Säkerhetsskyddsavtal i praktiken – Utbildning

Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Utbildningen offereras och anpassas till er verksamhet. se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Utbildningen offereras och anpassas till er verksamhet. se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Utbildning inom Säkerhetsskyddsavtal i praktiken

Kommer ert företag eller organisation i kontakt med säkerhetskänslig verksamhet under ett säkerhetsskyddsavtal? Är ni osäkra på processen kring detta och vilket ansvar som därmed överlåts på er genom avtalet? Behöver ni ökade kunskaper om hur kraven kan uppfyllas på bästa sätt? Då är detta en utbildning för dig!

Många verksamheter kommer i kontakt med säkerhetsskydd genom att medverka i säkerhetsskyddade upphandlingar eller genom att agera under säkerhetsskyddsavtal, vilket ställer krav på olika åtgärder. Men vad innebär det egentligen för din verksamhet och dess anställda att teckna ett säkerhetsskyddsavtal? Hur kan sådana avtal påverka projektekonomin och är era lokaler tillräckligt säkra för att uppfylla kraven? Vilka kan följderna bli om man inte uppfyller kraven?

Detta får du:

Utbildningen är särskilt utformad för verksamheter som inte bedriver säkerhetskänslig verksamhet själva, men som vill kunna ingå eller redan har ingått säkerhetsskyddsavtal med en eller flera motparter. Du som deltagare får en allmän förståelse för syftet bakom ett säkerhetsskyddsavtal och en god insikt i vad det praktiskt innebär att agera som motpart under ett sådant avtal.

Utbildningen erbjuder även en översiktlig genomgång av processen med att teckna ett säkerhetsskyddsavtal, men huvuddelen av utbildningen fokuserar på hur ni praktiskt uppfyller kraven som ställs på verksamheten. Avslutningsvis läggs även särskild vikt vid personalsäkerhet och kravet på att genomföra stora delar av säkerhetsprövningen av den egna personalen.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Utbildningen offereras och anpassas till er verksamhet.

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Varför välja SSF Stöldskyddsföreningen ?

Bli diplomerad

94% rekommenderar 
utbildningen

Flexibelt upplägg

Målgrupp

Personal och ledning i verksamheter som jobbar eller vill kunna jobba under säkerhetsskyddsavtal.

Förkunskapskrav

Inga.

Tid & plats

27 februari 2024, online

Utbildningen kan även beställas som företagsanpassad efter er verksamhets behov.

Kursledare

Sven Johnard är en mycket erfaren jurist som har arbetat med kvalificerad juridisk rådgivning i både privat och offentlig sektor under 20 års tid. Han är en van föreläsare och utbildare och besitter unik erfarenhet inom säkerhetsskyddslagstiftningen och säkerhetsskyddad upphandling genom sin tidigare tjänst som verksjurist vid Säkerhetspolisens Rättsenhet och tf gruppchef vid myndighetens upphandlingsenheten. Sven har lett myndighetens upphandlingar men även bidragit till lagstiftningsarbetet till den gällande säkerhetsskyddslagen och har djup kunskap inom området. Han är författare till Säkerhetspolisens Vägledning i säkerhetsskydd: säkerhetsskyddad upphandling och deltog viss tid som expert i Utredningen om vissa säkerhetsskyddsfrågor (SOU 2018:82). Sedan 2020 arbetar Sven som senior jurist och säkerhetsskyddskonsult hos Knowit där han hjälper kunder med deras säkerhetsskydd.

Knowit Cybersäkerhet & juridik är en av Nordens största leverantörer inom cybersäkerhet med en unik satsning inom juridik. De har bl.a ett stort utbud av tjänster inom området säkerhetsskydd där de genom en kombination av strategisk, operativ och juridisk kompetens stöttar kunder och deras säkerhetskänsliga verksamheter med allt ifrån säkerhetsskyddsanalyser och rättsutredningar till implementation och granskning av säkerhetsskyddsåtgärder.

Examen, diplom m.m.

Digital verifiering med TRUE

Syftet med digital verifiering är att öka säkerheten och värdet i våra utbildningsbevis, diplom och andra arbetsdokument. Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer och det gäller också vid nytillsättning och rekryteringar vid arbetstillfällen. 

Du som har gått eller ska gå en utbildning hos SSF Stöldskyddsföreningen kommer efter avslutad utbildning få ett digitalt utbildningsbevis i din inkorg, redo att delas på alla viktiga nätverk. 

Utbildningsbeviset utfärdas i samarbete mellan SSF och TRUE och bygger på blockchain-metod. Det är en robust databas som lagras i många kopior, som gör det svårt och nästan omöjligt att manipulera. Du säkrar helt enkelt ditt utbildningsbevis via blockchain-metod och tar det med dig in i framtiden.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Säkerhetsskyddsavtal i praktiken – Utbildning , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SSF Stöldskyddsföreningen
Rosenlundsgatan 29A
11863 Stockholm

Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer. Stora värden står på spel för den som inte har kunskapen att skydda sina tillgångar. I 50 år har vi genomfört säkerhetsutbildningar som ger dig praktiska verktyg för att skapa en trygg...

Läs mer om SSF Stöldskyddsföreningen och visa alla utbildningar.

Highlights