Vidareutbildning för personlig tränare

Om du som personlig tränare har ett eget företag är det viktigt att du har kunskaper om bokföring och redovisning. Med kunskaper inom bokföring och redovisning kan du undvika kostsamma misstag. Tänk på att regler och lagar ständigt förändras, vilket kräver att du har aktuella kunskaper.

Vidareutbildning för personlig tränare

Som personlig tränare, eller PT som det ibland kallas, arbetar du med att hjälpa din klient att nå effekt och motivation av träningen. Utöver att hjälpa till med att skapa ett personligt träningsprogram för klienten hjälper den personliga tränaren också till med kostrådgivning, tester och behovsanalys. Som personlig tränare kan du vara anställd på ett gym eller ha ett eget företag.

I arbetet som personlig tränare kommer du i kontakt med många olika personligheter och det är viktigt att du är social och trivs med att träffa nya människor. Du bör utöver gedigna kunskaper gällande träning och hälsa även vara positiv och duktig på att motivera dina klienter.

Förslag på vidareutbildning för dig som personlig tränare

Om du som personlig tränare har ett eget företag är det viktigt att du har kunskaper om bokföring och redovisning. Med kunskaper inom bokföring och redovisning kan du undvika kostsamma misstag, men tänk på att regler och lagar ständigt förändras. Detta innebär att du måste hålla dina kunskaper aktuella och vidareutbildas kontinuerligt under hela din karriär. Det är också bra om du som egenföretagare har kunskap om marknadsföring för att kunna synliggöra dig själv och ditt varumärke. Om du som personlig tränare vill lära dig mer om hur du kan marknadsföra dig själv i digitala kanaler och i sociala medier finns flera kurser inm dessa områden som kan passa dig.

Som personlig tränare behöver du kunna leda och motivera dina klienter till en bestående förändring. Om du känner att du skulle vilja bli ännu bättre på att coacha eller utveckla dina ledaregenskaper finns ett flertal ledarskapsutbildningar som kan passa dig. Du kan välja att antingen läsa ett längre och mer omfattande ledarskapsprogram eller en kortare ledarskapskurs. Du kan även dra nytta av en kurs i motiverande samtal, en metod som används för att skapa förändring hos individen, på hans eller hennes egna villkor.

Genom att bredda dina kunskaper och lära dig mer om hälsa och kostrådgivning ökar dina möjligheter att ta dig an uppdrag. Som personlig tränare kan du exempelvis välja att lära dig mer om kostrådgivning för olika målgrupper.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Om du som personlig tränare har en fast arbetsgivare kan ett första steg vara att ta upp frågan om vidareutbildning med din chef. Ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling kan denna innebära att du får utbildningen finansierad av din arbetsgivare eller att du får vara ledig från jobbet för att utbildas.

Fundera över vilken utbildning och leveransmetod som passar din situation bäst. För att välja utbildning kan du fundera över vilka områden i ditt jobb du skulle kunna bli ännu bättre. Hör med dina kollegor eller vänner, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle vara passande för dig.

Framtidsutsikter

Intresset för hälsa och träning ökar, vilket är positivt för dig som personlig tränare. Om du vill öka dina möjligheter att få uppdrag kan vidareutbildning vara något för dig. Genom att bredda dina kunskaper eller specialisera dig inom ett särskilt område kan du som personlig tränare bli mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

Relaterade yrken

[Facebook:recommend]

« Tillbaka till alla yrken inom hälsa och sjukvård
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser