25 apr 2023

Så tar du grafisk design till nästa nivå

Vill du lära dig hur man arbetar med grafisk design? Eller arbetar du kanske redan med det, men vill veta hur du kan bli ännu bättre? Då har du hittat helt rätt! I den här artikeln går vi igenom olika tips för dig som vill börja arbeta med grafisk design men också för dig som vill ta ditt arbete till nästa nivå.

Som grafisk designer arbetar man med få fram budskap genom färger, logotyper, typsnitt, konstraster och mönster. Ofta handlar det om att du som grafisk designer (eller grafisk formgivare som det också heter) arrangerar text och bild för att kommunicera ett visuellt budskap och för att underlätta mottagarens förståelse och upplevelse.

Ett kreativt arbete

För att arbeta som grafisk designer är det bra om du har en viss känsla för färg, form och estetik. Det är en förutsättning att du gillar att arbeta kreativt, då arbetet till stor del består av just det – kreativt arbete.

För dig som vill börja arbeta med grafisk design

Är du intresserad av att börja arbeta med grafisk design finns det många bra utbildningar att välja mellan. Kanske arbetar du redan inom en bransch där fräscha kunskaper inom grafisk design kan komma till användning eller så är du kanske intresserad av att starta ett eget företag? Oavsett vad kan någon av dessa utbildningar vara bra för dig att börja med:

Grundutbildning i grafisk design
För dig som börjar från grunden kan det vara bra att gå en utbildning i grafisk design som täcker in det mesta och som gör det på en lite mer grundläggande nivå. Här finns det ett stort utbud av utbildningar och du kan välja om du vill läsa utbildningen på plats eller på distans, vilket ger dig stora möjligheter att vara flexibel under din utbildning.

Under en grundläggande utbildning får du ofta lära dig hur man kommunicerar budskap genom just bilder, former och typografi. Du får med dig en verktygslåda med förståelse kring illustrationer, mönster, typografi och andra grafiska element som kan utveckla ditt sinne för visuell kommunikation.

Hitta en utbildning i grafisk design här

Lär dig Adobe
För att faktiskt kunna börja arbeta med grafisk design är det viktigt att du har kunskap inom de rätta verktygen. Som grafisk designer finns det flera olika program som man kan arbeta i men huvudsakligen arbetar man i Adobeprogrammen Illustrator, Photoshop och InDesign.

Hitta utbildningar i Adobe-programmen


För dig som redan arbetar med grafisk design

Även för dig som redan arbetar inom grafisk design och formgivning och som vill vidareutbilda dig finns det många utbildningar att välja mellan. Kanske är du ute efter att lära dig något helt nytt eller så vill du kanske bättra på dina kunskaper inom ett specifikt område? Här nedan har vi samlat ett gäng utbildningar för dig:

Lär dig After Effects
After Effects är ett Adobeprogram som används vid skapandet av rörlig grafik. Kunskaper inom After Effects är bra för dig som vill arbeta grafiskt med fokus på den digitala världen, där rörlig grafik efterfrågas i allt större utsträckning.

Hitta en kurs i After Effects här

Implementera AI i ditt arbete
Är du nyfiken på att ta ditt kreativa arbete till nästa nivå med hjälp av AI? Då kan en utbildning inom just Artifical Intelligence vara ett bra första steg. Genom att förstå hur du kan arbeta med AI kommer du också kunna implementera AI som verktyg i din kreativa process – något som kan öka både produktivitet och kreativitet.

Utbilda dig inom AI

Utbilda dig inom ledarskap och led ditt team framåt
För dig som arbetar med grafisk design men som känner dig redo att ta nästa steg kan en utbildning inom ledarskap passa perfekt. Inom arbetet med grafisk design är det vanligt att det finns en produktionsledare. Som produktionsledare ser du till att det som skapas också publiceras och levereras.

Gå en utbildning inom ledarskap

Senast uppdaterad: 25 apr 2023
Wilma Abrahamsson Hjärne
Digital Content Specialist

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-09-22

Därför är det viktigt med medieträning: 5 anledningar

Har du kontakt med media och funderar över hur du kan uttrycka dig och få fram ditt budskap på bästa sätt? Det finns många anledningar att gå en utbildning i medieträning – här är fem av dem!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-09-22

Därför ska ni synas på sociala medier

Sociala medier är en viktig del av många framgångsrika företags marknadsföring, Hur ska ni börja ert arbete med sociala medier och vad är viktigt att tänka på? Här får ni tips på hur ni kan få ut det mesta av era sociala medier.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-06-02

Kommunicera ditt budskap med foto och film

 I vår digitala värld har bild- och filmbaserad kommunikation blivit alltmer betydelsefull för att framföra budskap effektivt. Genom att använda sig av visuella element kan marknadsförare och kommunikatörer på ett engagerande sätt nå ut till sina målgrupper. I den här artikeln tittar vi närmare på kraften hos foto och film som kommunikationsverktyg samt hur de kan användas för att skapa minnesvärd ...

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