Webbutbildning: Samsjuklighet och samverkan

Längd
13 timmar
Pris
2 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Starta när du vill
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
13 timmar
Pris
2 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Starta när du vill
Utbildningsform
Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Denna webbutbildning vänder sig till alla som arbetar i verksamheter där samverkan mellan olika huvudmän är en viktig del i arbetet, till exempel socialtjänstverksamheter, vård- och omsorgsverksamheter samt hälso- och sjukvård.

Syftet med utbildningen är att ge deltagarna kunskap om samverkan och samverkansmodeller och hur man kommer igång med arbetet. Som grund till avsnittet om samverkan inleds utbildningen med ett kapitel om samsjuklighet.

Utbildningen innehåller sex kapitel.

Varje kapitel innehåller en eller flera föreläsningar hållna av Anne Lundin eller Camilla Johansson. Dessa föreläsningar är kompletterade med teoretisk text, fallbeskrivningar, youtubefilmer, boktips med mera.

De inspelade föreläsningar som inleder lektionerna är textade för att öka tillgängligheten. 

I slutet på lektionerna finns det övningsfrågor som sedan återkommer i slutprovet. Sist i kapitlet Samsjuklighet finns det reflektionsfrågor som är tänkta att ge inspiration till diskussioner i personalgruppen. Reflektionsfrågorna kan förhoppningsvis också inspirera till egna reflektioner om man inte ingår i en personalgrupp.

I de övriga kapitlen finns arbetsblad som är tänkta att ligga till grund för grupparbeten i personalgruppen.

Vi är övertygade om att bäst utbyte av utbildningen får man om hela personalgruppen går utbildningen samtidigt och får avsatt tid för att reflektera över varje kapitel innan man går vidare. Effektiv tid är ca 13 timmar (exklusive eget arbete).

Kursen avslutas med ett mer omfattande prov som också kan göras flera gånger. När man klarat provet kan man skriva ut ett intyg över genomgången utbildning.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Starta när du vill

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Sista ansökan: Starta när du vill

Varför välja Quam Utbildning AB?

Distansutbildningar

Välj studietakt

Du väljer startdatum

Målgrupp

Denna webbutbildning vänder sig till alla som arbetar i verksamheter där samverkan mellan olika huvudmän är en viktig del i arbetet, till exempel socialtjänstverksamheter, vård- och omsorgsverksamheter samt hälso- och sjukvård.

Kursinnehåll

I kapitlet samsjuklighet tittar vi på lite statistik över hur vanligt det är med samsjuklighet mellan neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar.

Vi tittar också på hur svårigheter när det gäller de kognitiva funktionerna samt samsjuklighet i sig är ökade riskfaktorer när det gäller missbruk och kriminalitet. Vi pratar också om ätstörningar och stress.

Samverkan:
Vi pratar vi om vad samverkan är och varför vi behöver samverka. Vi tittar på några modeller för samverkan:

Samordnad individuell plan:
Vi tittar på SIP och hur modellen kan användas som ett verktyg i vård- och stödsamordning.

Vård- och stödsamordning/case management:
I korthet är Vård- och stödsamordning en strukturerad samverkansmodell för samordning av insatser mellan minst två huvudmän, oftast kommun och sjukvård.

I utbildningen går vi igenom samverkansmodellen och titta på arbetsblad för arbetsgången i modellen.

Delat beslutsfattande:
Vi går igenom modellen och hur den kan användas som ett verktyg i vård- och stödsamordning.

Feedback informed treatment:
Feedback informed treatment är en metod utformad för att användas som ett förändringsverktyg.

Vi går igenom modellen och hur den kan användas för att förbättra vårt arbete med hjälp av feedback från brukaren/klienten.

Den sista rubriken i kursen är referenser där det finns en lista över den litteratur vi refererar till.

Video

Fortsatta studier

I vår kurskatalog finns ytterligare två webbutbildningar inom området:

Funktionsnedsättningar, samsjuklighet och samverkan
Samverkan och samverkansmodeller

Upplägg

Vid köp av fler än en plats ges rabatt som ökar med antalet platser.

När fler än en utbildningsplats köps utser köparen en administratör inom den egna organisationen.

