Vidareutbildning för golvläggare

En efterfrågad kompetens hos golvläggare är att man utöver att ha god fysik även är van att jobba med hög effektivitet Om du behöver hjälp med att bli mer strukturerad under din arbetsdagar kan en kurs i personlig effektivitet ge dig den hjälp du behöver för att utvecklas.

Vidareutbildning för golvläggare

Golvläggare arbetar vid nybyggnationer, renovering och ombyggnationer och är anställda på byggföretag eller arbetar som egenföretagare. Till arbetsuppgifterna hör att välja material, skära till delar till golv, slipa och täta golv och lägga isolering. Golvläggare kan antingen vara anställda på ett byggbolag eller vara egenföretagare.

Förslag på vidareutbildning för dig som golvläggare

Som golvläggare bör du ha god fysik och vara van vid att jobba med hög effektivitet. Ofta genomför golvläggaren sitt jobb under tidspress. Om du behöver hjälp med att bli mer strukturerad under din arbetsdag eller bli bättre på att hantera stress kan en kurs i personlig effektivitet eller stresshantering ge dig de kunskaper och verktyg du behöver.

Arbetet som golvläggare innebär ofta mycket direktkontakt med olika kunder, som vill ha råd om exempelvis material och färg. Det är därför även viktigt att du utöver känsla för färg och form även är kundorienterad och har en god känsla för service. Genom att gå en kurs inom kundbemötande får du bland annat lära dig att bemöta olika typer av kunder och lära dig att känna av och anpassa din service utifrån respektive kunds unika behov.

Eftersom golvläggare ofta jobbar i team med andra är det även viktigt att ha god samarbetsförmåga och kommunikation inom gruppen. Kurser i teambuilding kan hjälpa till att stärka gruppen och få er att arbeta mer sammansvetsat. Vill du ta ett större ansvar på din arbetsplats kan en kurs inom coachande ledarskap vara något för dig.

Om du som golvläggare har ett eget företag kan det vara bra att läsa en kurs inom redovisning och bokföring för att undvika att göra kostsamma misstag. Tänk på att det ständigt kommer nya lagar och regler, vilket kräver att du ständigt håller dina kunskaper aktuella.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Golvläggare och sugen på kompetensutveckling? En bra början kan då vara att ta upp frågan med din chef. Ett tips är också att ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om det finns en policy för kompetensutveckling kan det  innebära att du kan får möjlighet att ta ledigt från arbetet ett par dagar för att vidareutbildas eller att din arbetsgivare betalar för utbildningen.

Ibland kan det vara svårt att bestämma sig för vilken vidareutbildning som passar just dig. Särskilt med tanke på hur många olika typer av kurser det finns att välja bland. Börja med att fundera över vilka kunskapsluckor du har och inom vilka områden du skulle kunna bli ännu bättre. Hör med din chef, kollegor eller andra inom samma bransch. Kanske har de tips på utbildningar som de deltagit i någon kurs eller seminarium som skulle kunna vara givande även för dig?

Framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens prognos Yrkeskompassen ser framtidsutsikterna för golvläggare goda ut på såväl kort som längre sikt. Efterfrågan på golvläggare ökar i takt med att det byggs mycket nya bostäder i och med att befolkningen växer. Dessutom fortsätter många satsa på renovering och ombyggnation, vilket också gynnar golvläggarbranschen

[Facebook:recommend]

« Tillbaka till alla yrken inom bygg och anläggning
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser

Du kanske också är intresserad av: