Säkerhetsprövningsintervju

Längd
3 timmar
Pris
3 150 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 april, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
3 timmar
Pris
3 150 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 april, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Säkerhetsprövningsintervju

Digitalisering, förändringar i omvärlden och teknisk utveckling har gjort samhället mer sårbart. Dessutom är underrättelsehotet mot Sverige betydligt mer omfattande idag än på många år, samtidigt som skyddet av det mest skyddsvärda har fortsatta brister.

Säkerhetsprövningsintervjun är en av de viktigaste delarna av en säkerhetsprövning. Med hjälp av den får du en uppfattning om en persons pålitlighet, lämplighet och eventuella sårbarheter.

Att vara noggrant förberedd

För att säkerhetsprövningsintervjun ska uppfylla sitt syfte och bli så funktionell som möjligt krävs att du som genomför intervjun är noggrant förberedd – och har en plan för processen. Du bör även känna till olika sätt att planera och lägga upp frågor, tolka svar samt använda lämpliga följdfrågor. Kompetens inom dessa områden ger dig ett tydligare underlag för bedömning och kan även vara tillämpligt i andra sammanhang när du söker information genom samtal. 

Efter utbildningen

Efter utbildningen förstår du innebörden av en grundutredning och hur du förbereder dig inför en säkerhetsprövningsintervju. Vi tar upp olika frågetyper och du får lära dig hur du, utifrån syfte, använder dig av dem. 

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

18 april, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

10 oktober, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

Varför välja SSF Stöldskyddsföreningen ?

Bli diplomerad

94% rekommenderar 
utbildningen

Flexibelt upplägg

Målgrupp

Vem riktar sig utbildningen till?

Utbildningen Säkerhetsprövningsintervju riktar sig till dig som ansvarar för eller handlägger säkerhetsfrågor och vill fördjupa dig i och få konkreta tips om hur du planerar och genomför en säkerhetsprövningsintervju.

Utbildningen passar dig som är säkerhetschef, säkerhetsskyddschef, informationssäkerhetschef eller bara vill få en ökad kompetens inom området. Vi ser gärna att du har en grundkompetens och erfarenhet inom säkerhetsskydd och tar med dig frågeställningar om säkerhetsprövningsintervju som du vill diskutera och reda ut.

Upplägg

Pedagogisk modell:

Utbildningen sker helt på distans och är en blandning av individuella förberedelser, lärarledd undervisning, repetition och summering. Utbildningen bygger på ett verklighetsbaserat scenario med tillhörande reflektionsfrågor.

  • Steg 1 – individuellt lärande

Inför utbildningstillfället får deltagarna inloggningsuppgifter till SSFs utbildningsportal där inläsningsmaterial finns tillgängligt. Där hittar du en sammanfattning av ämnet, videointervju med f d säkerhetspolischef Klas Friberg, länkar till inläsningsmaterial samt underlag för att kunna sätta sig in i det scenario som kommer diskuteras under det lärarledda kurstillfället i Steg 2.

  • Steg 2- lärarledd undervisning via länk

Det lärarledda utbildningstillfället utgår från Steg 1. Regelverk, hanteringsmetoder och synsätt i det aktuella området tydliggörs och sammanfattas. Konsekvenser, tolkningsproblematik och vanliga fallgropar belyses och vävs samman med deltagarnas reflektioner, frågeställningar och utmaningar.

Kursledare

Tomas Devenyi är säkerhetskonsult och anlitad av Stöldskyddsföreningen. Han har mångårig erfarenhet med att delta i planeringen och utvecklingen av olika verksamheters säkerhetsarbete, bl.a. för kommuner, stora myndigheter, kärnkraftverk, landsting, mm.

Tomas har även under lång tid genomfört utbildningar för företag, myndigheter och högskolor bl a inom hot och våld, konflikt-, kris- och riskhantering samt säkerhetsskydd. Han driver även bloggen ”Om säkerhet..” som b.la. tar upp frågor rörande säkerhetsskydd.

Examen, diplom m.m.

Digital verifiering med TRUE

Syftet med digital verifiering är att öka säkerheten och värdet i våra utbildningsbevis, diplom och andra arbetsdokument. Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer och det gäller också vid nytillsättning och rekryteringar vid arbetstillfällen. 

Du som har gått eller ska gå en utbildning hos SSF Stöldskyddsföreningen kommer efter avslutad utbildning få ett digitalt utbildningsbevis i din inkorg, redo att delas på alla viktiga nätverk. 

Utbildningsbeviset utfärdas i samarbete mellan SSF och TRUE och bygger på blockchain-metod. Det är en robust databas som lagras i många kopior, som gör det svårt och nästan omöjligt att manipulera. Du säkrar helt enkelt ditt utbildningsbevis via blockchain-metod och tar det med dig in i framtiden.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Säkerhetsprövningsintervju, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SSF Stöldskyddsföreningen
Rosenlundsgatan 29A
11863 Stockholm

Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer. Stora värden står på spel för den som inte har kunskapen att skydda sina tillgångar. I 50 år har vi genomfört säkerhetsutbildningar som ger dig praktiska verktyg för att skapa en trygg...

Läs mer om SSF Stöldskyddsföreningen och visa alla utbildningar.

Highlights