27 sep 2021

Vidareutbildning för kronofogde

Vidareutbildning för kronofogde

Som kronofogde arbetar du med att hjälpa företag och privatpersoner att driva in skulder, såsom skatter och räkningar för exempelvis el, hyra eller telefon, på ett sätt som följer de lagar och förordningar som gäller skulder. Till de huvudsakliga arbetsuppgifterna för en kronofogde hör att handlägga skuldärenden, ta hand om överklaganden, lägga upp avbetalningsplaner, driva in lösöre, ekonomisk rådgivning med mera. Kronofogdar arbetar på på den rikstäckande statliga myndigheten Kronofogden, som ligger under Finansdepartementet.

Förslag på vidareutbildning för dig som kronofogde

Utöver att fördjupa dina kunskaper inom ekonomi och juridik finns det många andra möjlighter till vidareutbildning för dig som kronofogde.

Som kronofogde har du i ditt arbete mycket kontakt med privatpersoner, företag och andra myndigheter. Eftersom de människor som personer som du som kronofogde kommer i kontakt med ofta befinner sig i svåra situationer är det viktigt att du som kronofogde har god empatisk förmåga och kompetens att bemöta människor på ett professionellt sätt. Det är också viktigt att du vet hur man hanterar olika typer av konflikter. Det finns många olika kurser inom kundservice, bemötande och konflikthantering att välja mellan. Du kan också gå en kurs där du lär dig att bemöta besvärliga personer.

I din råggivande roll är det även viktigt att du är duktig på att uttrycka dig, såväl skriftligt som muntligt. Om du känner att du behöver bli bättre på att nå fram med ditt budskap finns kurser in presentationsteknik, retorik och kommunikation som kan hjälpa dig. Eftersom kronofogdar även ägnar sig en stor del åt förhandlingar kan också en vidareutbildning inom förhandlingsteknik vara relevant.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Arbetar du som kronofogde och vill vidareutbildas? En bra början kan då vara att ta upp frågan med din chef. Ett annat tips är att ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om det finns en policy för kompetensutveckling kan det  innebära att du kan får möjlighet att ta ledigt från arbetet ett par dagar för att vidareutbildas eller att din arbetsgivare betalar för utbildningen. Ett alternativ kan vara att gå en distansutbildning som går att kombinera med ditt arbete. Idag finns ett allt större utbud av distansutbildningar, så kallad e-learning.

Är du osäker på vilken utbildning du ska välja kan du höra med dina kollegor eller din chef, kanske har de tips på utbildningar som skulle kunna passa dig.

Framtidsutsikter

Arbetsförmedligen har i sin prognos Yrkeskompasssen inte gjort någon enskild prognos för hur framtidens arbetsmarknad för kronogfode ser ut. Däremot bedömer Arbetsförmedlingen att branscher där jurister är verksamma, både i privata och offentlig sektor, väntas växa vilket påverkar arbetsmarknaden för jurister positivt och enligt Arbetsförmedlingen förväntas efterfrågan på jurister öka något de kommande tio åren.Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 27 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för dig som civilekonom

För dig som civilekom är möjligheterna till kompetensutveckling många. Du kan välja att bygga på dina redan befintliga kunskaper inom ekonomi genom att gå en kurs i exempelvis ekonomistyrning, bokföring eller affärs- och verksamhetsutveckling.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för flygvärdinna

Som flygvärdinna är det viktigt att du tycker om att arbeta med människor och att du kan ge dina passagerare god service. Att läsa en utbildning inom kundbemötande kan göra att du får kunskap och verktyg för att handskas med situationer du aldrig förut ställts inför.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-29

PT i ledarskap - om att ha en egen coach

Vilket värde har egentligen en coach för den personliga utvecklingen? I denna artikel möter du personer som beskriver sina erfarenheter av coaching, både människor som haft en coach men också verksamma coacher.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!