Pågående dödligt våld

Säkkon AB, Rikstäckande
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Utbildningen anordnas på beställning. Kontakta oss för offert se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Utbildningen anordnas på beställning. Kontakta oss för offert se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Pågående dödligt våld

Förebyggande och hantering av pågående dödligt våld

Pågående dödligt våld (PDV) utförs i många fall med enkla medel, på platser där skadeutfallet maximeras och är ofta över på 15 minuter. En PDV-händelse pågår till dess att gärningsmannen, som ofta är villig att offra sitt eget liv, blir avbruten. Skillnaden mellan att veta vad man ska göra och inte, kan spela stor roll.

I denna kurs lär sig deltagarna om vad pågående dödligt våld är, hur det kan förebyggas och hur det kan hanteras. Kursen berör de mänskliga aspekterna såväl som tekniska och organisatoriska rutiner och åtgärder.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Utbildningen anordnas på beställning. Kontakta oss för offert

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Kursen anpassas alltid till uppdragsgivarens förutsättningar. Exempel på målgrupper är skola, köpcentrum, hotell, evenemang, kollektivtrafik, krog eller företag.

Kursinnehåll

Exempel på innehåll:

 • - Om begreppet PDV
 • - Mänskliga begränsningar och stresshantering
 • - Krisreaktioner
 • - Krisberedskapsplaner och rutiner
 • - Mekaniskt och tekniskt byggnadsskydd
 • - Intern och extern kommunikation
 • - Begreppen responstid, inrymning, utrymning, utestängning och skyddsläge
 • - Reträttvägar, personlarmshantering, kommunikation under kris
 • - Reaktionstid, distraktioner och säkerhetsavstånd
 • - Första hjälpen vid katastrofblödningar
 • - Krishantering och omhändertagande

Upplägg

Utbildningen omfattar en heldag med avbrott för lunch. Kortare pauser tillhandahålls löpande under utbildningens gång.

Möjlighet finns att hålla utbildningen i beställarens egna lokaler.

Kursledare

Daniel Grubb
Daniel Grubb är seniorkonsult och utbildare specialiserad på juridik och säkerhet. Daniel har tidigare arbetat som lärare på Växjö universitet där han även konstruerat kursmaterial och studentlitteratur. Ett av områdena han undervisar inom är hur man hanterar hot och våldssituationer.

Daniel undervisar på heltid sedan 2006 inom Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd samt arbetar deltid som militärpolis inom Försvarsmakten. Daniel har en kandidatexamen i medieteknologi från Linnéuniversitetet där han även har undervisat, samt en masterexamen i datalogi från Chalmers.

Mikael Bron
Mikael Bron, är seniorkonsult och utbildare specialiserad på arbetsmiljö och säkerhetsriskhantering. Ett av områdena han undervisar inom är hur man som tjänsteman kan förebygga och hantera situationer med hot och våld vid myndighetsutövningen.

Mikael undervisar på heltid sedan 2004 inom Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd. Utöver undervisningen skriver han rapporter, handböcker och ger juridisk rådgivning inom risk- och säkerhetsfrågor. Mikael har en examen i elektroteknik med säkerhetsinriktning från BTH där han även har undervisat i riskhantering och brottsförebyggande arbete.

Anna Rolfsdotter
Anna Rolfsdotter är seniorkonsult och utbildare specialiserad på vuxenutbildning inom säkerhet med fokus på personellt skydd. Hennes pedagogiska bakgrund kommer från hennes gymnasielärarutbildning.  Anna har dessutom erfarenhet av att ha tagit fram samt arbetat med förebyggande säkerhet på HVB-hem.

Anna undervisar sedan 2016 inom Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (BYA). Kursledaruppdraget varvar hon med projektledning, ansvar för utbildningar, skriva säkerhetshanböcker samt att utföra säkerhetsbesiktningar och analyser. Anna har sin bakgrund från säkerhetsbranschen där hon tjänstgjort på flera högsäkerhetsanläggningar där hennes styrka har varit förmågan att kombinera hög säkerhet med god service.

Examen, diplom m.m.

Deltagaren erhåller diplom för genomgången kurs innehållandes kursinnehåll undertecknat av kursledaren.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Pågående dödligt våld, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Säkkon AB
Hantverksvägen 15 2tr
436 33 Askim

Utbilda dig inom säkerhet med Säkkon!

Säkkon är ett av Länsstyrelsen auktoriserat bevakningsföretag. Förutom operativa bevakningstjänster är vi specialiserade på utbildning och rådgivning inom skydd mot brott, brand, olyckor och ohälsa. Våra tjänster bygger på forskning, beprövad erfarenhet och vi tar hänsyn till samspelet mellan människa,...

Läs mer om Säkkon AB och visa alla utbildningar.

Highlights