Jobbmöte med fem deltagare
11 apr 2023

Kommunikationsguiden

Välkommen till kommunikationsguiden! Har du kommit hit för att hitta inspiration till din karriärutveckling inom kommunikation? Perfekt! Då har du nämligen hamnat helt rätt.

Oavsett om du är nybörjare eller har några års erfarenhet inom fältet finns det alltid utrymme för att utvecklas – vi finns här för att vägleda dig. 

Hur och var vi kommunicerar förändras och utvecklas hela tiden. Som yrkesverksam inom kommunikationsområdet behöver du kontinuerligt slipa dina kunskaper och ta till dig nya verktyg för att kommunicera effektivt och övertygande med olika människor och målgrupper. 

Här i kommunikationsguiden kan du dyka ner i olika aspekter av kommunikation. Få inspiration och tips på hur du kan arbeta med PR, internkommunikation, sociala medier, Google Analytics – och mycket mer. 

Här hittar du utbildningar för kompetensutveckling inom kommunikation 

Senast uppdaterad: 11 apr 2023
Senast uppdaterad: 2023-06-02

Kommunicera ditt budskap med foto och film

 I vår digitala värld har bild- och filmbaserad kommunikation blivit alltmer betydelsefull för att framföra budskap effektivt. Genom att använda sig av visuella element kan marknadsförare och kommunikatörer på ett engagerande sätt nå ut till sina målgrupper. I den här artikeln tittar vi närmare på kraften hos foto och film som kommunikationsverktyg samt hur de kan användas för att skapa minnesvärd ...

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-25

Så tar du grafisk design till nästa nivå

I den här artikeln har vi samlat våra bästa tips för dig som vill börja arbeta med grafisk design men också för dig som vill ta ditt arbete till nästa nivå. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-03-27

Vad gör en copywriter?

Vad innebär det egentligen jobba som copywriter? Vilka egenskaper bör du ha som copywriter? Hur lätt är det att få jobb efter utbildning? Här är de vanligaste frågorna som vi på utbildning.se stöter på inom yrket. Som copywriter har du uppgiften att skapa övertygande och relevanta texter som engagerar en aktuell målgrupp och som stärker varumärkesidentiteten.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-03-23

Lär dig att följa upp ditt arbete med Google Analytics

Vad genererar dina annonser egentligen? Hur många besök har din hemsida under en genomsnittlig dag? Google Analytics är ett effektivt sätt att analysera hur din verksamhet presterar och vad som behöver förbättras.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-03-21

5 anledningar att satsa på internkommunikation

Det är minst lika viktigt att lägga resurser på intern kommunikation som extern kommunikation. Stark internkommunikation leder till en fokuserad och effektiv organisation som anställda vill stanna kvar på.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-01-23

Därför ska ni synas på sociala medier

Sociala medier är en viktig del av många framgångsrika företags marknadsföring, Hur ska ni börja ert arbete med sociala medier och vad är viktigt att tänka på? Här får ni tips på hur ni kan få ut det mesta av era sociala medier.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-01-10

Därför är det viktigt med medieträning: 5 anledningar

Har du kontakt med media och funderar över hur du kan uttrycka dig och få fram ditt budskap på bästa sätt? Det finns många anledningar att gå en utbildning i medieträning – här är fem av dem!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-01-04

Så lyckas ni med er PR

Ska ni precis börja med ert PR-arbete? Vad spännande! Ett lyckat PR-arbete kan öka er varumärkeskännedom, attrahera fler kandidater vid rekryteringar och hjälpa er att ta era affärsmål, för att nämna några exempel. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-04-06

Därför ska ditt företag satsa på digital marknadsföring - 7 starka skäl

De senaste årens snabba digitala utveckling har förändrat vårt sätt att handla, interagera och söka information. Det är en utveckling som skapar nya, spännande möjligheter för såväl företag som privatpersoner. Här är 7 starka anledningar till varför digital marknadsföring behöver vara en del av ditt företags marknadsstrategi redan idag. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-19

Photoshop, InDesign eller Illustrator - vilket program ska du välja?

Bland de mest använda programmen i det exklusiva Adobe-paketet hittar vi Photoshop, Indesign och Illustrator. De är alla tre effektiva produktionsverktyg med olika funktioner och oändliga möjligheter! Men vilket av dem passar just ditt syfte? Photoshop är ett fantastiskt verktyg – om du använder det rätt!

Läs mer

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!