5 saker du kan lära dig av Donald Trump

Trump är en av de mest kontroversiella personerna i vår tid. Men finns det något i hans agerande som du kan applicera i ditt eget liv? Vi har samlat det bästa och sämsta med USA:s ryktbara president. Säga vad man vill (som han själv oftast gör) om de Förenta Staternas notoriske ledare Donald Trump. Men trots sitt polariserande ledarskap så finns det kanske något att lära av denna oberäkneliga man?

Donald Trump

Trump är en av de mest kontroversiella personerna i vår tid. Men finns det något i hans agerande som du kan applicera i ditt eget liv? Vi har samlat det bästa och sämsta med USA:s ryktbara president.

Säga vad man vill (som han själv oftast gör) om de Förenta Staternas notoriske ledare Donald Trump. Men trots sitt polariserande ledarskap så finns det kanske något att lära av denna oberäkneliga man? Han besitter definitivt klandervärda karaktärsdrag som du verkligen bör undvika men han har också eftersträvansvärda egenskaper som du kan dra lärdom av.

1. Uppseendeväckande

Vare sig du är för eller emot Trump så är det svårt att argumentera att han inte har knäckt koden för uppmärksamhet. Att höras och synas är bra! Inom rimliga gränser. Trump bryter igenom dagens mediebrus genom att vara extremt unik. Detta bör du ta fasta på, oavsett om du sitter i en morgonsoffa eller skickar ut ett tweet – stick ut! Vi lever i en värld där vi bombarderas av tusentals budskap varje dag. Det mest osäkra du kan göra, är att inte våga sticka ut. Var unik i dina budskap!

2. Illa förberedd

Med fakta och statistik kommer man långt! Trump har inte gjort sig känd för att vara den sakligaste av statsmän. Påståenden och argument framställs ideligen som improviserade och ogrundade, oavsett hur rätt eller fel han må ha. Basera dina argument på riktiga data och låt dina beslut styras av fakta och inte magkänslan eller eventuella fördomar.

3. Orädd

Trump är vida känd för att ösa ur sig starka åsikter på Twitter. Det är förmodligen inte det mest graciösa du kan göra, men det finns en viss övertygelse, en rättframhet som skulle kunna spegla ett starkt självförtroende. När du verkligen brinner och tror på något, våga stå för det! Våga att säga emot, våga tro på dig själv! Men se upp med så kallad megafon-arrogans. Det är inte alltid den som skriker högst som har rätt.

4. Omdömesförmåga

Att ha ett skandalomsusat förflutet är aldrig något positivt. Trump har flera gånger visat sig göra saker som kanske inte alltid anstår en statsman av högsta rang. Det är lätt att vara efterklok, men det bästa sättet att undvika personliga och professionella skandaler är genom att inte begå dem i första taget. Vi lever i en speciell tid då ingen sitter säkert längre, fantastiskt! Så skärp dig och visa dina medmänniskor respekt.

5. Envishet

Politiska experter världen över tycktes eniga om att när Trump ställde upp inför valet 2016 var det bara en tidsfråga innan hans kampanj skulle vara över. Inte ens det republikanska partiet stöttade honom, men en efter en av hans motkandidater föll och tillslut även Hillary i slutkampen om det amerikanska presidentskapet. Någon gång i livet har du själv säkert känt dig uträknad, slagen och besegrad. Men låt dig aldrig stoppas. Inget är omöjligt – stå för dina övertygelser. Skam den som ger sig.

Du bör förstås ta listan med en nypa salt. Lite och lagom gör dig till en mer allsidig människa. Vad som fungerar för Trump fungerar definitivt inte för alla, men det finns trots allt något hos honom som fångar vår uppmärksamhet och som troligen fick dig att läsa denna artikel. Tyck vad du vill om honom, men lär dig av hans snedsteg och anamma hans styrkor.


Annonser