Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Vidareutbildning för försäkringsförmedlare

Vidareutbildning för försäkringsförmedlare

Försäkringsförmedlare – även kallade försäkringsmäklare – hjälper och vägleder kunder i utbudet av försäkringar genom att informera och ge råd, jämföra och analysera olika försäkringsalternativ. Försäkringsförmedlare kan vara anställda på små eller stora försäkringsförmedlarföretag, men kan även vara egenföretagare och konsultet.

Förslag på vidareutbildning för dig som försäkringsförmedlare

      Försäkring         
/
Administration
/
      Finans och analys         
/
Personlig effektivitet  
/
      Retorik            
/

För att kunna ge bra råd till kunder bör försäkringsförmedlare först och främst ha koll på försäkringsbranschen och vilka olika försäkringar som erbjuds av olika försäkringsbolag. En försäkringsutbildning är ett effektivt sätt att utveckla de nödvändiga kunskaper som behövs för att kunna sköta ditt arbete på ett produktivt och framgångsrikt sätt. Inom området försäkringsutbildning finns flera olika fokus på såväl grundläggande som avancerad nivå. De vanligaste fokusområdena är Risk Management, försäkringsjuridik och försäkringsrådgivning.

Eftersom du som försäkringsförmedlare ofta har en rådgivande roll är det viktigt att du har en välutvecklad pedagogisk och kommunikativ förmåga så att du kan presentera och redogöra för de olika försäkringsalternativen. En kurs i presentationsteknik och retorik kan hjälpa dig att bli bättre på att få fram din kunskap så att kunderna förstår. Även en vidareutbildning inom försäljning kan vara relevant för dig som försäkringsförmedlare.

Som försäkringsförmedlare utgår du från kundens individuella behov och det är därför även viktigt att du är kundorienterad och har en god känsla för service. Genom att gå en kurs inom kundbemötande får du bland annat lära dig att bemöta olika typer av kunder och lära dig att känna av och anpassa din service utifrån respektive kunds unika behov. Som försäkringsförmedlare har du ofta många uppdrag på ditt bord. Om du känner att du skulle behöva hitta en tydligare struktur i ditt arbete kan en kurs i personlig effektivitet vara till stor hjälp för att genom bättre planering frigöra mer tid.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Arbetar du som försäkringsförmedlare och vill ta steget och vidareutbilda dig? En bra början kan då vara att lyfta frågan med din närmaste chef, förslagsvis under ert nästa medarbetarsamtal eller liknande. Du kan även ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om det finns en policy för kompetensutveckling kan det eventuellt innebära att du kan får möjlighet att ta ledigt från arbetet ett par dagar för att vidareutbildas eller att din arbetsgivare betalar för utbildningen.

När du ska bestämma dig för vilken vidareutbildning som passar dig bör du fundera över vilka kunskapsluckor du har och inom vilka områden du skulle kunna bli ännu bättre. Hör med din chef, kollegor eller andra inom samma bransch. Kanske har de tips på utbildningar som de deltagit i någon kurs eller seminarium som skulle kunna vara givande även för dig?

Framtidsutsikter

Framtidsutsikterna för försäkringstjänstemän bedöms av Arbetsförmedlingen vara medelgoda. Efterfrågan på försäkringstjänstemän och deras kompetens kommer att öka något de närmaste tio åren, i takt med att branschen blir allt mer regelstyrd och invecklad. Även efterfrågan på försäkringar beräknas öka.

Relaterade yrken


« Tillbaka till alla yrken inom försäljning, inköp och marknad
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 24 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för kuratorer

En kurator har till uppgift att vara en människans stöd och vägledare. Med hjälp av samtal ska kuratorn tillsammans med sin klient komma fram till lösningar på de problem som klienten har. Det är ett krävande jobb men som också är engagerande och givande. Det finns flera olika arbetsuppgifter för en kurator, den största delen handlar om mötet med de människor som är i behov av att få råd, stö ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-09-27

Så blir du mer framgångsrik - Del 4

I utbildning.se:s artikelserie Så blir du mer framgångsrik avslöjar näringslivseliten sina bästa vardagsknep för framgång. Del 4: Pia Anderberg på Axel Johson AB, en av Nordens ledande handelskoncerner.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-19

4 personlighetstyper du möter varje dag (och hur du bäst bemöter dem)

Har du personer i din vardag du blir frustrerad över? Som du bara inte förstår dig på? Hjälpen stavas DISC-analys. 

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!