Rupa studerar på SSE MBA-programmet

Rupa vann MBA-stipendiet 2023. Vi har fått träffa henne och frågat om hur den första tiden varit sen hon tog hem stipendiet.

Rupa studera en MBA på SSE

Rupa Thakrar Bagoon tilldelades sommaren 2023 stipendiet till SSEs internationellt erkända vidareutbildning för yrkesverksamma, MBA-programmet. utbildning.se har sedan 2007 delat ut MBA-stipendiet i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och Dagens industri. I början av december började Rupa sin MBA-utbildning och vi fick tillfälle att ställa några frågor kring hennes studietid och hur det var att vinna stipendiet.

Läs mer om ansökan till MBA-stipendiet

Hur kändes det att vinna MBA-stipendiet?

 Jag blev överlycklig! Det kändes overkligt då det så länge hade varit min dröm att göra en MBA och plötsligt blev det verklighet.

Hur har tiden varit sen dess?

Tiden sedan dess har varit fantastisk och samtidigt mycket intensiv. Utbildningen är otroligt givande och rolig samtidigt som den är krävande och tar tid i ett redan fyllt schema.

Berätta, hur är det att gå en MBA-utbildning?

– Det är en helt otrolig känsla att få gå en MBA på SSE. Jag får ta del av föreläsningar med omtalade professorer och tillbringa tid i grupparbeten och diskussioner tillsammans med smarta och ambitiösa kurskamrater. Tempot är högt och intensivt och jag har redan lärt mig mycket.

Vad har du fått för insikter hittills?

– En stor insikt är hur mycket jag har kvar att lära och vilket värde det finns i att lära känna och samarbeta med de kurskamrater som jag har i min grupp. Programmet och kurskamraterna utmanar både mig och mitt sätt att tänka samtidigt som kunskaperna ökar och jag breddar min syn inom olika områden.

Vad är ditt mål med utbildningen?

– Mitt mål med utbildningen är att öka min kunskap, få nya perspektiv och knyta ovärderliga kontakter. Med den här utbildningen som ett komplement till min nuvarande erfarenhet och roll, kommer jag att ha mycket bättre förutsättningar i min framtida karriär oavsett vad den blir. De förutsättningarna innefattar inte bara kunskap utan även ett kontaktnät både från kurskamrater, alumni, akademi och gästföreläsare.

Vad skulle du vilja ge för råd till andra som funderar på att söka?

– Fundera gärna på varför du vill gå den här utbildningen och vad du önskar få ut av den. Tänk också på var du ska hitta tiden till att genomföra utbildningen samtidigt som du jobbar heltid. Ansökningsprocessen var ingående, så ta dig tiden att göra den ordentligt. För mig bekräftade varje steg i processen att detta är precis vad jag behöver och hur gärna jag ville gå den här utbildningen. Jag hoppas så många som möjligt söker då detta är en unik möjlighet!

Max Jacobsson

Max Jacobsson

Site Manager (Visa mer)
Max arbetar som Site Manager på utbildning.se med målet att hjälpa människor hitta rätt kompetensutveckling. Han kommer från Stockholm och har avlagt en kandidatexamen i Strategisk kommunikation från Umeå universitet. Max genomförde sin praktik på Keystone Education Group som senare ledde till anställning som Client Content Coordinator för att sedan kliva upp som Site Manager. Max skriver artiklar på utbildning.se som hjälper både utbildningsarrangörer och potentiella kursdeltagare. Du hittar ofta Max som trendspaningsexpert i artikelserien Heta kompetenser eller som skribent på inspirerande och informativa artiklar om kompetensutveckling. (Mindre)

Om

Max arbetar som Site Manager på utbildning.se med målet att hjälpa människor hitta rätt kompetensutveckling. Han kommer från Stockholm och har avlagt en kandidatexamen i Strategisk kommunikation från Umeå universitet. Max genomförde sin praktik på Keystone Education Group som senare ledde till anställning som Client Content Coordinator för att sedan kliva upp som Site Manager. Max skriver artiklar på utbildning.se som hjälper både utbildningsarrangörer och potentiella kursdeltagare. Du hittar ofta Max som trendspaningsexpert i artikelserien Heta kompetenser eller som skribent på inspirerande och informativa artiklar om kompetensutveckling.

Annonser