Visa utbildning.se som: Mobil

Byggarbetsmiljösamordnare Bas-P och Bas-U – Grund

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
1 dag
5 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-12-10 - Sundsvall
Gävle, Solna, Sundsvall
Öppen utbildning
Kommande starter
Sundsvall
2019-12-10  
5 900 SEK
2020-06-03  
5 900 SEK
Solna
2020-02-13 08:00  
5 900 SEK
Gävle
2020-04-28 08:00  
5 900 SEK

Kursbeskrivning

En byggarbetsmiljösamordnare ska enligt lag alltid utses av byggherren. Som byggarbetsmiljösamordnare är du ansvarig för projekteringen (BAS-P) respektive utförandet (BAS-U) och ska kunna styrka din kompetens. Med vår utbildning får du de kunskaperna du behöver för att kunna vara BAS-P och BAS-U.


Kursens syfte är att ge kunskaper att kunna agera som BAS-P och BAS-U i små och medelstora byggprojekt. Kursen fokuserar på praktisk tillämpning av Arbetsmiljölagen. Under utbildningen får du en gedigen verktygslåda att ta hem innehållande bl.a. underlag för arbetsmiljöplaner (AMP), riskanalyser, skyddsronder, samordning och uppföljning. Kursen innehåller arbetsmiljölagstiftningen och arbetsmiljöansvar samt de konkreta arbetsuppgifterna som BAS-P och BAS-U ansvarar för.

Målgrupp

Alla som är samordningsansvariga, byggarbetsmiljösamordnare, chefer, skyddsingenjörer, installatörer, arbetsledare, tekniker, fackliga företrädare eller skyddsombud.

Målsättning:

Efter genomförd kurs ska du ha kunskap att i praktiken utföra ditt arbete i din roll som BAS-P eller BAS-U och direkt kunna gå in i din nya roll.

Kursens innehåll

  • Arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen
  • BAS-P/U och byggherreansvar och arbetsuppgifter
  • Gällande föreskrifter
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM)
  • Riskanalyser
  • Skyddsorganisation, skyddsronder
  • Samordning
  • Uppföljning
  • Kunskapsprov

Förkunskapskrav

Grundläggande arbetsmiljöutbildning.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Byggarbetsmiljösamordnare Bas-P och Bas-U – Grund, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Anonym
(5)
Allt var givande och bra
Anonym
(4)
Att den var förankrad till verkligheten var bra.
Anonym
(4)
Den gemensamma diskussionen, bra engagemang av kursledaren

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3666 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer