Visa utbildning.se som: Mobil
CGI Selected

Konsultbranschens framtida stjärnor formas i CGIs traineeprogram – CGI Selected

Kompetensutveckling är viktigt för arbetsmarknaden och för att företag ska kunna hålla sig konkurrenskraftiga och relevanta i en allt mer snabbrörlig samtid. CGI är ett spännande företag som jobbar med att utveckla talanger i konsultbranschen, något som utbildning.se inte är sena med att uppmärksamma.

Kompetensutveckling är syre för dagens talanger. Det är inte bara viktigt för individen som blir motiverad och visas uppskattning, det är också viktigt för att företagens övergripande kompetens ska hålla måttet. Inom denna teknikålder rör sig allt bara snabbare och snabbare, och utan en väl uppdaterad kompetens tappar både individen och företaget konkurrenskraft.

Vi har fått äran att titta lite närmare på CGI och hur de jobbar med att utveckla och accelerera talanger.

 

Kort bakgrund

Under våren 2019 blev Acando + CGI = sant. Acando har sedan 2005 drivit ett av marknadens mest populära talangprogram, Acando trainee. Det har nu bytt namn till CGI Selected och nu samlas det bästa av två bolag för att ta talangprogrammet till nya höjder.

Men vad är det som gör deras traineeprogram så framgångsrikt?

 

CGI Selected

Talangprogrammet har som vision att utveckla marknadens bästa konsulter med mindre än fem års erfarenhet – på tre år. För att förverkliga det erbjuds ett ambitiöst utvecklingspaket i kombination med erfarenheter i skarpa konsultleveranser. Som en CGI Selected utvecklas du snabbt sida vid sida med erfarna konsulter inom Advisory eller Digital/IT.

Genom att kontinuerligt ställas inför nya och krävande utmaningar i de projekt som drivs lär du dig handskas med komplexa situationer och frågeställningar inom olika branscher. Du tilldelas också en mentor och en fadder och du får dedikerad coachning av din teamledare för att ytterligare driva din utveckling.

Att bli utvald låter fantastiskt, men hur fungerar då urvalsprocessen?

 

Urvalsprocessen

Den som har en stark vilja att utvecklas, har en hög ambitionsnivå och ett intresse för människor kan kandidera till att bli CGI Selected. Man kan ansöka till programmet två gånger om året för att bli antagen till starten i januari eller augusti varje år. 

Talangprogrammet ges i Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås. CGI Selected tar in ungefär 50 talanger per år fördelat på dessa kontor och de två starttillfällena. Närmaste sökstopp är den 13 oktober och då kan du söka för start i januari 2020 eller augusti 2020.

Efter att du skickat in din ansökan kommer du att få genomföra tre test: två logiska test och ett personlighetstest. Om du går vidare därefter är första steget att du blir inbjuden till en så kallad Assesmentdag, där CGI testar alla kandidater i teameffektivitet och hur väl du kan prestera i grupp. Steg två är en individuell caseintervju och det sista steget är en personlig intervju.

Intervju med Cindi Lindsborg

Cindi Lindsborg är Director Consulting Delivery och nationellt ansvarig för CGI Selected. Vi slog oss ner för att byta några ord om traineeprogrammet.

Vad har varit den största utmaningen med traineeprogrammet?

  • Vi har en hög ambition där vi vill ge våra talanger fem års utveckling på tre år! Detta ställer höga krav på både oss ledare och våra konsulter men även på vår organisation att ständigt säkerställa att våra konsulter får de mest spännande uppdragen, att de får nya ansvarsområden och ständigt utmanas och utvecklas.

Varför tycker ni att det är viktigt att utbilda era konsulter?

  • Ett av våra viktigaste löften till våra traineer är att vi kommer  utveckla dem kontinuerligt, både som personer och i deras konsultroll under hela traineeprogrammet. Kopplat till detta så är utbildningar ett väldigt viktigt inslag tillsammans med coaching, fadderskap och personlig utveckling.

Vad har varit den största fördelen med traineeprogrammet?

  • Den otroligt fina gemenskap och kultur som finns! I traineeprogrammet så verkar alla för att lyfta, utveckla och stötta varandra och vi arbetar utifrån tre vägledande principer– Våga, Välja, Vinn!

 

Cindis tre bästa tips till de ansökande

  1. Det är viktigt att du är dig själv och gör ditt absolut bästa. I det första steget behöver du axla ansvar för din uppgift i gruppen men också ta ansvar för att driva gruppen framåt och hjälpa till där du kan bidra så att teamets leverans blir så bra som möjligt.
  2. Inför caseintervjun är det bra att ha tränat på caselösning innan man kommer till oss och ska lösa case i skarpt läge, öva på vilka frågor du behöver ställa för att kunna komma vidare i din lösning och se till att ha en god struktur så att det är enkelt att följa för den som intervjuar.
  3. Inför den personliga intervjun är det bra för dig att ha funderat igenom vilka frågor du har så att du ser till att få svar på dessa under intervjun.

Sugen på att söka? Läs mer och ansök till programmet här.

Senast uppdaterad: 22 okt 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-01-03

KONE möter framtidens tekniska kompetenskrav med egenstartad utbildning

Många branscher lider idag av kompetensbrist. Teknikbranschen är en av många som söker med ljus och lykta efter rätt kompetens, som ibland verkar vara svår att finna. KONE har tagit saken i egna händer och startat sitt alldeles egna lärlingsprogram. Vad har vården, skolan och delar av teknikbranschen gemensamt? Samtliga är branscher som har svårt att rekrytera personal med rätt kompetens.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-02-20

Rapport: Utbildningsbranschen 2015

Publicerad: 2015-02-20

Jobbar du med marknadsföring eller inom utbildningsbranschen kan denna undersökning vara intressant för dig. Ladda ned rapporten "Utbildningsbranschen 2015" kostnadsfritt. Undersökning med 419 utbildningsföretag, varav 40 svenska, som besvarat frågor inom marknadsföring, framtida satsningar, kvalitet, recensioner och framgångsfaktorer.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-05

Jobba och studera samtidigt: så skapar du balans

I dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det viktigt med kompetensutveckling. Allt fler jobbar och studerar samtidigt för att utveckla sina kompetenser samtidigt som de får praktisk erfarenhet. Här får du 6 tips för att kunna hålla en bra balans mellan arbetsliv och studier.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!