Visa utbildning.se som: Mobil

Teoretisk kurs inklusive prov inför förnyat kylcertifikat kat. I - IV

IUC - Installatörernas Utbildningscentrum
Kort om utbildningen
2 dagar
7 600 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-26 - Katrineholm
Göteborg, Katrineholm, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Katrineholm
2019-09-26  
7 600 SEK
2019-11-27  
7 600 SEK
Stockholm
2019-10-09  
7 600 SEK
Göteborg
2019-11-12  
7 600 SEK

Kursbeskrivning

Ska du förnya ditt kylcertifikat? 

Ett kylcertifikat behöver förnyas hos Incert vart femte år, detta eftersom regler och förordningar förnyas löpande och det hinner hända mycket inom området kyla under en femårsperiod. När du ska förnya ditt certifikat behöver du först klara Incerts examineringsprov. Då gäller det att vara uppdaterad och införstådd med vad som är nytt sedan sist. Vår tvådagars kurs, inklusive förstudiematerial, ökar dina förutsättningar att göra ett godkänt provresultat.

IUC är sedan 1997 ett avIncertsgodkända examinationscentra inom kyla. Vi ägs av branschföretagen och vårt kursutbud tas fram i samarbete med Svenska Kyl- och värmepumpföreningen. Den här kursen ger dig en noggrann genomgång av kursinnehållet med tid för övningar och frågor.

Mål

Denna kurs ger dig uppdatering och kunskap om vilka lagar och förordningar som gäller. Efter kursen är målet att du som deltagare:

• maximerat dina förutsättningar för ett godkänt prov
• vet vilka förordningar och regler som gäller
• kan tolka förordningar och regler
• förstår kylprocessen i diagram och tabeller
• vet vilka standardenheter som gäller

Målgrupp

Det här är en förberedande kurs för dig som ska göra förnyelseprov så att du, efter godkänt prov kan ansöka om nytt kylcertifikat hos Incert. Kursen vänder sig i första hand till dig som idag har certifikat för kategori I, II, III och IV.

Förkunskapskrav

Förbered dig inför kursen genom att läsa samt göra övningarna i boken Kompendium, handledning och övningsuppgifter inför examinering som vi skickar till dig innan kursen. 

Fortsatta studier

Du som vill förnya certifikat för kategori V kan välja att gåKurs inklusive prov inför FÖRNYAT kylcertifikat AC i fordon/kat. Vsom är inriktat bara på kategori V. Självklart är du välkommen även på tvådagarskursen, den innehåller dock en hel del annan information som inte berör kategori V.

För dig som vill söka ditt första certifikat rekommenderar vi att du går kurserna Grundläggande teoretisk kylteknik och Grundläggande praktisk kylteknik samt avslutar med Teoretisk och praktisk kurs inklusive prov inför NYTT kylcertifikat kat. I - IV.

Examen, diplom m.m.

Alla som arbetar med fluorerade växthusgaser måste ha ett personligt certifikat. Du certifieras enligt gemensamma EU-regler och svenska särkrav. För att certifieras krävs att du har kunskap om gällande miljö- och säkerhetsföreskrifter, kylteknik, hantering av olika köldmedier samt energieffektiv användning av kyl- och värmepumpanläggningar. Som godkänt examinationscentra erbjuder IUC exmineringsprov, på uppdrag av Incert.

OBS! Ansökan om certifikat görs hos Incert, som är det certifieringsorgan som utfärdar ditt certifikat efter godkända prov. Avgift från Incert för certifikat tillkommer.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Teoretisk kurs inklusive prov inför förnyat kylcertifikat kat. I - IV, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

IUC - Installatörernas Utbildningscentrum

IUC - Installatörernas UtbildningscentrumVänd dig till oss på IUC när det gäller utbildning och kompetensutveckling

IUC är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...


Läs mer om IUC - Installatörernas Utbildningscentrum och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

IUC - Installatörernas Utbildningscentrum

Kungsgatan 2 A
641 30 Katrineholm

 Visa telefonnummer