Praktisk säkerhetsskyddsanalys

Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Offert, baseras på antal deltagare och anpassningar av innehållet. se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Offert, baseras på antal deltagare och anpassningar av innehållet. se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Utbildning inom praktisk säkerhetsskyddsanalys!

Vet ni hur ni arbetar fram en väl genomförd säkerhetsskyddsanalys för er verksamhet? Är er verksamhet medveten om riskerna med att ha bristfälligt säkerhetsskydd och vad det kan kosta er på sikt? Om inte är denna uppdragsutbildning något för er!

Som ni säkerligen redan vet är en grundläggande princip inom säkerhetsskyddsområdet att allt säkerhetsskyddsarbete ska utgå ifrån verksamhetens säkerhetsskyddsanalys. Det är verksamhetens ansvar både att genomföra säkerhetsskyddsanalysen för att utreda behovet av säkerhetsskydd samt att hålla analysen uppdaterad. Men hur ska ni tänka i framtagandet, genomförandet och tillämpningen av den?

Erfarenheter från många verksamheter visar att om bedömningar och slutsatser i analysen inte är välgrundade och genomförda utifrån rätt förutsättningar och perspektiv, är sannolikheten stor att säkerhetsskyddet i slutändan varken blir rätt dimensionerat eller inriktat. Det riskerar att bli kostsamt på många sätt, både genom att onödiga eller felriktade säkerhetsåtgärder vidtas, genom att bristerna upptäcks av tillsynsmyndigheten och sanktioner utfärdas samt slutligen naturligtvis genom att bristerna innebär sårbarheter i skyddet av Sveriges säkerhet.

Att er verksamhet har insikt i hur processen med att genomföra en säkerhetsskyddsanalys ser ut och hur de olika processtegen är tänkta att genomföras i praktiken, är således direkt avgörande.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Offert, baseras på antal deltagare och anpassningar av innehållet.

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Varför välja SSF Stöldskyddsföreningen ?

Bli diplomerad

94% rekommenderar 
utbildningen

Flexibelt upplägg

Målgrupp

De som på olika sätt deltar i framtagande av en säkerhetsskyddsanalys eller i övrigt behöver ha förståelse för processen och analysens betydelse inom säkerhetsskyddet.

Förkunskapskrav

De som bokar uppdragsutbildningen avgöra själva vilka som ska delta, men en rekommendation är att de har genomgått FHS grundutbildning eller förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt.

Tid & plats

Kursen kan genomföras online, på plats hos er eller i SSF:s kurslokaler och datum bestäms i samråd mellan er, SSF och kursledare.

Kursledare

Sven Johnard är en mycket erfaren jurist som har arbetat med kvalificerad juridisk rådgivning i både privat och offentlig sektor under 20 års tid. Han är en van föreläsare och utbildare och besitter unik erfarenhet inom säkerhetsskyddslagstiftningen genom sin tidigare tjänst som verksjurist vid Säkerhetspolisens rättsenhet. Sven har lett myndighetens upphandlingar men även bidragit till lagstiftningsarbetet till den gällande säkerhetsskyddslagen och har djup kunskap inom området. Han är även författare till Säkerhetspolisens Vägledning i säkerhetsskydd: säkerhetsskyddad upphandling och deltog viss tid som expert i Utredningen om vissa säkerhetsskyddsfrågor (SOU 2018:82). Sedan 2020 arbetar Sven som senior jurist och säkerhetsskyddskonsult hos Knowit där han hjälper kunder med deras säkerhetsskydd.

Knowit Cybersäkerhet & juridik är en av Nordens största leverantörer inom cybersäkerhet med en unik satsning inom juridik. De har bl.a ett stort utbud av tjänster inom området säkerhetsskydd där de genom en kombination av strategisk, operativ och juridisk kompetens stöttar kunder och deras säkerhetskänsliga verksamheter med allt ifrån säkerhetsskyddsanalyser och rättsutredningar till implementation och granskning av säkerhetsskyddsåtgärder.

Examen, diplom m.m.

Digital verifiering med TRUE

Syftet med digital verifiering är att öka säkerheten och värdet i våra utbildningsbevis, diplom och andra arbetsdokument. Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer och det gäller också vid nytillsättning och rekryteringar vid arbetstillfällen. 

Du som har gått eller ska gå en utbildning hos SSF Stöldskyddsföreningen kommer efter avslutad utbildning få ett digitalt utbildningsbevis i din inkorg, redo att delas på alla viktiga nätverk. 

Utbildningsbeviset utfärdas i samarbete mellan SSF och TRUE och bygger på blockchain-metod. Det är en robust databas som lagras i många kopior, som gör det svårt och nästan omöjligt att manipulera. Du säkrar helt enkelt ditt utbildningsbevis via blockchain-metod och tar det med dig in i framtiden.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Praktisk säkerhetsskyddsanalys , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SSF Stöldskyddsföreningen
Rosenlundsgatan 29A
11863 Stockholm

Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer. Stora värden står på spel för den som inte har kunskapen att skydda sina tillgångar. I 50 år har vi genomfört säkerhetsutbildningar som ger dig praktiska verktyg för att skapa en trygg...

Läs mer om SSF Stöldskyddsföreningen och visa alla utbildningar.

Highlights