Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Retorik och Presentationsteknik för chefer och projektledare

Per Furumo - Retorik, tal, presentation, storytelling
Kort om utbildningen
Enligt överenskommelse med kund
   
Distans, Rikstäckande

Video

Kursbeskrivning

Erbjuds även nu online!

Bli chefen alla VILL lyssna på och interagera med genom Per Furumos retorikutbildning! Är du en person med ansvar? Leder du en arbetsgrupp eller har du konsekvent ansvar i form av en chefsposition? Då bör du läsa vidare, detta är en kurs som kommer lära dig de retoriska knepen till en tydligare ledarstil. Bli bättre på att förmedla ditt budskap, lär dig presentera med pondus och stil. Per har arbetat med ett stort antal ledare vilket också inneburit uppdrag för flera offentliga personer.

Så vad är det som gör att det är så mycket intressantare att lyssna till vissa än till andra? Vi kan vara säkra på en sak och det är att det rör sig om så oerhört mycket mer än om själva innehållet i det vi kommunicerar. Modern kommunikationsforskning från Harvard och IMD visar detta påtagligt. "Vad vi säger är viktigt, HUR avgör genomslaget". 

Genom utbildningen lär du dig vad som verkligen påverkar och utifrån denna kunskap får du en konkret, tydlig och effektiv ledstång både gällande din muntliga leverans och din presentation. Du får verktyg för att i alla professionella talarsituationer trigga, attrahera och stimulera till lyssning och interaktion.                                                                           

Vad vi säger är viktigt, HUR kan avgöra genomslaget! Pers utbildningar i retorik och presentation sker alltid i workshopform och är utöver nyttofaktorn roliga att delta och den är direkt riktad mot ditt ämne.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Retorikkursen vänder sig  till jurister på alla nivåer. Den passar också bra för dig som vill ta kontrollen över din scenskräck. Workshopen är på så sätt inkluderande för alla som vill lära sig tala med pondus och genomslagskraft.

Vill du ha en specifik utbildning inom juridik, teknik eller ekonomi? Då har vi en kurs specifikt för dina behov!

Referenser

Per Furumos föreläsning hos oss på Göteborgs juristklubb vårt jubileumsår 2018 var oerhört inspirerande, för att inte säga trollbindande".
Robert Moldén, EU-advokat och ordförande i Göteborgs juristklubb

"Jag har varit på många utbildningar i retorik och presentationsteknik. Per Furumos är den i särklass bästa med konkret, handfast vägledning rakt igenom!" 

Peter Rigling, Jurist och Kanslichef, Trafikskadenämnden

Per ger deltagarna en värdefull ögonöppnare - Tele2

" Tele2 Sverige AB har valt att engagera Per Furumo vid inledningen av vårt grundläggande ledarskapsprogram. Pers seminarium är tänkt att väcka deltagarnas nyfikenhet och förståelse för vikten att jobba med det egna uttrycket. Att som chef vara medveten om sitt uttryck, sin röst och sitt kroppsspråk underlättar mycket i samspelet med omgivningen. Per är en god pedagog och har en gedigen bakgrund inom sitt område. Han inger därför stort förtroende och ger deltagarna en värdefull ögonöppnare."

Kristina Vallin
Personaldirektör, Tele2 Sverige AB

"Gav kommunikation och framställning en ny dimension"

"Att tala inför grupp är ett uppdrag som många såväl specialister som chefer ställs inför. Vi blir då värderade av lyssnaren vad gäller både budskap som framförande. I min roll som kompetensutvecklare möter jag ofta medarbetare och chefer som vill ha "presentationsteknik", det vill säga hur ska jag använda tekniska hjälpmedel samt förbereda och genomföra min dragning. Nästan alltid glöms det verkliga verk tyget, rösten, bort.

Workshopen med Per Furumo gav kommunikation och framställning en ny dimension. Röstverktyget prövades och en liten ändring i röstläge, snabbhet att tala eller andning gör så MYCKET för att lyssnaren ska hålla kvar koncentration och intresse.

Per Furumo är en inspiratör och glädjespridare! Under hans workshop får man många roliga och nyttiga återkopplingar, glada skratt och användbara kunskaper.

Det ska vara kul att lära."

Birgitta Lindell, Kompetensutvecklingschef, Scan AB

"Lär pedagogiskt & initierat ut grunderna i hur man använder rösten"

"I alla organisationer gäller det att använda sina uttryck så att mottagaren lyssnar. Då räcker inte bara orden som budskap. Per Furumo lär pedagogiskt och initierat ut grunderna i hur man använder röst, kropp och uttryck så att budskapet går fram."

Lena Alfredius, Ledarskapskonsult, Evidenta group

Kursinnehåll

  • Rösten - vårt mest ursprungliga och grundläggande (i samspel med kroppen) verktyg. Och alltjämt viktigaste!                             
  • Vad är det som berör?                                                                 
    De senaste rönen utifrån kommunikationsforskning från Harvard, IMD och andra ledande institutioner.                               
  • Introduktion till verktyget ”manualen för alla professionella talarsituationer”- vad påverkar och hur?
  • Hur åstadkommer jag ”säljande”, vinnande retorik? Vägledning för intressantare (och roligare!) samt tydligare (och mer begripliga) berättelser.
  • Att alltid skapa interaktion. Att ställa frågor och att lyssna.
  • Samspelet mellan röst, Powerpoint, Whiteboard eller andra hjälpmedel.    
  • Dramaturgins och timingens betydelse för mottagarens upplevelse och hur vi kan ”trigga och attrahera”” till lyssning och interaktion.   
  • Att oberoende av ämne och innehåll alltid äga den professionella talarsituationen.

Investering

Enligt överenskommelse. Kontakta Per Furumo via intresseanmälan nedan för prisförslag.

Kursledare

Om Per Furumo

Per FurumoPer Furumo är sångaren och pedagogen som blev kommunikationskonsult. Utifrån sina erfarenheter från samarbeten med flera av världens främsta dirigenter, sångsolister och orkestrar har Per förpackat och omsatt sina kunskaper för näringslivet.

Bland kunderna finns en rad av Sveriges stora företag, såsom Arla, Fortum, Fjärde APfonden, Electrolux, Ledarna, SCA, SKF, NCC, Fortum, Svevia, Handelsbanken, SEB, de stora advokat‐och revisionsbyråerna och många andra. Ofta arbetar hans kunder på ledningsgruppsnivå men även på andra nivåer, exempelvis sälj.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Retorik och Presentationsteknik för chefer och projektledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner.

Ylva Nyhlen, Sparringpartner
(5)
En otroligt inspirerande och givande utbildning i hur jag blir maxat proffsig och tydlig i skarpt läge! En toppen lärare i Per Furumo!
Therese Dormisch, EU-kommissionen
(5)
STORT tack för en rolig och inspirerande workshop idag, jag har enbart fått positiv feedback från kollegorna.
Delara Bauer, Konsult, Implement Consulting
(5)
Per Furumo är magisk!

Per Furumo - Retorik, tal, presentation, storytelling

Per Furumo - Retorik, tal, presentation, storytelling

Maximal professionalism i det skarpa läget

Men vad är det då som gör att det är så mycket intressantare att lyssna till vissa än till andra? En sak kan vi vara klara över: det handlar om oerhört mycket mer än innehållet. Modern kommunikationsforskning från Harvard och...


Läs mer om Per Furumo - Retorik, tal, presentation, storytelling och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Per Furumo - Retorik, tal, presentation, storytelling

Klarabergsviadukten 63
Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 34 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar