Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
Enligt överenskommelse med kund
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Retorikkurs för tjänstemän

Jobbar du som tjänsteman och vill skärpa din presentationsteknik? Många tjänstemannayrken som ekonomi, juridik med flera, förutsätter att du som tjänsteman ska kunna leverera bra presentationer och tala inför folk. Undvik rampfeber och scenskräck, lär dig dem retoriska knepen till bättre och slagkraftigare tal och presentationer!

Vad är det som gör att det är så mycket intressantare att lyssna till vissa än till andra?
Denna fråga har många svar men vi kan vara säkra på att det rör sig om så oerhört mycket mer än endast innehållet. Modern kommunikationsforskning från Harvard och IMD visar detta påtagligt.

Den som har kunskap om de grundläggande faktorer som ytterst påverkar mottagarens upplevelse när vi kommunicerar muntligt har också ett försprång gentemot andra. Du kommer lära dig bli hörd, sedd, trodd på ett helt annat sätt med talarteknik som gör skillnad. När du blir uppskattad tar du självklar plats och behåller lyssnarens intresse.

"Vad vi säger är viktigt, hur avgör genomslaget" Per Furumo.

Vad får du som tjänsteman ut av en retorikutbildning?

Rösten är ett av dina viktigaste verktyg när du presenterar inför grupp, hur mycket kan du om röstteknik? Att ändra resonans och tempo är viktiga tekniker för dig som vill lära dig tal och presentation.Du visste säkert att kroppsspråket var en viktig del i det vi kommunicerar, men hur ofta tänker du på det när du presenterar eller talar inför grupp?

Genom att lära dig några av retorikens grunder kommer du att bli tryggare när du framför. Du kommer bli mindre nervös och framstå som en god talare, en viktig egenskap för en tjänsteman som ofta måste stå i rampljuset. Så lär dig att stå med stil och pondus!

Målgrupp

Retorikkursen vänder sig främst till dig som jobbar inom rätts- eller ekonomiverksamhet, men passar också bra för dig som vill ta kontrollen över din scenskräck.

Söker du en mer allmän retorikutbildning med workshop? Klicka här.

Kursinnehåll

  • Rösten-vårt mest ursprungliga och alltjämt viktigaste verktyg                             
  • Forskningsrön från världsledande institutioner om vad som egentligen styr den muntliga kommunikationen. 
  • Varför gör affärsmän som kommunicerar skickligt ännu bättre affärer?                              
  • Introduktion till verktyget manualen för alla professionella talarsituationer- vad påverkar och hur? 
  • Hur du enkelt åstadkommer ännu intressantare (och roligare!) berättelser för det skarpa läget. 
  • Samspelet mellan tal och hjälpmedel som Powerpoint m.m.

Referenser

Per Furumos föreläsning hos oss på Göteborgs juristklubb vårt jubileumsår 2018 var oerhört inspirerande, för att inte säga trollbindande".
Robert Moldén, EU-advokat och ordförande i Göteborgs juristklubb

"Jag har varit på många utbildningar i retorik och presentationsteknik. Per Furumos är den i särklass bästa med konkret, handfast vägledning rakt igenom!" 

Peter Rigling, Jurist och Kanslichef, Trafikskadenämnden

Per ger deltagarna en värdefull ögonöppnare - Tele2

" Tele2 Sverige AB har valt att engagera Per Furumo vid inledningen av vårt grundläggande ledarskapsprogram. Pers seminarium är tänkt att väcka deltagarnas nyfikenhet och förståelse för vikten att jobba med det egna uttrycket. Att som chef vara medveten om sitt uttryck, sin röst och sitt kroppsspråk underlättar mycket i samspelet med omgivningen. Per är en god pedagog och har en gedigen bakgrund inom sitt område. Han inger därför stort förtroende och ger deltagarna en värdefull ögonöppnare."

Kristina Vallin
Personaldirektör, Tele2 Sverige AB

"Gav kommunikation och framställning en ny dimension"

"Att tala inför grupp är ett uppdrag som många såväl specialister som chefer ställs inför. Vi blir då värderade av lyssnaren vad gäller både budskap som framförande. I min roll som kompetensutvecklare möter jag ofta medarbetare och chefer som vill ha "presentationsteknik", det vill säga hur ska jag använda tekniska hjälpmedel samt förbereda och genomföra min dragning. Nästan alltid glöms det verkliga verk tyget, rösten, bort.

Workshopen med Per Furumo gav kommunikation och framställning en ny dimension. Röstverktyget prövades och en liten ändring i röstläge, snabbhet att tala eller andning gör så MYCKET för att lyssnaren ska hålla kvar koncentration och intresse.

Per Furumo är en inspiratör och glädjespridare! Under hans workshop får man många roliga och nyttiga återkopplingar, glada skratt och användbara kunskaper.

Det ska vara kul att lära."

Birgitta Lindell, Kompetensutvecklingschef, Scan AB

"Lär pedagogiskt & initierat ut grunderna i hur man använder rösten"

"I alla organisationer gäller det att använda sina uttryck så att mottagaren lyssnar. Då räcker inte bara orden som budskap. Per Furumo lär pedagogiskt och initierat ut grunderna i hur man använder röst, kropp och uttryck så att budskapet går fram."

Lena Alfredius, Ledarskapskonsult, Evidenta group

Video

Investering

Enligt överenskommelse. Kontakta Per Furumo via intresseanmälan nedan för prisförslag.

Kursledare

Om Per Furumo

Per FurumoPer Furumo är sångaren och pedagogen som blev kommunikationskonsult. Utifrån sina erfarenheter från samarbeten med flera av världens främsta dirigenter, sångsolister och orkestrar har Per förpackat och omsatt sina kunskaper för näringslivet.

Bland kunderna finns en rad av Sveriges stora företag, såsom Arla, Fortum, Fjärde APfonden, Electrolux, Ledarna, SCA, SKF, NCC, Fortum, Svevia, Handelsbanken, SEB, de stora advokat‐och revisionsbyråerna och många andra. Ofta arbetar hans kunder på ledningsgruppsnivå men även på andra nivåer, exempelvis sälj.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Retorik för jurister , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Per Furumo - Retorik, tal, presentation, storytelling

Per Furumo - Retorik, tal, presentation, storytelling

Men vad är det då som gör att det är så mycket intressantare att lyssna till vissa än till andra? En sak kan vi vara klara över: det handlar till väldigt liten del om innehållet. Modern kommunikationsforskning från Harvard och...


Läs mer om Per Furumo - Retorik, tal, presentation, storytelling och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Per Furumo - Retorik, tal, presentation, storytelling

Klarabergsviadukten 63
Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Retorik för jurister !

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 13 recensioner.
Alla recensioner för arrangören