FÖRNYAT Kylcertifikat kat. I-IV inklusive prov

INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter, i Katrineholm (+2 orter)
Längd
2 dagar
Längd
2 dagar
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Ett kylcertifikat behöver förnyas hos Incert vart femte år eftersom regler och förordningar förnyas löpande . Det händer mycket inom området under en femårsperiod. För att förnya ditt certifikat behöver du klara Incerts examineringsprov. Genom vår kurs blir du uppdaterad vad som är nytt. Det ökar dina förutsättningar att göra ett godkänt provresultat. 

Kursmål

Du får en uppdatering och ny kunskap om vilka lagar och förordningar som gäller. Efter kursen är målet att du som deltagare:
– har maximerat dina förutsättningar för att klara provet
– vet vilka förordningar och regler som gäller
– kan tolka förordningar och regler
– förstår kylprocessen i diagram och tabeller
– vet vilka standardenheter som gäller

Målgrupp

Det här är en förberedande kurs för dig som ska göra förnyelseprov. Efter godkänt prov kan du ansöka om nytt kylcertifikat hos Incert. Kursen vänder sig i första hand till dig som idag har certifikat för kategori I, II, III och IV.

Förkunskapskrav

Läs och gör övningarna i Handbok 28 (Kompendium, handledning och övningsuppgifter). Boken skickar vi till dig innan kursen. 

Kursen vänder sig till dig som idag har certifikat för kategori I, II, III och IV och behöver förnya det.

Kursinnehåll

– F-gasförordningen generellt
– Den svenska F-gasförordningen
– MAC-direktivet
– Läckagekontroll
– Märkningskrav
– Minimikraven för certifiering
– Tabeller och diagram
– Svensk Kylnorm, faktablad 4
– Tabeller och kylprocesser med diagram
– ISO Standardenheter

Examen, diplom m.m.

OBS! Ansökan om certifikat görs hos Incert, som är certifieringsorgan och som utfärdar certifikat efter godkänt prov. Avgift från Incert för certifikat tillkommer.

Du som vill förnya certifikat för kategori V kan välja att gå Kurs inför FÖRNYAT kylcertifikat AC i fordon kat V som är inriktat bara på kategori V. Självklart är du välkommen även på tvådagarskursen, den innehåller dock en hel del annan information som inte berör kategori V.

För dig som vill söka ditt första certifikat rekommenderar vi att du går kurserna Grundläggande teoretisk kylteknik och Grundläggande praktisk kylteknik samt avslutar med Kurs inför NYTT kylcertifikat kategori I-IV.

Om du endast vill boka prov gå till insu.se 

Alla som arbetar med fluorerade växthusgaser måste ha ett personligt certifikat. Du certifieras enligt gemensamma EU-regler och svenska särkrav. För att certifieras krävs att du har kunskap om gällande miljö- och säkerhetsföreskrifter, kylteknik, hantering av olika köldmedier samt energieffektiv användning av kyl- och värmepumpanläggningar. Som godkänt examinationscentra erbjuder INSU exmineringsprov, på uppdrag av Incert.

INSU är sedan 1997 ett av Incerts godkända examinationscentra inom kyla. Vi ägs av branschföretagen och vårt kursutbud tas fram i samarbete med Svenska Kyl- och värmepumpföreningen. Den här kursen ger dig en noggrann genomgång av kursinnehållet med tid för övningar och frågor.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om FÖRNYAT Kylcertifikat kat. I-IV inklusive prov, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter
Teknikgången 6
61138 Nyköping

Vänd dig till oss på INSU när det gäller utbildning och kompetensutveckling

INSU är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...

Läs mer om INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter och visa alla utbildningar.

Highlights