Microblading och kosmetiska tatueringar – så väljer du rätt utbildning

Intresset för kosmetiska tatueringar har ökat explosionsartat de senaste åren. Det blir allt vanligare att 3D-teknik används för att framhäva naturliga ögonbryn. Det finns ingen reglering för utbildningar inom microblading, så hur vet man att en utbildning är seriös? utbildning.se guidar dig rätt!

Intresset för kosmetiska tatueringar har ökat explosionsartat de senaste åren. Det blir allt vanligare att 3D-teknik används för att framhäva naturliga ögonbryn hos personer som vill förstärka sitt utseende eller på grund av sjukdom inte har något eget hår. Det finns ingen reglering för utbildningar inom microblading, så hur vet man att en utbildning är seriös? Tobias Lange, VD för MyBeauty Academy, ger sina bästa tips.

Kosmetiska tatueringar, i synnerhet microblading och 3D-bryn, är en växande marknad. Microblading är en lönsam marknad att jobba inom, eftersom det har en låg materialkostnad och hög intjäning. Vill du jobba med skönhet är det viktigt att du lär dig rätt teknik från början så att du kommer ut på arbetsmarknaden och känner dig trygg med dina kunskaper. Bristfällig utbildning kan i värsta fall leda till att du pryder dina kunders ansikten med ärr, missfärgningar och missprydande bryn.

Utbildning i microblading i Stockholm

Det ska du tänka på när du väljer skönhetsutbildning

Läs på ordentligt för att hitta en utbildning som möter dina förväntningar. Det finns ingen reglering för utbildningar inom microblading, vilket ställer höga krav på att göra ordentlig research inför utbildningsvalet. Låter ett erbjudande om en utbildning för bra för att vara sant är det läge att ifrågasätta den. Men vad är då en seriös utbildning? Förutom att göra sin research ordentligt tipsar Tobias Lange om fyra viktiga saker att ha i åtanke:

  • Välj en utbildning som jobbar med stora och erkända märken
  • Det är viktigt att utbildaren är en kompetent artist med stor erfarenhet och pedagogiskt kan lära ut sin kunskap (teknik, metod, färg och form).
  • Kolla med utbildaren vilket förbrukningsmaterial som används i utbildningen (valet av material är viktigt)
  • Se till att du får kunnig support innan och efter utbildningen (feedback på utförda behandlingar, hjälp med inköp av material, marknadsföring o.s.v.) 

Utbildning i microblading i Göteborg

Så kan ett utbildningsupplägg se ut

Utbildningen hos MyBeauty Academy är två dagar lång. Som kursdeltagare får du med dig ett träningsset från PhiBrows så att du kan fortsätta öva på tekniken på egen hand. Efter avslutad kurs får du support och stöd genom att skicka in bilder på utförda behandlingar. Certifiering får du när du uppvisat ett visst antal godkända behandlingar.

Exempel på ett tvådagarsupplägg:

Dag 1

Anatomi/huden
Hygien
Ansiktets symmetri/mätteknik
Kontraindikationer/sjukdomar
Färglära
Bedövning, eftervård
Genomgång av material
Stråplacering på konsthud

Dag 2

Repetition
Praktisk övning på konsthud
Mätteknik och val av pigment
3D Microblading på modell
Sammanfattning och avslut

Se alla utbildningar


Annonser