Visa utbildning.se som: Mobil

Framhäv dina meriter – skryt med stil!

framhäv dina meriter

Så här framhäver du dina nya meriter – skryt med stil!

Det är inte alltid så lätt att få ut det mesta av din utbildning. Kunskaperna är nu dina, men hur visar du att du har dem? Maximera effekten av din slutförda utbildning genom att marknadsföra dig själv bättre! Vi lär dig hur!

Du har precis slutfört en utbildning, grattis! Men nu kommer praktiska frågor som: ”Hur bevisar jag mina nya kompetenser?”; "Vart skriver jag det och vem är intresserad?”. Oroa dig inte, det är egentligen ganska enkelt. Vi kommer att steg för steg gå igenom de vanligaste och viktigaste i hur du marknadsför dina nya kunskaper.

Nätverket

Det kanske känns lite skrytsamt, men att visa upp dina kompetenser är vad arbetsnätverk som Linkedin är till för. Av de allra flesta upplevs det inte som skrytsamt att lägga ut alla dina relevanta kompetenser för potentiella arbetsgivare att se.

Visste du att du kan ladda upp digitala diplom och lägga upp på LinkedIn? Japp, och det är busenkelt!

  • Hoppa in på din profil på LinkedIn.
  • Ta dig längst ner på din profil, under eventuella intyganden och kompetenser.
  • Längst ner finns det något som heter ”Bedrifter” klicka på plustecknet i hörnet.
  • Av alternativen väljer du det som passar bäst (oftast blir det certifikat).
  • Därefter är det bara att fylla i den eventuella utbildningens namn, vem som utfärdat den. Finns ett licensnummer fyller du i det också, annars hoppar du över detta fält.
  • Fyll sedan i giltighetstid, om din licens/diplom/certifiering/kunskap har någon sådan. Annars klickar du i rutan ”inget utgångsdatum”.
  • Avsluta genom att trycka på spara.

Att sprida dina kunskaper via dina digitala nätverk, såväl som dina fysiska är alltid en bra idé. Speciellt om du är i ropet av att söka nya möjligheter. Det kan vara så enkelt som att din slutförda tredagarskurs är vad som får dig att stå ut för en potentiell arbetsgivare. Så lägg till dina kompetenser på alla dina rekryteringsprofiler och nämn det till din gamla jobbarkompis när ni ses.

 

Jobbet

Innan du går en utbildning är det alltid en bra idé att först kolla med din chef, vad din nya kompetens skulle kunna få för effekt. Gynnar det företaget eller är detta något som du gör för personlig vinning?

Det är aldrig fel att sticka ut med kompetens på jobbet. Låta dina chefer och närmaste kollegor veta att du sitter på nya kunskaper som är relevanta för jobbet. Det handlar inte om att skryta, utan att låta dina arbetskamrater veta att du faktiskt kan vara användbar på andra sätt än vad de kanske tror. Se på din karriär och person, som något du själv måste marknadsföra. Vem vet vilka potentiella möjligheter som kanske öppnar upp sig?

 

CV:et

Sist men inte minst är det naturligtvis en minst sagt bra idé att nämna alla dina extra kompetenser av relevans i ditt CV. Gör en egen fin sektion efter utbildning och erfarenhet som heter diplom, certifikat, eller specialkompetenser. Det viktigaste är att potentiella eller befintliga arbetsgivare får vetskap om alla dina relevanta kunskaper.

De som går allra längst i karriären är de som är driftiga och visar framåtanda. Så visa upp dig, våga ta lite plats. Om allt annat är lite skrytsamhet bra för själen, känn dig stolt och visa vad du går för!

Senast uppdaterad: 07 maj 2018

Du kanske också är intresserad av:

Gör ett gott intryck! 6 knep som får folk att gilla dig

Senast uppdaterad: 2018-03-05

Är du ny på jobbet och vill göra ett gott intryck hos kollegorna? Vill du kunna kliva in i ett rum fullt av folk och charma vem som helst med din sociala kompetens? utbildning.se ger dig de bästa förutsättningarna med dessa 6 smarta knep. 

Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor

Senast uppdaterad: 2016-03-31

Publicerad: 2014-10-09
Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor. under 2015 att påbörja SSE MBA Executive Format vid Handelshögskolan i Stockholm. Läs om Roseline och varför hon fick vårt MBA-stipendium.

Taggar: Karriär , MBA
Läs mer

Topp 15: Hetaste kompetenserna för jurister

Senast uppdaterad: 2017-10-27

Topp 15: Hetaste kompetenserna för jurister

Taggar: Juridik , Karriär
Läs mer