inför folk. Under kursens gång får du mental träning, konkreta tips och verktyg som du kan använda i verkligheten.  

I kursinnehållet ingår bland annat avslappning och medveten närvaro, retoriska verktyg för presentationer, kroppsspråk samt respons- och feedbackkunskap.  

Läs mer om utbildningen här


Letar du efter andra kommunikationsutbildningar?

Du kan söka fritt och hitta över 400 utbildningar inom kommunikation på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar

Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se inom kategorin kommunikation och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2022-11-01 till 2023-10-31. Observera att utbildningsinformationen kan ändras hos respektive arrangör över tid.  

Denice Karlsson

Denice Karlsson

Digital Content Manager (Visa mer)
Denice Karlsson jobbar som Digital Content Manager på utbildning.se med visionen att hjälpa alla i Sverige att hitta rätt kompetensutveckling. Med en bakgrund inom humaniora och ett stort intresse för språk skriver Denice informativa och inspirerande artiklar om kompetensutveckling och en bred variation av utbildningsområden på utbildning.se. För att själv kompetensutvecklas har hon bland annat genomfört en projektledarutbildning hos Adding Value Consulting. Denice är bosatt och arbetar i Stockholm men kommer ursprungligen från Borlänge. Hon har en masterexamen i humaniora med inriktning retorik från Uppsala Universitet och har även studerat kommunikation vid California State University i Fullerton. (Mindre)

Om

Denice Karlsson jobbar som Digital Content Manager på utbildning.se med visionen att hjälpa alla i Sverige att hitta rätt kompetensutveckling. Med en bakgrund inom humaniora och ett stort intresse för språk skriver Denice informativa och inspirerande artiklar om kompetensutveckling och en bred variation av utbildningsområden på utbildning.se. För att själv kompetensutvecklas har hon bland annat genomfört en projektledarutbildning hos Adding Value Consulting. Denice är bosatt och arbetar i Stockholm men kommer ursprungligen från Borlänge. Hon har en masterexamen i humaniora med inriktning retorik från Uppsala Universitet och har även studerat kommunikation vid California State University i Fullerton.

Annonser

Du kanske också är intresserad av: