Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Hur går ett TOEFL-test till?

TOEFL står för "Test av engelska som främmande språk". TOFEL-testet är ett kvalificerat test som bedömmer din förmåga att tala och förstå engelska. 

TOLF

TOEFL står för Test av engelska som främmande språk och är ett kvalificerat test som bedömer din förmåga att tala och förstå engelska. 

Testet krävs ofta för att du ska ha behörighet för tillträde till engelskspråkiga universitet eller studier, däribland
MBA-utbildningar. Över 9.000 universitet använder TOEFL provresultat vid antagning av studenter och testet används också av individer för att mäta framsteg - ofta i samband med en kurs i engelska. Det börjar också bli vanligare att internationella företag och institutioner använder testet för att verifiera personers språkkunskap i engelska. Till exempel använder immigrationsmyndigheterna TOEFL-test för att utfärda uppehållstillstånd och arbetstillstånd i engelsktalande länder.

Till MBA-guiden

TOEFL-test

TOEFL-testet är ett registrerat varumärke för Educational Testing Service (ETS) och administreras i mer än 130 länder världen över. TOEFL har använts som ett inträdeskrav i mer än 50 år och har genomförts av över 27 miljoner studenter och yrkesverksamma.

TOEFL-test finns i två olika versioner; ett pappersbaserat test (PBT), och ett online-test (IBT). De båda testerna är baserade på fyra olika kategorier: läsa, lyssna, tala och skriva. Kategorierna består av olika delar som ska genomföras av testtagaren.

TOEFL-kategorier

1. Läsa
I avsnittet läsning får du läsa 3-4 textstycken, vars text är utdrag från böcker på akademisk nivå. Därefter ska du svara på 12-14 frågor per stycke.

2. Lyssna
Avsnittet består av 4-6 akademiska föreläsningar och 2-3 konversationer. Du ska efter föreläsningar och konversationer svara på sex frågor per föreläsning och fem frågor per konversation.

3. Tala
Talavsnittet är uppdelat i två delar. Den första delen kallas "Independent Speaking Tasks", och här ska du använda din egen fantasi och idéer när du pratar.

Den andra delen heter "Integrated Speaking Tasks" och här ska du tala efter att läst och lyssnat på olika stycken. Till vissa av delarna är det även tillåtet att anteckna.

4. Skriva
Skrivavsnittet består även det av två delar. I delen "Integrated Writing Task" ska du läsa en text och lyssna på en föreläsning på en akademisk nivå. I samband med det ska du skriva en sammanfattning av de viktigaste punkterna i texten och föreläsningen.

I avsnittet "Independent Writing Task" ska du skriva en uppsats baserad på ett specifikt ämne.

Tidsöversikt och innehåll

Läsa 36-70 frågor - 60-100 minuter
Lyssna 36-51 frågor - 60-90 minuter
Tala 6 uppgifter - 60-100 minuter
Skriva 2 uppdrag - 50 minuter
Total testtid 4 timmar 30 minuter

Förberedelser inför TOEFL-testen

Det finns en otalig mängd av verktyg tillgängliga om du vill öva inför ett TOEFL-test. Det finns både böcker och hemsidor som är specialiserade på TOEFL-testen där du kan läsa om hur de är uppbyggda och vilken typ av kunskap som är nödvändig för att du ska klara testet. Ofta erbjuder de också interaktiva övningar som liknar det riktigt testet, det gör det enklare för dig att veta hur du ligger till i dina språkkunskaper. För att förbättra sina förutsättningar inför testet kan man också välja att gå en språkutbildning i engelska.

Idag finns det många olika språkkurser tillgängliga, och inte bara i engelska. Numera är det också vanligt att de har olika inriktningar, såsom affärsspråk där de ger dig språkkunskaper som gör att du kan kommunicera professionellt i olika affärssituationer.


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser