Vidareutbildning för städare

Vidareutbildning för städare

Som städare kan du vara anställd av den organisation där städningen utförs eller av ett företag som utför städning åt andra; i hem, på kontor eller i andra lokaler. Vissa städare väljer att starta en egen städfirma. 

Städare är ett serviceyrke där arbetsuppgifterna kan variera beroende på arbetsplats och städföretagets inriktning. Det finns en stor efterfrågan på städtjänster, framför allt i städerna där flest människor arbetar och bor.

Förslag på vidareutbildning för dig som städare

Om du som städare har körkort och tillgång till bil är möjligheterna till jobb större då du snabbt kan ta sig mellan olika arbetsplatser. Det är även vanligt att arbetsgivare efterfrågar olika certifikat som visar på att du kan hantera städmaskiner och kemikaliker. Då det är vanligt att man arbetar som städpersonal på hotell eller hemma hos privatpersoner är det viktigt att man har en god social kompetens. 

Om du vill göra karriär inom städbranschen har du möjlighet att bli bland annat arbetsledare. Det är vanligt att chefer och arbetsledare rekryteras internt. Som arbetsledare kan man bland annat kallas städledare. Som städledare planerar, leder och samordnar du det dagliga städarbetet. Städledaren kan också ha budgetansvar, personalansvar och sköta inköp av material.

Att arbeta som städare kräver mycket fysiskt arbete och det är därför viktigt att det finns god kunskap om till exempel arbetsmiljö. Kanske kan du bli ansvarig för organisationens arbetsmiljö? Om du arbetar på ett hotell är det stor chans att du träffar många personer från andra länder där det krävs goda språkkunskaper.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att läsa en utbildning samtidigt som du arbetar kräver engagemang och planering. Även om du läser en kurs på distans kommer du att behöva avsätta tid för att kunna ta till dig de nya kunskaperna. Ett första steg när du bestämt dig för att du vill läsa en utbildning kan vara att kolla upp om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling.

När du väljer utbildning är det bra att försöka kartlägga de egna kunskapsluckorna och se om det finns något område du skulle kunna bli bättre på. Om du har svårt att välja vilken utbildning du vill läsa kan du tala med dina kollegor, kanske har de tips på en kurs eller arrangör som varit bra.

[Facebook:recommend]


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser

Du kanske också är intresserad av: