Förorenade områden – grund

SIPU, Distans
Längd
2 dagar
Pris
9 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
2024-03-13 09:00 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
2 dagar
Pris
9 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
2024-03-13 09:00 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Från 9 800 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Lär dig granska och bedömma förorenade områden med SIPU!

Under denna utbildning i förorenade områden lär du dig hur du gör korrekta granskningar och bedömningar. Du får aktuell kunskap inom utredning av förorenade områden och hantering av massor så att ditt tillsynsarbete kan underlättas.

Utbildningen är för dig som: arbetar som Miljö- och hälsoskyddsinspektör eller arbetar inom området på kommun och länsstyrelse. Utbildningen är även öppen för andra yrkesroller.

Fem anledningar att delta på utbildningen:

 • Juridisk genomgång av de viktigaste lagarna, riktvärdena och gränsvärdena
 • Riskbedömningsmetodik inom förorenade områden
 • Noggrann provtagningsmetodik
 • Platsspecifika riktvärden
 • Masshantering

Förorenade områden – riskbedömning, provtagning och masshantering

Att hantera förorenade områden på ett korrekt sätt är både viktigt och komplext. Utbildningen ger dig rätt kunskaper för att möta de hårda lagkrav som ställs för att minska risken att tillsynsarbetet genererar rättsliga påföljder. Därför lär vi dig göra korrekta granskningar av provtagningsplaner som möjliggör ett grundligt underlag från undersökningar och riskbedömningar. Du lär dig även hur beslut blir baserade på den aktuella risken. Du får även uppdaterad teknisk och praktisk kunskap inom flera områden för att ge dig rätt kompetens som krävs att hantera ditt tillsynsarbete.

Denna grundutbildning ger dig aktuell kunskap om utredning av förorenade områden och även hantering av massor för att underlätta ditt tillsynsarbete. Efter utbildningen kan du ta ansvar för att tillsynsarbetet blir gjort korrekt och att hanteringen av föroreningarna på så sätt sker på ett hållbart sätt.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

2024-03-13 09:00

 • Onlineutbildning
 • Distans

18 september, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

Utbildningsledare

Mattias Jacobson är geolog med lång erfarenhet av tillståndsförfarande för miljöfarlig verksamhet, MKB, miljöjuridik, miljöledning och miljösamordning. Sedan 16 år tillbaka arbetar Mattias som miljökonsult, främst med frågor rörande miljöfarlig verksamhet, tillståndsprövningar och förorenad mark.

Jonas Östgren är ekotoxikolog, med erfarenhet som riskbedömare på Kemikalieinspektionen och arbete inom EU, med särskilt fokus på skydd av yt- och grundvatten. Numera arbetar Jonas som miljökonsult inom bl.a. förorenade områden, miljöfarlig verksamhet och riskbedömning av främst kemikalier och mark. Han arbetar både mot privata och offentliga arbetsgivare.

Skräddarsytt

De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

 • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsledaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
 • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
 • Förlägg utbildningen till egna lokaler, digitalt eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
 • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
 • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna påkundtjanst@sipu.se

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Förorenade områden – grund, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SIPU
Convendum
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig och privat sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har över 45 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs...

Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Highlights