På Quam Utbildning AB:s utbildningsplattform skapas en utbildningsgrupp som får tilldelat sig köpt kurs och det antal platser man betalt för. Köparens administratör ansvarar för att fördela platserna genom att bjuda in de deltagare som ska gå kursen.

Kunden har tillgång till utbildningen under ett år. Det är möjligt att genomgå de olika avsnitten i vilken ordning man vill och man kan också besöka varje lektion flera gånger.

Full ångerrätt gäller inom 14 dagar från det att kunden mottagit bekräftelsemejlet, förutsatt att distansutbildningen inte är påbörjad. När kursen är startad i Quams utbildningsplattform upphör ångerrätten att gälla

Investering

En plats kostar 2 995:-. Vid köp av fler platser ges rabatt enligt följande:

5-9 deltagare 5% rabatt
10-19 deltagare 10% rabatt
20-49 deltagare 20% rabatt
50-99 deltagare 30% rabatt
Vid köp av 100 platser eller fler, kontakta Quam Utbildning för offert

Kursens mål

Syftet med utbildningen är att ge deltagarna kunskap om hur vanligt det är med samsjuklighet. Målet är också att deltagarna ska få kunskap om samverkan och samverkansmodeller och få verktyg för att komma igång med samverkansarbetet.

Kursledare

Anne Lundin: Jag har arbetat inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar sedan 1979 och 15 av dessa år har jag arbetat som enhetschef. Jag har arbetat på vårdhem, gruppbostäder, korttidshem, daglig verksamhet och med personlig assistans och ledsagare. De senaste 15 åren har jag arbetat med handledning och utbildning om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. När det gäller teoretiska kunskaper är jag från början utbildad vårdare och har drygt tre års högskolestudier inriktade på handledning och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Camilla Johansson: Jag har arbetat inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar sedan 2005, främst som boendestödjare, samordnare, metodutvecklare och enhetschef inom områdena neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt psykiska funktionsnedsättningar och samsjuklighet. Sedan 2015 arbetar jag som enhetschef för bostäder med särskild service enligt SOL och boendestöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar och/eller samsjuklighet. Genom åren har jag bland annat hållit föreläsningar på stödpedagogutbildningen i Göteborg samt för personalgrupper inom socialpsykiatrin i rollen som metodutvecklare.Jag är utbildad beteendevetare med inriktning psykologi och har kompletterat med universitetsstudier om autism.

Jag har i 13 år jobbat med modellen Vård- och stödsamordning för en strukturerad samverkan med andra huvudmän. Denna modell ger en ram för hur samverkan kan bedrivas för att öka fokus på individen som står i centrum. Samverkan är en viktig del för att kunna uppnå individens mål och för att skapa en samsyn över hur stöd och vård ska ges för att uppnå bästa nyttan.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen avslutas med ett prov. Efter avklarat prov kan ett intyg skrivas ut.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Webbutbildning: Samsjuklighet och samverkan, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
4/5
Karin Jansson Boendestödjare
03 apr 2022

Tack för en bra utbildning och härlig föreläsning och övningar. Gav mig en bra förståelse för hur modellen vård- och stödsamordning fungerar och hur jag kan använda den i mitt j...

Visa mer
5/5
Peter, Boendestödjare
03 apr 2022

Utbildningen gav mig nya verktyg för att kunna jobba mer framgångsrikt i samverkan med den enskilda individen i mitten.

5/5
Ella, Boendestödjare
03 apr 2022

Strukturerad och bra upplägg på utbildningen med kompetenta föreläsare. Att få jobba själva i workshop med modellen gav mer kunskap med att ta med hem. Väl investerad tid.

Quam Utbildning AB
Bråttensby Norensberg
524 91 Herrljunga

Välkommen till Quam Utbildning AB

Quam Utbildning AB erbjuder onlineföreläsningar, fysiska föreläsningar och webbutbildningar om neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar, kognitiva funktioner, samsjuklighet, samverkan och samverkansmodeller. Tillsammans med våra samarbetspartners kan vi också erbjuda onlineföreläsningar och webbutbildningar om LSS, IBIC, medvetet bemötande och anhörigskap. Vi vänder...

Läs mer om Quam Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Highlights