Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Omställnings- och kompetensguiden

Längtar du efter att utvecklas eller drömmer du om att helt byta karriär? I den här guiden kan du läsa om vilka möjligheter du som yrkesverksam har till omställning, vilka morgondagens främsta kompetenser är och hur du kan få in lärandet genom hela livet.

Enligt The World Economic Forums rapport Future and Jobs från 2020 kommer 50 procent av alla anställda behöva kompetensutvecklas inom fem år. Med en arbetsmarknad i snabb förändring är kompetensutveckling viktigare än någonsin – behovet av att förnya sina kompetenser har aldrig varit större.  Det positiva är att förändringen skapar möjligheter i form av nya jobb och reformer på arbetsmarknaden som ger rätt till studiestöd genom hela ditt yrkesliv. Med den här guiden vill vi peppa och inspirera dig till att fortsätta lära och utvecklas.

Senast uppdaterad: 27 apr 2022
Senast uppdaterad: 2022-11-22

Du kan ha rätt till karriärvägledning – det här behöver du veta

Sugen på att vidareutbilda dig mitt i livet? Med rådgivning kan steget till utbildning kännas lättare. Vi reder ut vad den nya karriärvägledningen innebär och om du har rätt till det.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-11

Därför ska du våga byta karriär mitt i livet

Att byta karriär mitt i livet kan kännas som en chansning, men det finns flera anledningar till varför det är en bra idé att våga byta bana.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-06-21

Dags att ställa om eller kompetensutveckla? Satsa på det här!

Är du trött på ditt nuvarande jobb men osäker på vad du skulle vilja göra istället? Eller känner du att du behöver utöka dina nuvarande kunskaper för att bli ännu vassare? Det nya omställningsstödet gör det möjligt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-11

Jag har blivit uppsagd – vad gör jag?

Arbetsförmedlingen, a-kassan, arbetsgivarintyg, avtal, stöd och rådgivning – det är mycket att hålla reda på om du har blivit uppsagd. Vi går igenom hur du kommer vidare.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-09-30

Nya omställningsstödet – studiestöd genom hela yrkeslivet

Något stort är på gång på den svenska arbetsmarknaden. En reform som ger utökade möjligheter till omställning, kompetensstöd och studiestöd för alla arbetstagare. Har du koll på vad det innebär? Vi guidar dig!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-22

Upskill och reskill är framtiden

Ett snabbföränderligt arbetsliv ställer högre krav på upskilling och reskilling. Vi har listan över de färdigheter som arbetsgivare tror kommer ligga i framkant under de kommande åren.

Läs mer

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!