Vidareutbildning för truckförare

Vidareutbildning för truckförare

En truckförare kan arbeta på flera olika typer av arbetsplatser. En truckförare som arbetar vid en terminal har ofta till uppgift att lasta av och på material samt gods från lastbilar. Om man arbetar inom industrin kan arbetet istället handla om att transportera material inom industriområdet, kanske ska något fraktas från en verkstad till en lastkaj.

Det finns flera olika sorters truckar, exempelvis motviktstruck, sidolastandetruck och stödbenstruck. Idag är det också vanligt med truckar som är datorstyrda och åker runt på olika slingor. Truckkörning kombineras ofta med andra arbetsuppgifter som lagerarbete eller att köra andra fordon.

Förslag på vidareutbildning för dig som truckförare

Förutom att ha truckkörkort finns det flera olika kurser du kan läsa om du vill avancera i din yrkesroll. Då arbetsmiljön är viktigt för dig som arbetar som truckförare kan en kurs i arbetsmljö vara på sin plats, kanske kan du bli skyddsombud på arbetsplatsen?

Om du funderar på att avancera dig till en chefs- eller ledarroll så är det en god idé att diskutera med din chef om passande ledarskapsutbildningar för dig. Du kan även välja att läsa en utbildning för att kunna arbeta som arbetsledare.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att läsa en utbildning samtidigt som du arbetar kräver engagemang och planering. Även om du läser en kurs på distans kommer du att behöva avsätta tid för att kunna ta till dig de nya kunskaperna. Ett första steg när du bestämt dig för att du vill läsa en utbildning kan vara att kolla upp om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling.

När du väljer utbildning är det bra att försöka kartlägga de egna kunskapsluckorna och se om det finns något område du skulle kunna bli bättre på. Om du har svårt att välja vilken utbildning du vill läsa kan du tala med dina kollegor, kanske har de tips på en kurs eller arrangör som varit bra.

Framtidsutsikter

Det råder en hård konkurrens om jobben inom branschen. På fem och tio års sikt väntas utbildade truckförare ha medelgoda möjligheter till arbete på grund av att kompetenskraven inom yrket kommer att ligga på en högre nivå.

[Facebook:recommend]


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser

Du kanske också är intresserad av: