Visa utbildning.se som: Mobil

Design Thinking – Kundcentrerad produktutveckling

Zington Academy
Kort om utbildningen
2 dagar
8 000 - 14 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-29 - Distans
Distans, Stockholm
Svenska
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 000 SEK
2021-09-29

Distans
8 000 SEK
2021-10-26

Stockholm
14 000 SEK
2021-11-24
Design Thinking

Kursbeskrivning

Skaffa dig verktyg för att göra din produktutveckling mer användarcentrerad

Vår upplevelsebaserade tvådagarskurs i Design Thinking ger produktägare, utvecklare och visuella designers kunskap om metoder och verktyg för en mer användarfokuserad produktutveckling. Genom att identifiera användarnas verkliga bakomliggande problem, ökar vi förmågan till problemlösning, och skapar i slutänden produkter och tjänster med ett högre värde för både användare och affär. Här lär du dig metoder för både datainsamling, användarkartläggning, analys, prototyping och validering. Kursen är en del av vår satsning på utbildningar inom User Experience, och ger även praktiskt kunnande i nytillkommen metodik inom SAFe 5.0 ramverket.

Om Design Thinking

Design Thinking är ett samlingsnamn för metoder och verktyg för problemlösning som sätter kunden i fokus. Vid utveckling av en produkt eller mjukvara läggs fokus ofta på uppenbara och tydliga problem. Mer sällan möter den valda lösningen upp de bakomliggande skälen till att dessa problem faktiskt uppstått. Design Thinking hjälper oss att fokusera på användarens behov och beteenden före utveckling, för att på så vis bättre förstå både vad problemet innebär, och om en specifik lösning skulle lösa problemet väl. Produkten eller tjänsten vi utvecklar skapar på så vis ett högre värde; för såväl affär, som för användare.

“Kursen gav mig en grundförståelse för vilka beståndsdelar och vilka roller som krävs för att skapa en effektiv, välfungerande och användardriven organisation. Efter kursens slut presenterade jag förslaget att implementera Design Thinking-metodiken i vårt team, vilket resulterade i att vi idag arbetar utifrån den processen för utvecklingen av nya tjänster.” - Alejandro Soler, Content Strategist på Hemköp

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill få en djupare förståelse för användarens behov och de redskap som står till buds för att bättre kombinera affärsnytta och användarnytta i utveckling av nya produkter. Du som går kursen är förmodligen yrkesverksam som exempelvis visuell designer, produktägare, utvecklare eller SAFe agilist.

Kursinnehåll

Den här kursen lär dig Design Thinking, kundcentrerad produktutveckling, och hur du kan applicera det i ditt arbete för att nå både affärs- och användarnytta. Efter genomförd utbildning har du kunskap om:

  • Hur Design Thinking kan användas för att uppnå nytta för användare och affär.
  • Vad User Experience är och vilket fokus som finns inom disciplinen.
  • Att utföra Design Thinking / UX-metodik, i och utanför ramverket SAFe 5.0, för att ha möjlighet att bygga en passande produkt för kunden/användaren.

Upplägg

Kursen Design Thinking pågår under två dagar 9–17. För att ge goda insikter och varaktigt lärande är utbildningen till stor utsträckning upplevelsebaserad. Innehållet ger även praktisk kunnande inom den metodik som tillkommit i ramverket SAFe 5.0. Kursen Design Thinking är en del av Zingtons satsning på utbildningar inom User Experience, och innehåller följande delmoment:

  • ”Empathize”: Datainsamling om användarna i deras miljö med hjälp av observationer och kontextuella intervjuer.
  • ”Define”: Kartläggning av användarna genom att ta fram: ”Empathy maps”- Insikter om användarnas synsätt, ”Personas”- Insikter om användarnas mål och behov, och ”User journeys”- Insikter om användarnas beteenden och problem.
  • ”Ideate”: Ta grepp om helhetsbilden genom ”User story mapping ”och skissteknik.
  • ”Prototype”: Low-fidelity och High-fidelity prototyping i digitala verktyg.
  • ”Test”: Validering med användare Förkunskaper Kunskap om arbete inom produktutveckling är lämpligt, i övrigt krävs inga förkunskaper.

Kursledare

Tommy Marshall är en senior UX- och tjänstedesigner som hjälpt sina kunder i att jobba kundcentrerat i över 10 år och leder Zingtons satsning i området. Han har haft uppdrag på organisationer som Skolverket, Konsumentverket, Scania och SEB. Tommy är en erfaren utbildare som ofta hjälpt kunder i sin digitala transformation. Han är en van facilitatör av workshopar och brukar även tala regelbundet på olika konferenser.

Kursledare Tommy

Examen, diplom m.m.

Alla deltagare får ett diplom på genomförd kurs.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Design Thinking – Kundcentrerad produktutveckling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.

Kursdeltagare
Utdrag från intervju efter kurs: "Kursen gav mig en påminnelse av vikten att börja i rätt ände, med att identifiera användare, förstå deras behov och skapa en prototyp som testas, utvärderas och får feedback. Att hitta smarta sätt att arbeta på, att använda rätt frågeställningar och att formulera vad som ska uppnås, är några av kursens lärdomar ...
Visa mer
Kursdeltagare
Utdrag från intervju efter kurs: "Kursen gav mig en grundförståelse för vilka beståndsdelar och vilka roller som krävs för att skapa en effektiv, välfungerande och användardriven organisation. För oss i vårt webbteam låg kursen helt rätt i tiden, då vi precis påbörjat ett arbete med att optimera och identifiera nya arbetssätt. Efter kursens slut...
Visa mer
Kursdeltagare

Zington Academy

Engagerade entreprenörer med kraft att genomföra. Det är några sammanfattande ord om oss som arbetar på Zington. Vi är inte bara ett ”IT, Management eller UX-design” företag. Vi är ett företag som består av riktiga, engagerade människor som råkar veta...


Läs mer om Zington Academy och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Zington Academy

Birger Jarlsgatan 9
111 45 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 11 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Design Thinking – Kundcentrerad produktutveckling från Zington Academy, fyll i dina uppgifter: