Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad coach

Polhage & Lundberg
Kort om utbildningen
9 dagar
18 000 - 26 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-06-22 - Malmö
Öppen utbildning
   
Malmö

Kursbeskrivning

Använd professionella coachingens förutsättningar, grunder och verktyg i din vardag!

icf

Detta är en 9 dagar lång praktisk kurs i coachande kommunikation, godkänd av ICF (Internationella Coachfederationen) vilket leder till titeln Diplomerad coach.  Kursen innehåller mycket samtalsträning varvad med teori som är tillämplig oavsett vad du arbetar med eller vill arbeta med i framtiden. Vår kärnverksamhet går ut på att kunna applicera coaching i vardagslivet: i organisationer, verksamheter, familj -  och detta märks naturligtvis även i vår utbildning. 

Du lär dig den professionella coachingens förutsättningar, grunder och verktyg och får insikter om hur du kan tillämpa dem till vardags, var du än jobbar/har för avsikt att jobba. Kursen berättigar till fortsatt process mot Certifierad coach. 

Att vårt pris oftast är markant lägre än övriga aktörers, beror på att vi erbjuder ca 40% rabatt på ordinarie pris på våra 9-dagars-kurser som startar med fem intensiva dagar under skollovstid (sommarlov,  sportlov). Syftet är att erbjuda marknaden en prisvärd coachutbildning under de veckor då företagsanpassade kurser  inom vår verksamhet har lägre efterfrågan. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vi har två målgrupper:

  • Du som vill utveckla din coachande kommunikation i ditt yrkesliv i syfte att bli bättre på att förhålla dig coachande till människor runt omkring dig. Självklart kan du även vara "mellan jobb" och vilja lära dig coaching för att utvidga ditt CV inför nästa steg. 
  • Du som vill arbeta som professionell coach med egna klienter och ser detta som en grundutbildning i coaching.

Bland våra kursdeltagare tänker de flesta använda coachutbildningen i sin befintliga/blivande yrkesroll. 

Vi har inga formella förkunskapskrav för att kunna anmäla sig till kursen. Dock är en förutsättning för att du ska få ut någonting av utbildningen att du har ett intresse för människor och kommunikation och är intresserad av att reflektera över ditt agerande i förhållande till andra.

Video

Det coachande ledarskapet hos Polhage & Lundberg

Upplägg

Dag 1-4
Du introduceras till coachingens elva kärnkompentenser samt samtalsmodellen GROW. Teori varvas med en mängd samtalsövningar med feedback från dina kurskamrater samt handledarna.
Vår modell för olika roller i dagligt arbete introduceras för att hjälpa deltagaren att sätta coachingen i ett sammanhang i vardagen.
Utanför kurstillfällena startar du arbetet med dina övningsklienter.

Dag 5-8
Kunskapen om kärnkompetenserna fördjupas genom ytterligare teori och reflektion samt coachövningar. Gruppdeltagarna får möjlighet att reflektera över sin tillämpning genom diskussioner i grupper.

Vi introducerar er till neuroledarskap, dvs den senaste hjärnforskningens koppling till beteenden i vardagen, och hur den hänger ihop med coaching. 

Du får lära dig flera olika modeller och verktyg att använda både i självcoaching och i kommunikation med andra. Exempel: Kolbs modell för inlärningsstilar; Livshjulet, Delpersonligheter m fl. Vi tränar mycket coaching och hjälper varandra att vidareutvecklas. Vi går igenom vad forskningen visar angående motivation och feedback och diskuterar nyttan av detta i coachande förhållningssätt. 

Dag 9, Diplomering
Hur använder man coachande förhållningssätt till team/grupper och för att leda möten effektivt, utgör temat för förmiddagen dag 9. Vi delar även med oss av teori från Susan Wheelan, värdsledande forskare i teamutveckling, angånde hur team utvecklas genom olika faser på vägen till högpresterande, och kopplingen till coachande förhållningssätt. Vi är certifierade användare av Susan Wheelans teamverktyg GDQ; Group Development Questionnaire, och kan därför knyta ihop teamutveckling med coaching. 

Du blir coachad, och får coacha någon annan,  i hur ni vill använda det ni lärt er i framtiden och kan lämna kursdagarna med en egen plan för hur du vill gå vidare.

Kurserna genomförs i våra lokaler i centrala Malmö och omfattar totalt alltså 9 heldagar 830-17. Hela kursen genomförs i personlig kontakt med båda handledarna (Per och Maria), dvs du behöver inte tillgång till någon teknik för att kunna följa vissa moment.

Kursledare

Maria Polhage, beteendevetare, och Per Lundberg, fd chef inom näringslivet. Maria har vidareutbildningar inom bl a familjecoaching, KBT och sorgbearbetning,  och Per är terapeut och utbildad coachande handledare (coaching supervisor). Vi är båda utbildade inom neuroledarskap (hjärnforskning) och även certifierade användare av teamutvecklingsverktyget GDQ (Susan Wheelan) vilket kommer våra kursdeltagare till del. 

Vi genomför alla moment av utbildningen gemensamt då vi är övertygade om att vi tillsammans, genom våra olika bakgrunder och den dynamik och humor vi har i vårt samarbete, ger varje deltagare och kursgrupp mer än vad en ensam utbildare kan ge.  Då vi arbetat med coaching och utbildning på heltid i många år har vi gedigen erfarenhet av både enskilda samtal och att leda kurser och grupper. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad coach, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 211 recensioner.

Eva-Marie Adelgren, hälsoutvecklare, Kalmar kommun
(5)
Kan varmt rekommendera denna utbildning. Har gett mig både professionellt växande och personlig utveckling. Har varit ett genialiskt upplägg med att omsätta teorin direkt till att öva coachande samtal på sina kurskamrater och parallellt hemma. Känner att jag fått med mig bra verktyg och samtalsmodeller, invävt med massa varma förhållningssätt oc...
Visa mer
Joakim Wollin
(5)
Denna utbildning överträffade mina förväntningar stort. Mycket tack vare utbildarnas varma och inbjudande sätt.
Petra Möller
(5)
Jag är mycket nöjd med utbildningen där jag fått många bra verktyg för att coacha professionellt, både privatpersoner och företag. Per och Maria är otroligt inspirerande, kunniga och professionella som kursledare. De bjuder på sig själva och skapar ett tolerant och öppet klimat för hela gruppen att utvecklas i. Många bra teoretiska pass inom bl ...
Visa mer

Polhage & Lundberg

Polhage & Lundberg

Vi, Maria Polhage & Per Lundberg har en vision sedan 2006: att  förmedla kraften och nyttan i det coachande förhållningssättet till organisationer och företag över hela landet. Vår övertygelse, och erfarenhet,  är att det går att utveckla organisationers kommunikation utifrån en...


Läs mer om Polhage & Lundberg och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Polhage & Lundberg

Ledebursgatan 3
Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 211 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 253 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar