Visa utbildning.se som: Mobil

Framhäv dina meriter – skryt med stil!

framhäv dina meriter

Så här framhäver du dina nya meriter – skryt med stil!

Det är inte alltid så lätt att få ut det mesta av din utbildning. Kunskaperna är nu dina, men hur visar du att du har dem? Maximera effekten av din slutförda utbildning genom att marknadsföra dig själv bättre! Vi lär dig hur!

Du har precis slutfört en utbildning, grattis! Men nu kommer praktiska frågor som: ”Hur bevisar jag mina nya kompetenser?”; "Vart skriver jag det och vem är intresserad?”. Oroa dig inte, det är egentligen ganska enkelt. Vi kommer att steg för steg gå igenom de vanligaste och viktigaste i hur du marknadsför dina nya kunskaper.

Nätverket

Det kanske känns lite skrytsamt, men att visa upp dina kompetenser är vad arbetsnätverk som Linkedin är till för. Av de allra flesta upplevs det inte som skrytsamt att lägga ut alla dina relevanta kompetenser för potentiella arbetsgivare att se.

Visste du att du kan ladda upp digitala diplom och lägga upp på LinkedIn? Japp, och det är busenkelt!

  • Hoppa in på din profil på LinkedIn.
  • Ta dig längst ner på din profil, under eventuella intyganden och kompetenser.
  • Längst ner finns det något som heter ”Bedrifter” klicka på plustecknet i hörnet.
  • Av alternativen väljer du det som passar bäst (oftast blir det certifikat).
  • Därefter är det bara att fylla i den eventuella utbildningens namn, vem som utfärdat den. Finns ett licensnummer fyller du i det också, annars hoppar du över detta fält.
  • Fyll sedan i giltighetstid, om din licens/diplom/certifiering/kunskap har någon sådan. Annars klickar du i rutan ”inget utgångsdatum”.
  • Avsluta genom att trycka på spara.

Att sprida dina kunskaper via dina digitala nätverk, såväl som dina fysiska är alltid en bra idé. Speciellt om du är i ropet av att söka nya möjligheter. Det kan vara så enkelt som att din slutförda tredagarskurs är vad som får dig att stå ut för en potentiell arbetsgivare. Så lägg till dina kompetenser på alla dina rekryteringsprofiler och nämn det till din gamla jobbarkompis när ni ses.

 

Jobbet

Innan du går en utbildning är det alltid en bra idé att först kolla med din chef, vad din nya kompetens skulle kunna få för effekt. Gynnar det företaget eller är detta något som du gör för personlig vinning?

Det är aldrig fel att sticka ut med kompetens på jobbet. Låta dina chefer och närmaste kollegor veta att du sitter på nya kunskaper som är relevanta för jobbet. Det handlar inte om att skryta, utan att låta dina arbetskamrater veta att du faktiskt kan vara användbar på andra sätt än vad de kanske tror. Se på din karriär och person, som något du själv måste marknadsföra. Vem vet vilka potentiella möjligheter som kanske öppnar upp sig?

 

CV:et

Sist men inte minst är det naturligtvis en minst sagt bra idé att nämna alla dina extra kompetenser av relevans i ditt CV. Gör en egen fin sektion efter utbildning och erfarenhet som heter diplom, certifikat, eller specialkompetenser. Det viktigaste är att potentiella eller befintliga arbetsgivare får vetskap om alla dina relevanta kunskaper.

De som går allra längst i karriären är de som är driftiga och visar framåtanda. Så visa upp dig, våga ta lite plats. Om allt annat är lite skrytsamhet bra för själen, känn dig stolt och visa vad du går för!

Senast uppdaterad: 07 maj 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-20

Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor

Publicerad: 2014-10-09
Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor. under 2015 att påbörja SSE MBA Executive Format vid Handelshögskolan i Stockholm. Läs om Roseline och varför hon fick vårt MBA-stipendium.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-28

5 tecken på en trist företagskultur

Söker du nytt jobb? Vill du veta om du kommer att trivas på den nya arbetsplatsen? Här är 5 varningstecken på en trist företagskultur att se upp med redan vid första intervjun.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-09-26

Tråkigt på jobbet? Så blir du inspirerad!

Även det roligast jobbet har ibland sina tråkiga stunder.Istället för att slöascrolla Facebook eller kika på telefonen – gör något kul, inspirerande och givande! Vi har samlat sex roliga tips som gör dig bättre på jobbet! Vi förutsätter att du jobbar på ett kontor men det är inget måste. Du har väl en smartphone?

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!