Vidareutbildning för hudterapeut

För dig som hudterapeut som vill bli mer attraktiv på arbetsmarknaden kan vidareutbildning vara rätt väg att gå. En stor del av hudterapeutens arbete handlar om att sälja hudvårdsprodukter. Detta innebär att du som hudterapeut inte bara måste vara duktig på ditt yrke utan även en skicklig försäljare. 

Vidareutbildning för hudterapeut

Många hudterapeuter är verksamma i ett eget företag men det blir allt vanligare med större SPA-anläggningar och skönhetssalonger där det finns möjlighet till anställning. Som hudterapeut arbetar du med olika slags behandlingar av kundens kropp och ansikte.

Till vardags möter hudterapeuten många människor med olika behov. För dig som hudterapeut innebär detta att du under din arbetsdag kan få arbeta med allt från skönhetsbehandlingar till att hjälpa kunden att få bukt med sina hudproblem. Utöver arbetet med att genomföra behandlingar arbetar hudterapeuten till stor del med att ge kunden råd och hjälp kunden att hitta rätt hudvårdsprodukter.

Förslag på vidareutbildning för dig hudterapeut

För hudterapeuter som vill satsa på vidareutbildning är möjligheterna många. Du kan välja att bredda dina kunskaper och lära dig mer om exempelvis massage, fotvård eller ögonfransförlängning. Eftersom limmet som används vid fransförlängning innehåller härdplast är det viktigt att du som vill arbeta inom detta område har kunskap om hur du ska arbeta med härdplast för att kunden inte ska få besvär efter behandlingen.

En stor del av hudterapeutens arbete handlar om att sälja hudvårdsprodukter. Detta innebär att du som hudterapeut inte bara måste vara duktig på ditt yrke utan även en skicklig försäljare. Om du som hudterapeut har ett eget företag är det viktigt att du har kunskap rörande bokföring och redovisning för att undvika att du råkar göra kostsamma misstag.

Arbetet som hudterapeut kan vara stressigt och du behöver kunna strukturera din tid för att undvika stressrelaterade sjukdomar eller utbrändhet. Om du som hudterapeut känner att du skulle kunna bli bättre på att hantera din egna stress eller hjälpa stressade kollegor kan en utbildning inom personlig effektivitet eller stresshantering passa dig.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Om du som hudterapeut funderar på att vidareutbildas är ett första steg att ta upp frågan med din chef. Ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling kan denna innebära att din arbetsgivare står för utbildningen kostnad eller att du får möjlighet att vara ledig ett par dagar för att vidareutbildas.

Är du osäker på vilken utbildning som skulle gynna din karriär kan du börja med att kartlägga dina egna kunskapsluckor och fundera över vilka delar i ditt arbete du skulle kunna bli ännu bättre på. Fundera också över om det passar dig bäst att läsa en traditionell klassrumsutbildning eller om e-learning är lämpligare. Har du problem att bestämma vilken utbildning du ska välja kan du höra med dina kollegor eller din chef, kanske har de tips på utbildningar som skulle passa dig.

Framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens yrkeskompass har antalet skönhetssalonger ökat under de senaste åren. Även svenskarnas konsumtion ökar, vilket påverkar arbetsmarknaden för dig som hudterapeut positivt. Generellt är arbetsmarknaden för hudterapeuter balanserad med vissa regionala skillnader. För dig som hudterapeut med utbildning godkänd av branschförbundet för hudterapeuter ser arbetsmarknaden ljusare ut.

För dig som hudterapeut som vill bli mer attraktiv på arbetsmarknaden kan vidareutbildning vara rätt väg att gå. Förutom att skaffa dig nödvändiga kunskaper inom försäljning, ekonomi och kundbemötande kan det även vara positivt att bredda dina arbetsområden och exempelvis lära dig om massage, fotvård eller ögonfransförlängning. Tänk på att det är viktigt att ha relevant kunskap inom arbete med härdplast om du vill arbeta med ögonfransförlängning.

[Facebook:recommend]

« Tillbaka till alla yrken inom kropps- och skönhetsvård
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser

Du kanske också är intresserad av: