Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad Samtalsledare i Emotionsträning för Unga

Prata med Unga
Kort om utbildningen
3 dagar
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Hur vi får unga hjärnor att fungera tillsammans - Konsten att leda unga i grupp

Lär dig att leda unga i grupp genom den mångfaldigt prisbelönade samtalsmetoden DIN BROR/DIN SYSTER plus. Insatser som arbetar utifrån metoden har bland annat vunnit priser som ”Årets skadeförebyggare” och ”Årets integrationssatsning”.

Utvärderingar av metoden visar att ungdomar som genomgått emotionsprogrammet ökar sitt KASAM (känsla för sammanhang) vilket innebär att deltagarna fått en ökad förmåga att hantera utmaningar och påfrestningar samt bättre förutsättningar för en bättre hälsa. Andra utvärderingar av emotionsprogrammet i skolor visar även att tryggheten hos de ungdomar som deltog i programmet ökade med 47 % medan våldsanvändningen och skolkningen minskade med 45 % respektive 69 % efter bara en termin.

Emotionsträningsprogrammet används idag av skolor och fritidsgårdar runt om i Sverige som en del i förbättringsarbetet att öka den psykosociala hälsan hos unga samt för att skapa ”undervisningsbara” grupper i skolan.

EFTER UTBILDNINGEN ÄR DU REDO ATT: 

 1. Hålla högkvalitativa samtal med unga i grupp.
 2. Leda unga genom en konstruktiv grupprocess.
 3. Leda dig själv i mötet med unga; bemöta upprörda känslor och lugna ner dina egna känslor i utmanande och stressande situationer.
 4. Lära ut grunderna om den unga hjärnan och kroppen
 5. Genomföra emotionsprogrammet och hjälpa unga i grupp att:
 • Reflektera över både positiva och negativa emotioners funktion och syfte.
 • Reflektera över hur nervsystemet, stress och signalsubstanser påverkar hur vi ser på oss själva och vårt beteende.
 • Använda positiva känslor som ett verktyg för att skapa förändring.
 • Göra medvetna val genom att reflektera över såväl kortsiktiga som långsiktiga konsekvenser av beslut.
 • Utveckla självförmåga och inre motivation.
 • Stötta och stärka varandra i grupp
 • Skapa ökad förmåga att hantera utmaningar och påfrestningar genom ökat känsla av sammanhang - KASAM

  

Målgrupp

Denna utbildning är särskilt utformad för de som möter unga i grupp eller har som avsikt att starta gruppverksamhet för unga med fokus på förbättrad psykosocial hälsa. Deltagare på utbildningarna är ofta fritidspedagoger, kuratorer, behandlingspedagoger, lärare, specialpedagoger, socialsekreterare och ledare inom idrotts-och föreningslivet. 

Kursinnehåll

UTBILDNINGENS FYRA DELAR

 1. Samtalsteori
 2. Ledarskapsteori
 3. Den unga hjärnan och kroppen
 4. Emotionsprogrammet (DIN BROR/DIN SYSTER plus)

Del ett, Samtalsteoridelen ger kunskap om metoden Högkvalitativt Samtal (HQS) och är fullpackad med metoder och tekniker som hjälper dig att hålla ett samtal med hög kvalitet. 

Del två, Ledarskapsteoridelen tittar närmare på rollen som samtalsledare. Vi går igenom och övar på tekniker som hjälper dig att både leda dig själv, leda deltagarna och leda samtalet kring emotioner under gruppträffarna. 

Del tre,  Den unga hjärnan och kroppen tar en närmare titt på den unga hjärnan och kroppen och berör områden som nervsystemet, stress, känslor och signalsubstanser. Kunskap som vi behöver för att förstå och hantera hälsosamma och ohälsosamma beteenden som unga ofta uppvisar i grupp och enskilt. 

Del fyra, är en praktisk del. Där lär du dig att genomföra emotionsprogrammet. Vi fokuserar på våra vanligaste negativa emotioner såsom ilska, sorg, skam, skuld, avsmak och våra vanligaste positiva emotioner såsom glädje, tacksamhet, stolthet och hopp. Fokus ligger även på att diskutera emotioners koppling till stress och negativa tankemönster samt till dess motsatser som ökad energi och positiva tankemönster.

Upplägg

Hur går det till?

Skicka en förfrågan om utbildning till oss så kontaktar vi er. Utbildningen sker i era lokaler under tre heldagar. För att utbildningen ska ske så smidigt som möjligt behöver lokalen ha tillgång till whiteboard, blädderblock samt projektor. 

Upplägg

Tre dagarsutbildning: 08.30-18.00. Kvällsuppgifter och grupparbeten tillkommer. 

Vad kostar det?

Hör av dig till oss för en offert. Observera att för utbildningar utanför Stockholm tillkommer kostnader för resa och logi.

Vilka avbokningsregler gäller?

Vid avbokning senare än 10 dagar före utbildningsdagen debiteras kunden för motsvarande 100% av utbildningskostnaden.

Förbehåll

Vi förbehåller oss rätten att ställa in planerade utbildningar på grund av sjukdom eller annan oförutsedd anledning. Om detta sker bokar vi självklart in ett nytt utbildningstillfälle. 

Kursledare

tyko granberger

Tyko Granberger har utbildat, handlett och bedrivit samtalsgrupper med fokus på neurovetenskap och emotionsträning professionellt över 17 år. Under många år samarbetade han med aktörer som Childhood Foundation, Inkludera, Rädda BarnenBRIS och FN såväl som med företag, kommuner och myndigheter över hela Sverige och internationellt. Tyko har även varit verksamhetschef på Fryshuset i Stockholm samt coachat och rådgivit barn och familjer i sårbara situationer på Rädda Barnens kriscentrum och på Maskrosbarnsläger för barn till psykiskt sjuka och missbrukande föräldrar. Han har även handlett personal på HVB för barn och unga i emotionsfokuserat bemötande. Tyko var även medlem i den Svenska stödstyrkan som skapades efter Tsunamikatastrofen 2004.

Tyko har tagit lärdom av en otrygg uppväxt som enda barn, utan en pappa och med en psykiskt sjuk mamma. Han drivs av visionen att alla barn ska växa upp och få den trygghet och samvaro som barn behöver för att frodas, må bra och använda sin fulla potential.

Tillsammans med Driton Rama har Tyko utvecklat flera prisbelönta stödjande och stärkande metoder för särskilt unga pojkar i risk samt tagit fram rapporter och ledningsinstrument för näringsliv och skolor över hela Sverige. Som VD för sin egen organisation Bröder och Systrar bedrev han även samtalsgrupper med fokus på neurovetenskap och emotionsträning för pojkar i utsatta områden i Stockholms förorter.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen leder till Certifierad Samtalsledare i Emotionsträning för Unga. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Samtalsledare i Emotionsträning för Unga, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Anna
(5)
Intressant och spännande utbildning som gav mig vad jag behövde för att genomföra samtalsgrupper. Genomtänkt, inspirerande och modern.
Lena
(5)
Tack för fantastiska dagar! Jag känner mig fortfarande uppfylld av den fina energin som var i gruppen och känner en sån tacksamhet. Du är en fantastisk ledare! Jag känner att jag fått verktyg framåt nu när vi ska skapa samtalsgrupper (på FMN Storstockholm, Föräldraföreningen mot narkotika) för unga som lever nära någon med missbruksproblematik. ...
Visa mer
David Pilbäck
(5)
Kursledaren är otroligt trygg och tydlig med en lång och djup erfarenhet av ämnet. Kursen var genomarbetad och jag känner mig nu helt redo att hålla samtalsgrupper.

Prata med Unga

Prata med Unga

Vårt Uppdrag - Hållbara Ungdomar

Vi har kartan – Ni kan terrängen. Tillsammans skapar vi bättre förutsättningar för dagens ungdomar så att de inte bara mår bättre utan är motiverade att fortsätta utvecklas, har ett meningsfull socialt samspel med familj och vänner samt gör mer...


Läs mer om Prata med Unga och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Prata med Unga


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 38 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området